Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Chystá se seriálová adaptace Hemingwaye


ikona
krauset
hemingwaymiriel-hemingwaymoveable-feastpohyblivy-svatek
Který z románů se dostane na obrazovky? 
„Pokud má člověk to štěstí, aby žil zamlada v Paříži, potom ať půjde v životě kamkoliv, jde to všude s ním, poněvadž Paříž, to je pohyblivý svátek.“ To napsal Hemingway jednomu příteli, a tak vznikl název jedné z jeho nejlepších knih (a mé osobně od Hemingwaye nejoblíbenější). Je to kniha autobiografická, plná upřímných vzpomínek na literární začátky a vysedávání v kavárnách, kniha o jeho životě v poválečné Paříži. A pokud vás zajímají 20. léta a kruh intelektuálů a spisovatelů té doby, je to fantasticky poučné a zábavné čtení. Je to taky zcela nepopiratelně inspirační zdroj pro Půlnoc v Paříži Woodyho Allena. Kapitoly se hemží známými osobnostmi, jako byl Francis Scott Fitzgerald a jeho manželka Zelda, Gertrude Stein či James Joyce a Ezra Pound. 
 
 
S nápadem přetavit knihu do seriálové podoby teď přišla Hemingwayova vnučka Mariel Hemingway (herečka nominovaná na Oscara za roli sedmnáctileté přítelkyně Woodyho Allena Tracy ve filmu Manhattan). Spolu s ní budou seriál produkovat John Goldstone (Get Carter) a Marc Rosen (Sense8) pod záštitou Village Roadshow Entertainment Group. Projekt hledá scenáristu. Mariel o knize řekla, že je její nejoblíbenější už od 11 let, kdy ji vzal otec do Paříže, aby jí ukázal, kde vyrůstal. Při procházkách si spolu knihu četli a otec ji prováděl po místech, kde Ernest psal, jedl a snil o tom, že se stane velkým spisovatelem. 
 
Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace