Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co nás čeká v seriálových marvelovkách?


ikona
Spooner
disneyfalconhawkeyelokimarvelscarlet witchvisionwandavisionwhat ifwinter soldier
Co jsme se na Comic-Conu dozvěděli o sólovkách Hawkeye, Loki či Falcona s Winter Soldierem? 

Letošní Comic-Con je za námi a jeho největší událostí byla bez debat konference od Marvelu, na které Kevin Feige představil toužebně očekávanou Fázi 4 a krátce nastínil další detaily z marvelácké budoucnosti, v níž nebude chybět Blade, X-Meni či Fantastická čtyřka. Nás, televizní maniaky, ovšem zajímala ještě jedna část. A to představení seriálových sólovek mnoha hrdinů s původním obsazením, které bude mít na rozdíl od Agentů SHIELD či Daredevila a spol. plně pod palcem Kevin Feige. 

Ten už dříve naznačil, že novinky streamovací služby Disney+ budou s nadcházejícími filmy výrazně propojeny a pro sledování dalších celovečeráků bude potřeba jejich znalost. A to se během marveláckého panelu potvrdilo. Seriály Disney+ jsou nedílnou součástí Fáze 4 a už teď je jasné, že minimálně jeden z nich bude s filmy úzce spjat. KarelR se sice o celé čtvrté Fázi už samozřejmě rozpovídal na Moviezone, i přesto se sluší shrnout si všech 5 novinek hezky u nás a říct si k nim pár dalších detailů.

 

The Falcon and the Winter Soldier

Jako první, konkrétně na podzim 2020, dorazí týmovka Falcona s Winter Soldierem. Děj se bude odehrávat samozřejmě po konci Endgame, kdy se bude Falcon podle spekulací vyrovnávat se svou novou úlohou, zatímco Bucky se bude snažit začlenit do moderního světa. Podle zákulisních informací by série s takřka filmovým měřítkem měla mít prvky buddy komedie. Všech šest epizod pak zrežíruje televizní veteránka Kari Skogland (Příběh služebnice, The Loudest Voice s Russellem Crowem) a na scénáři se bude podílet jeden z tvůrců Johna Wicka, Derek Kolstad. Panel na Comic-Conu pak potvrdil návrat Daniela Brühla coby záporáka Barona Zema, jenž si navlékne ikonickou fialovou masku z comicsů. Vrátit by se pak podle všeho měla i Sharon Carter v podání Emily VanCamp. Natáčení začne letos na podzim.

 

WandaVision

Dost možná nejzásadnější z chystaných seriálů. Jak jsme se totiž na Comic-Conu dozvěděli, právě sólovka Scarlet Witch s Visionem bude mít na filmy asi největší vliv. Bude úzce spjata s dvojkou Doctora Strange, v níž se hrdinka s tváří Elizabeth Olsen taktéž objeví. Seriál se bude také odehrávat po událostech z Endgame, internetové drby o výletu do 50. let tak jsou definitivně mylné. Ústřední dvojici pak doplní Teyonah Parris (Mad Men, If Beale Street Could Talk), která si zahraje dospělou Monicu Rambeau, tu malou holčičku z Captain Marvel. O čem přesně novinka bude, a jak se do hry vrátí Vision s tváří Paula Bettanyho, zatím stále nevíme. Podle slov Elizabeth Olsen nás ale čeká něco hodně divného a projekt, na který si Marvel dříve netroufl. A zatím nemáme důvod jim nevěřit. Kousek dorazí na jaře 2021, nejspíš těsně před zmiňovaným Strangem.

 

Loki

Hodně komplikovaná a divná pak může být i sólovka Lokiho. Je totiž definitivně potvrzeno, že se bude odehrávat v paralelní realitě. Budeme v ní totiž sledovat osud onoho Lokiho, jenž v Endgame utekl s Teseraktem a nemá za sebou charakterový vývoj z druhého a třetího Thora. Tentokrát by tedy mohl být Thorův brácha, alespoň z počátku, více zlý a trochu více divočet. Detaily o příběhu zatím nechává Marvel pod pokličkou. Feige ale už dříve potvrdil, že se Tom Hiddleston vydá na výlet do roku 1975. Podle spekulací by měl Loki cestovat časem a mít vliv na významné historické události. Uvidíme, co z toho na jaře 2021 nakonec vyleze.

 

What If…?

O pár měsíců později, tedy v létě, nás pak čeká první marvelácký animák. What If…? Novinka na motivy stejnojmenných comicsových sešitů se bude zabývat otázkou, jak by to vypadalo, kdyby se události v marveláckém univerzu odehrály zcela jinak. Jak by to vypadalo, kdyby se Kapitánem Amerikou stala Peggy, nebo kdyby byl držitelem Mjölniru Loki? Přesně to a mnohem více budou zkoumat jednotlivé animované příběhy. Své hlasy pak projektu propůjčí téměř kompletní filmový casting (vrátí se i Josh Brolin v roli Thanose). Vypravěčem pak bude slavná comicsová postava The Watcher s hlasem Jeffreyho Wrighta z Westworldu.

 

Hawkeye

A jako poslední se svého vlastního dobrodružství dočká konečně i borec Jeremyho Rennera.  Hawkeye zde podle všeho bude předávat pochodeň, tedy spíše luk se šípy, své nástupkyni Kate Bishop. Oblíbený ostrostřelec tak bude zejména mentorem, zároveň ovšem přijde na přetřes i jeho temnější životní fáze v kůži Ronina. Feige a spol. pak budou vycházet z velebené comicsové série Matta Fractiona, což už by měla být pro fandy sama o sobě záruka kvality.

 

Na jaký seriálový projekt od Marvelu se těšíte nejvíc?


Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (4)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace