Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrce Vikingů chystá adaptaci slavného románu


ikona
krauset
doktor-zivagohirstpasternakzhivago
Jak obstojí po Davidu Leanovi? 

Tvůrce Vikingů a Tudorovců Michael Hirst chystá novou adaptaci slavného románu Doktor Živago, za který obdržel spisovatel Boris Pasternak v roce 1958 Nobelovu cenu za literaturu. Román začíná na počátku 20. století v carském Rusku, ale carismem neskončí. Živago je lékař a básník zamilovaný do okouzlující Lary, stejně tak jako revolucionář Strelnikov. Od vyprávění o tom, jaký vliv má změna režimu, revoluce a válka, na osobní život, si Hirst slibuje, že bude živě promlouvat k událostem dneška a k lidem, kteří sami trpí válkou nebo revolucí. 

 

Pochopitelně nepůjde o první adaptaci románu. O jednu se postaral už v roce 1965 David Lean, režisér historických velkofilmů Lawrence z Arábie a Most přes řeku Kwai. V roce 2002 vznikl dvoudílný televizní film s Keirou Knightley a Samem Neillem. Chystaná minisérie bude mít osm epizod a zhostí se jí produkční společnost Hartswood Film & Wild Bunch, která stojí i za Sherlockem. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace