Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hra o trůny vyměnila jeden prequel za druhý


ikona
Spooner
gamegothbohrahra o trůnymartin
Očekávaný prequel fantasy hitu dostal na HBO nečekanou stopku. Proč? 

Velkolepé plány fanoušků a kravaťáků z HBO se začínají trochu hroutit. Ještě před koncem megahitu Hry o trůny bylo jasné, že kabelovka s tímto fantasy světem jen tak nekončí a začalo se zde pracovat na několika prequelech. Už loni zde proto dali zelenou natáčení pilotu projektu s původním pracovním názvem The Long Night. Novinka od scenáristky Kick-Asse a Kingsmanů, Jane Goldman, nás měla zavést do hluboké minulosti Západozemí, v níž zavládla ta nejhorší zima, poprvé se objevili Bílí chodci a došlo ke zrození rodu Starků. Hlavní hvězdou seriálu pak měla být Naomi Watts. Jenže minulý čas je v tomto případě důležitý. HBO totiž očekávaný prequel po pilotu zrušila a celé série se nedočkáme.

 

Nemilá zpráva ještě nebyla oficiálně potvrzena HBO, podle zdrojů od serveru Deadline už je ovšem projekt definitivně mrtev a scenáristka už o konci seriálu informovala celý štáb. Že není kolem prequelu vše v nejlepším pořádku, se v zákulisí již chvilku šuškalo. Původní verze pilotu od režisérky S. J. Clarkson (Defenders, Jessica Jones) byla po negativních reakcích přestříhávána, post-produkce proto trvala až nečekaně dlouho a ani na place údajně nešlo vše podle plánu. A ani finální verze pilotu zřejmě kravaťáky z HBO nepřesvědčila. A na rozdíl od Hry o trůny, kde se pilot po nevlídných reakcích radikálně přetáčel, prequel zřejmě další šanci v podobě přetáček nedostane.

Fandové ani kabelovka ale truchlit nemusí. HBO totiž jen o několik hodin později oznámila objednávku dalšího prequelu, na kterém pracovali. House of the Dragon podle Martinovy knihy Oheň a krev se bude odehrávat 300 let před událostmi Hry o trůny a jak už napovídá název, točí se okolo rodu Targaryenů. Na rozdíl od zrušeného prequelu se přeskočila fáze pilotu a HBO objednalo rovnou celou desetidílnou první řadu. Na projektu pracuje trůnovský veterán a režisér mnoha památných epizod Miguel Sapochnik.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace