Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Nejlepší nové postavy roku 2019


ikona
Sam.Vimes
2019epizodypostavyserialytop
Které z nových seriálových postav nás loni nadchly nejvíc? 

Pokračujeme s dalším výročním žebříčkem a tentokrát jsou na řadě postavy, jež jsme loni mohli vidět v seriálech nově. Právě skrz ně naše oblíbené příběhy prožíváme, takže si rekapitulaci rozhodně zaslouží. Na mnohé se nedostalo, takže klidně v diskuzi přispějte svými tipy, kdo z nově představených vás v minulé sezóně nejvíce bavil. V našem seznamu jsou hned čtyři postavy z literárních předloh (z toho dokonce dvě ze stejného díla), jedna s reálným předobrazem a pak jedna, ehm, zelená loutka. Seriálovým světem a internetem obecně ale zahýbala dost možná víc než všichni ostatní.

 7. Maeve (Sex Education)

Z nenápadného seriálu Sexuální výchova se vyklubal neočekávaný hit, který se již příští týden dočká druhé řady. V neotřelém ději nás mezi mnoha zajímavými postavami ovšem nejvíce oslovila právě Maeve. Seriál sice začíná jako stereotypní drsňačka s nepříliš lichotivou reputací, ale jak ji začneme poznávat více do hloubky, tak spolu s Otisem zjišťujeme, že pod povrchem je Maeve velmi inteligentní a komplexní postavou. Život ji zocelil nepříjemnými okolnostmi a musela dospět rychleji, než je obvyklé. Sama se protlouká školou tak nějak bez cíle, dokud s Otisem nezačnou svou kliniku. (Diego.Dorlan)

5. - 6. Yennefer (The Witcher)

Yennefer potkáváme jako dívku znetvořenou hrbem, kterou si otec cení za půl prasete. Kdo by za ni vůbec platil?  Čarodějky z Aretuzy, jež si povšimly jejího neotesaného talentu. Yen je zarputilá a odmítá malé sny i muže, kteří jí je předkládají. Je tvrdohlavá a nenechá se přidělit na post, který je pro ni určen. A taky absolvuje fyzickou transformaci bez otupujících lektvarů. To, jak si Yennefer nenechá diktovat, nejlíp ilustruje tato situace: starosta ji přišel zatknout za nepovolené vykonávání magie. Skončilo to tak, že Yen bydlí ve starostově domě, ten se ohání v kuchyni, a pořádá u něj sexuální večírky. A tam také uchvátí Geralta. Fialovooká Yennefer je nadaná, ambiciózní a krásná a v sérii si prošla nejradikálnější proměnou. Ta fyzická ji ale také stála možnost mít děti, což se čarodějka snaží zvrátit. Sentiment, který je v dnešní době celkem odvážný, činí z Yennefer vícerozměrnou hrdinku. (krauset)

 

5. - 6. Legasov (Černobyl)

Valery Legasov možná není na první pohled výrazným a silným hrdinou, jehož byste dali do své osobní topky. I právě díky jeho postavě působí na diváka Černobyl často tak skličujícím a depresivním dojmem. Když se snaží bojovat proti obří jaderné katastrofě, přeskakovat neustálé překážky sovětského režimu či prostě jen říct konečně pravdu, zoufalost jako by se často přenesla i na samotného diváka. Tvůrci pak v tomto charakteru vůbec netlačí na pilu a naopak je správně civilní a realistický. O to víc se vám nakonec zaryje pod kůži, aniž byste si to možná sami uvědomili. (Spooner)

 

4. Billy Butcher (The Boys)

Vždycky jsem měl rád postavy, jež jsou drsné jako šmirgl papír a jsou tak trochu parchanti jdoucí si za svou krvavou a brutální pomstou. A do toho jsou pro diváka vlastně absolutní sympaťáci. Billy Butcher z parádní comicsovky The Boys je pak dokonalým prototypem těchto charakterů, jež prostě nejde nemít rád. A kromě toho, že rád zabijí zlobivé superhrdiny, ještě rád pronáší břitké hlášky a má dokonalé povědomí o Spice Girls. A do toho má ještě tvář drsného Karla Urbana, jemuž podobné role prostě sednou jako ulité. The Boys má slušnou porci skvěle napsaných a zahraných postav a každý si zde najde svého oblíbence. O hlavním tahounovi této pecky ale nemůže být pochyb od prvního záběru, kdy se objeví na scéně. (Spooner)

 

3. The Child / "Baby Yoda" (The Mandalorian)

Mandalorian od samého počátku probouzel emoce. První hraný seriál ze světa Star Wars byl pro mnoho fanoušků tím vůbec nejočekávanějším seriálem roku, a nakonec to úplně přesvědčivě nedopadlo. Co se redakce TVZone týče, tak kvůli epizodičnosti, výplňovým dílům a zoufalé absenci tahu na bránu dostal v makrorecenzi dokonce pouhých 6/10! Ať už jste v hodnocení první série na jakékoliv straně síly, na jedné věci se však všichni shodneme: Baby Yoda je fenomén, který dalece přesahuje hranice příběhů na pokračování a Disney si při pohledu na celosvětové šílenství provázející „ťuťu ňuňu“ loutku musí gratulovat. A přitom taková blbost, řekl by klasik

Čím to, že se polovina internetu tetelí blahem při sledování animatronické (nikoliv CGI) loutky provázející drsného lovce odměn ve svém hi-tech kočárku? Tvůrcům v čele s Jonem Favreau se povedlo namíchat koktejl, ve kterém hraje prim rozkošné emzácké děťátko, které však disponuje vysokou hemživostí midichlorianů a tím pádem i tajemnými silami. Tím pádem má jeden pocit, že se nenechal utáhnout na vařenou nudli, ale sleduje zajímavou postavu s velkým potenciálem překvapit. Tomu ostatně nahrává i fakt, že dodnes vůbec nevíme, kdo a co Baby Yoda vlastně je. Je to opravdu mladý Yoda, nebo bude všechno nakonec jinak? Počkejme si na rozhřešení do dalších sérií. Ta první se na Disney+ podívá už letos a my se do té chvíle budeme bavit nekonečným proudem memů a fórků, ve kterých hraje hlavní roli právě Baby Yoda. (TedGeorge)

2. Crowley (Good Omens)

Kdokoliv viděl seriál Good Omens, tak pravděpodobně tušil, že žebříček nejlepších postav by se bez padlého anděla (on vlastně ani nechtěl padnout, jen se chytil špatných lidí) Crowleyho neobešel. Tento démon, žijící od stvoření světa na Zemi, se díky svým vlastním ambicím, troše pomstychtivosti kolegů a mírné smůle ocitá v centru samotného Armageddonu, ale kdo by o tohle vlastně stál? Konec světa a finální zúčtování člověku akorát zkazí den, no ne? A co si budeme, člověk, démon nebo anděl - lépe než na Zemi se nenajíte, nevyspíte ani neprojedete ve zbrusu novém Bentley. Všechna tato potěšení jsou totiž Crowleymu velmi blízká a tak začíná pracovat na svém vlastním plánu spolu se svým přítelem - andělem Azirafalem. (Diego.Dorlan)

 

1. Geralt (The Witcher)

Na prvním místě se naprosto s přehledem umístil zaklínač Geralt z Rivie. Možná měl trochu nefér výhodu, že jsme ho měli rádi už v knížkách a hrách, ale dostatečně zajímavý rozhodně byl i jen v samotném seriálu. Mutant, vyděděnec, vědmák. Lovec nestvůr, jehož samotného mnozí za nestvůru považují. Od pohledu drsňák, ale přitom někdo, kdo ochraňuje nevinné, i když třeba vypadají jako obluda. Stoik a suše hláškující cynik. Muž, jenž neporuší své slovo, i když ti, kterým ho dal, ano. Vynikající bojovník, který se ale raději boji vyhne, pokud je to možné, a má-li volit mezi dvěma zly, tak-… ale to už si zjistěte v seriálu nebo knížce sami. Geralta je zkrátka velice snadné si oblíbit a tím spíš v přesném podání pro roli nadšeného Henryho Cavilla. (Sam.Vimes)

Čestné zmínky: Homelander (The Boys), Azirafal (Good Omens), Franta (Most!), Dáša (Most!), Emily Dickinson (Dickinson)

Hlasování se účastnili redaktoři: SpoonerSam.Vimes, Diego.Dorlan, krauset, do_Od, Duro, imf, Krasa, Mr. Hlad, Rimsy a TedGeorge.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace