Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Swamp Thing končí po jedné epizodě. Proč?


ikona
Spooner
dcdoom patrolswamp thingtitans
Temná comicsovka byla zrušena po pouhém jednom dílu. Má snad streamovací služba od DC problémy? 

Tak tohle bylo rychlý! Bohužel až příliš rychlý. Swamp Thing aka Bažináč nepatřil v naší redakci mezi nejočekávanější televizní comicsovky, naopak jsme se ho i docela báli. Seriál provázela pověst problematického projektu a upoutávky vypadaly na můj vkus až příliš béčkově. Jenže světe div se, recenze i divácké reakce po prvním dílu byly o úroveň lepší než v případě Titans a Doom Patrol a i já musím uznat, že se pilot celkem povedl a ukázal slušný potenciál pro celou sérii (recenze dorazí v následujících dnech). O to víc mě teď mrzí, že spousta lidí Bažináče vlastně ani nedokouká. Streamovací služba DC totiž svůj kousek zrušila po pouhém jednom dílu! Což u celkem očekávaného kousku není úplně obvyklá událost.

 

Na jednu stranu je to škoda, na tu druhou se ovšem nejedná o žádné velké překvapení. Jak jsem totiž zmínil na začátku, o projektu začaly v posledních týdnech vyplouvat nehezké zvěsti, po nichž se dalo zaříznutí tak trochu čekat. I když možná ne tak brzo. Swamp Thinga totiž provázely produkční problémy, kvůli nimž byl seriál zničehonic zkrácen z původních 13 objednaných epizod na 10 s tím, že herci ani štáb neměli o tomto rozhodnutí dopředu ani tušení. Dokonce se pak údajně měl přepsat a přetočit konec, jenž by místo původně zamýšleného cliffhangeru měl celý příběh z bažin uzavřít. Příčinou těchto problémů pak měly být prý klasické kreativní neshody, kdy nebyli kravaťáci od DC s materiálem a tvůrčím stylem úplně spokojeni. Streamovací služba DC se sice snažila situaci zachránit a tvrdila, že to rozhodně neznamená definitivní konec a další řada je pořád možná. Jen o pár týdnů později je ovšem jasné, že nám tak trochu kecali. 

 

Zároveň však vyplouvá na povrch, že za předčasný koncem Bažináče nejspíš stálo i něco jiného, než jen kreativní neshody a celé zrušení bylo hlavně otázkou peněz a nepovedené byrokracie. Stát Severní Karolíny, kde se seriál natáčel, totiž slíbil tvůrcům daňové úlevy ve výši 40 milionů dolarů, což byla rovnou polovina celého rozpočtu. Jenže v procesu došlo k chybám a studio nakonec dostalo jen 12 mega. Což je u 80milionového titulu docela čára přes rozpočet. A jelikož bylo kravaťákům jasno, že ani v případě druhé řady, jež by stála pravděpodobně ještě víc, by se na tuto dohodu už nemohli spolehnout, zařízli kvůli financím comicsovku už teď.

 

I přesto je od teprve se rozjíždějící streamovací služby hodně bizarní a riskantní řešení. Zaříznout hned v počátku svůj teprve třetí hraný seriál, jenž navíc mohl platformě díky kladným reakcím přinést spoustu nových předplatitelů, je z mého pohledu podobné, jako by se tamní hlavouni sami střelili do nohy. Kdo by si nyní předplácel službu kvůli seriálu, jenž už má nyní nechtěně zpečetěný svůj osud?. V kuloárech se navíc šušká, že by na tom streamovací služba nemusela být moc dobře a má problémy právě s hledáním nových předplatitelů. Nezapomeňme ostatně, že ještě ani Doom Patrol nebyl prozatím oficiálně obnoven pro další řadu a jediným tahákem tak zůstávají u diváků úspěšní Titans. Což je docela málo. U DC tak nejspíš neprožívají moc veselé chvíle a vůbec bych se nedivil tomu, kdyby tuto malou službu za pár let spolknula streamovací platforma, kterou chystá Warner Bros. A je dost možné, že Swamp Thing může být právě jedním z hřebíčků do této rakve.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace