Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fantom opery míří do televize


ikona
Sam.Vimes
fantome operyphantom of the opera
Gotický román se dočká další adaptace, tentokrát seriálové. 

Fantom opery patří mezi ony klasické příběhy, kterým se dostává bezpočtu adaptací, poct a odkazů. Nejnovější verzí je právě oznámený šestidílný projekt z dílny produkční společnosti Gaumont, která má na svědomí třeba seriály Narcos nebo F Is For Family, oba pro Netflix. Jejich verze Fantoma by měla adaptovat primárně původní román, na rozdíl od Schumacherova filmu, který vycházel z Weberova muzikálu.

Fantoma opery napsal začátkem 20. století francouzský spisovatel Gaston Leroux, příběh nejdříve vycházel v novinách na polračování, až poté vyšel jako kniha. Vypráví tragédii znetvořeného skladatele žijícího v pařížské opeře, který se zamiluje do zpěvačky. Mezi hlavní adaptace patří němý film z roku 1925 s Lonem Chaneym v titulní roli, cenami ověnčený muzikál od Andrew Lloyd Webera z roku 1986 a film Joela Schumachera z roku 2004 s Gerardem Butlerem a Emmy Rossum.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace