Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Netflix chystá samurajský sci-fi animák


ikona
Sam.Vimes
netflixSamurai Rabbit The Usagi Chroniclesstan sakaiusagiusagi yojimbo
Králičí rónin z komiksů Stana Sakaie dostane volnou adaptaci. 

Netflix oznámil animovanou novinku Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles na motivy komiksu Usagi Yojimbo. Seriál se má odehrávat v prostředí kombinujícím vyspělou technologii budoucnosti a tradiční japonské vlivy. Hlavní postavou bude mladý králičí samuraj Yuichi (vzdálený potomek Miyamota Usagiho z komiksů), který vede rozmanitou skupinu hrdinů včetně lovce odměn, ninji a obratné zlodějky.


Na seriál dohlíží z producentské pozici i samotný Stan Sakai, scenárista i kreslíř předlohy. Původní komiks vychází od roku 1984 s přestávkami až dodnes. Točí se okolo rónina Usagiho a jeho putování feudálním Japonskem, zaplněným antropomorfními zvířaty. Sakai někdy čerpá z klasických samurajských příběhů, jindy přidává fantasy prvky z mytologie a přibližuje čtenáři dobovou japonskou kulturu, ať už jde o kodex bušidó, čajový rituál nebo módu a architekturu. Knihy se honosí sloganem: „Mistrovská adaptace samurajských legend do komiksové podoby“ a já nemohu než souhlasit.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace