Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dívka s dračím tetováním dostane seriál


ikona
Sam.Vimes
amazongirl with the dragon tattoolisbeth salandermileniummuži kteří nenávidí ženystieg larsson
Slavná hackerka dostane po pěti filmech seriálovou verzi. 

Amazon se chopil další slavné knižní série, tentokrát plánuje natáčet podle Milenia od Stiega Larssona. Nemá jít o přímou adaptaci žádné z knih, ale o úplně nový příběh s Lisbeth Salander. Seriál se bude jmenovat Girl With the Dragon Tattoo, tedy stejně jako anglický překlad první knihy a film od Davida Finchera. Zatím nebylo oznámeno, kdo si hlavní roli asociální hackerky s fotografickou pamětí zahraje. Larsson napsal před svou náhlou smrtí celkem tři díly z plánované desetidílné série, všechny vyšly až posmrtně. S Miléniem pak na přání Larssonových dědiců pokračoval švédský autor David Lagercrantz, který napsal již tři další díly

Pro Lisbeth Salander to není zdaleka první adaptace, její postava už vystřídala dokonce tři tváře. Skandinávská trilogie adaptovala Larssonovy tři romány, hlavní roli si zahrála Noomi Rapace a novináře MIkaela Blomkvist ztvárnil Michael Nyqvist. Fincherův film Muži, kteří nenávidí ženy s Rooney Mara a Danielem Craigem znovu adaptuje první knihu série. A předloňská Dívka v pavoučí síti s Claire Foy a Sverrirem Gudnasonem vychází z Lagercrantzova prvního dílu, čtvrtého celkem. 

 ---

Vytáhni v hospodě: Larssonova partnerka má v držení jeho notebook s rozpracovanou čtvrtou knihou série a údajně i synopsemi pro další díly. Nemá na ně ale práva. A soudí se s Larssonovou rodinou kvůli neplatné závěti, kde všechno odkazoval jedné švédské socialistické straně.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace