Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Terry Jones z Monty Pythonů


ikona
Sam.Vimes
létající cirkusmonty pythonripterry jones
Již ho není více. Není mezi živými. Vydechl a odebral se k předkům... 

Včera zemřel Terry Jones na vzácnou formu demence, bylo mu 77 let. Byl to komik, herec, scenárista, básník, režisér a historik, proslavil se ale především jako jeden z tvůrců legendárního Monty Pythonova Létajícího cirkusu. Kromě tvorby televizního pořadu, který ovlivnil snad každého britského komika, pak společně s Terry Gilliamem režíroval film Monty Python a Svatý Grál, samotný Jones režíroval ještě pythonovské filmy Život Briana a Smysl života. Mezi jeho nejznámější postavy patří kardinál Biggles ze Španělské inkvizice nebo tlustý pan Creosote ze Smyslu života. 

MZ Live Speciál: Monty Pythoni

Kromě Monty Pythonů Jones režíroval ještě několik dalších filmů jako Erik Viking, Žabákova dobrodružství nebo naposledy Absolutely Anything. Na kontě má i scénáře divadelních her, animovaný seriál Blazing Dragons, který paroduje artušovské legendy, novinové sloupky se zejména protiválečnou tematikou, knihy pro děti a dokonce i několik knih a dokumentárních pořadů o historii. V roce 2014 Jones s kolegy z Monty Pythona (kromě zesnulého Chapmana) vystupoval v sérii představení Monty Python živě (převážně). Šlo o jeho poslední vystoupení před diagnostikováním progresivní afázie, která mu postupně zhoršovala schopnost komunikovat. Jones byl dvakrát ženatý a měl tři děti.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace