Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co prozradil teaser na Zaklínače?


ikona
Diego.Dorlan
netflixteasertrailerwitcherzaklínač
Co přesně nám prozradila první ukázka ze seriálového Zaklínače? 
Jakožto držitel platinové trofeje ze Zaklínače 3 jsem samozřejmě v redakci největší expert na to, abych rozebíral tento teaser. Takže bez odkladu a dalšího vysvětlování se do toho pustíme… Samozřejmě si dělám srandu, protože jak již dnes většina lidí ví, seriál vychází z knižní předlohy, zejména pak z prvních povídkových knih. Ty jsem ovšem také četl a s klidem v duši se tak můžeme podívat na to, co nás bude v první sérii Zaklínače čekat.

 
Hned ze začátku je třeba probrat některé výjevy z teaseru, které ukazovaly scény, jež v povídkách nebyly, ale zato pravděpodobně vyobrazovaly výjevy z pozdějších knih. Scéna s Ciri a magickými výjevy v poušti totiž vypadá, že pochází z v pořadí čtvrté knihy - Čas opovržení. Vyvstala tak samozřejmě otázka, zda neuvidíme jen pár povídek a nepřeskočíme dějem přímo k románům. Fanoušci ovšem nechtěli nic riskovat a na rovinu se zeptali tvůrkyně seriálu - Lauren S. Hissrich na Twitteru. Ta odpověděla, že seriál se tak daleko nedostane. Nejpravděpodobnější tak je, že se zmíněná scéna bude odehrávat ve snu či vizi. Zároveň ovšem v některých rozhovorech s Lauren bylo zmíněno, že hodlají využít elementy z prvního románu. Tomu ostatně i napovídá několik scén z teaseru (například bál, kde má Yennefer škrabošku, by mohl být už událostí z Krve elfů).  Přímé tvrzení fanouškům, že se do druhého románu nedostaneme, ale stále nechává hodně místa pro spekulace. Nedivil bych se potenciálnímu míchání dějů povídek a úvodu románové ságy do jedné lineárnější roviny. Povídky totiž rozhodně nejsou vyprávěny jako lineární příběh.


Zároveň jsme také dostali poměrně slušnou nálož záběrů, které v knihách vůbec nejsou. Hlavně se v tomto světle predstavila Geraltova životní láska Yennefer. S ní jsme mohli vidět scény z její minulosti, kdy ještě nebyla krásnou a mocnou čarodějkou. Tato minulost je v knihách zmíněná pouze okrajově. Geralt si v jedné vypjaté situaci uvědomí, kým Yennefer byla, ale sám se tuto informaci rozhodne pohřbít tak hluboko ve své mysli, že se nikdy nedostane zpátky na povrch. Další scénou z této kategorie je jeho rozhovor s Triss. Ta se totiž v knihách objevuje poměrně pozdě. Zmínky o ní jsou v povídkách omezeny zejména na její hrdinství při bitvě o Soddenský pahorek. Její samotné představení se odehrává až ve třetí knize (což je první díl románové ságy) - Krev elfů. Rozšířenou roli Triss potvrdili tvůrci poměrně dávno a díky tomu se můžeme domnívat, že určité velké bitevní scény se mohou týkat právě bitvy o Soddenský pahorek.


Naprosto bez spoilerů bych rád shrnul, jaké konkrétní povídky nás mohou čekat podle střípků z teaseru. Když už jsem zmínil střípek, tak bychom vzhledem k poslední scéně v teaseru mohli vidět povídku Střípek ledu. Dále je na základě  několika scén velmi pravděpodobné, že uvidíme titulní povídku Zaklínač a možná díky tomu i povídku Hlas rozumu. Na sto procent jsem si jistý povídkou Menší zlo, v níž Geralt získá své nechvalně známé přízvisko. Dále bych si troufal tvrdit, že uvidíme titulní povídky obou povídkových svazků: Poslední přání a Meč osudu. Další sázkou na jistotu je Otázka ceny. Osobně se domnívám, že bychom také mohli dostat určitou formou děj povídky Něco více. O ději samotných povídek se rozepisovat nechci. Čtenáři knižní předlohy nyní mohou mít lepší představu o náplni osmi dílů, kterými bude první série disponovat, a potvrdit, že se lidé neznalí předlohy opravdu mají na co těšit. Osobně si ovšem myslím, že děj sice bude vycházet z povídek, ale je velmi nepravděpodobné, že by díl seriálu reprezentoval vždy jednu povídku.


V teaseru bylo samozřejmě velké množství informací nejen o potenciálním ději, ale také o vizuálním aspektu série. Některé lokace působí velmi přesvědčivě, jiné o něco méně, ale v tomhle ohledu nehodlám dělat žádné závěry, jelikož jsme opravdu viděli pouze kraťoučké útržky a málokdy bychom dali dohromady více než pár vteřin z jakékoliv scény. Na závěr bych chtěl obecně připomenout a poukázat na několik věcí. Geralt nemá rád vousy a v knihách preferuje hladké oholení. Každý jeho kůň se vždy jmenuje Klepna. Čarodějové prakticky nestárnou. Yennefer sice vypadá mladě, ale oba s Geraltem za sebou mají již pěknou řádku dekád a nemají vůbec daleko k trojcifernému číslu na narozeninových dortech. A ještě jedna jazyková zajímavost na úplný závěr: Triss Ranuncul (jejíž vlasy jsou v předloze kaštanové barvy, a nikoliv rudé) je v angličtině překládaná jako Triss Merigold a Geraltův nejlepší kamarád, v češtině Marigold, je naopak v angličtině uváděn jako Dandelion. Toho jsme v teaseru sice neviděli, ale jeho účast je potvrzena. Nicméně aby zmatků nebylo málo tak Marigold bude v seriálu figurovat pod svým originálním polským jménem: Jaskier.
Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (3)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace