Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové Last of Us našlo režiséra


ikona
Spooner
craig mazinčernobylhboJohan Rencklast of us
Kdo se ujme adaptace jedné z nejlepších videoher poslední dekády?  

Když HBO před pár měsíci ohlásilo zprávy o práci na seriálové verzi megaoceňované hry The Last of Us, snad každý videoherní fanda skákal radostí až ke stropu. Každý, kdo to kdy myslel s konzolí Playstation vážně, totiž musí uznat, že jde o jednu z nejlepších her dekády, která je zejména po příběhové stránce velká pecka, jež si o hrané zpracování prostě říkala. Už několik týdnů se pak ví, že scénáře postapokalyptického světa plného zombíků a příběhu Joela s Ellie se ujme Craig Mazin, autor loňského fenoménu, minisérie Černobyl. Na projektu se pak budou podílet také lidé z herního studia Naughty Dog v čele s Neilem Druckmannem, jenž byl scenáristou a kreativním režisérem herního megahitu. A nyní k seriálu přichází další hodně lákavé jméno.

K televiznímu The Last of Us se totiž přidává Johan Renck, režisér… ano, také Černobylu. Tvůrčí dvojka jedné z nejlepších minisérií dekády je zkrátka zase pohromadě, a pokud nám zde budou servírovat stejně depresivní a atmosférickou podívanou jako v případě svého výletu do historie, jsou pro projekt ideální volbou. A já už tak nějak očekávám, kdy se k novince přidá také skladatelka Hildur Guðnadóttir, aby černobylské trio bylo kompletní. Renck se pak ujme produkce a samozřejmě si sedne také za kameru. 

Má točit minimálně pilot, některé zdroje ale mluví i o více dílech. Jelikož se ovšem bude jednat o seriál s pravděpodobně více řadami a ne o minisérii, všech epizod se bohužel neujme. Další detaily o seriálu, jenž má být adaptací prvního herního dílu, zatím zůstávají pod pokličkou. Trio Mazin/Renck/Druckmann momentálně asi nejvíce zaměstnává hledání perfektního obsazení a zejména v případě Joela je prý čeká velký oříšek. Jeho herní představitel Troy Baker byl totiž podle Rencka tak dokonalý a hráči ho mají s postavou tak spojeného, že ho bude těžké nahradit. Jo, vůbec jim tenhle těžký úkol nezávidím. Na výsledek se však těším čím dál více.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace