Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Barbar Conan dostane seriál


ikona
Sam.Vimes
barbar conanconanfantasynetflix
Netflix chystá adaptaci klasické brakové fantasy.  

Barbar Conan se dočká televizního seriálu. Pokud máte pocit, že jste tuto novinku už jednou četli, může za to Amazon. Ten totiž před dvěma lety oznámil plány na conanovský seriál, který se měl věrně(ji) držet Howardovy předlohy a pracoval na něm Miguel Sapochnik (Hra o trůny). Z projektu ale nakonec sešlo a nyní to s Conanem zkouší Netflix. Streamovací gigant připravuje hraný seriál ve spolupráci s Conan Properties International. Ti spravují část autorských práv ke Conanovi, zbytek je už ve sféře volného užití. Nový projekt aktuálně hledá showrunnera a představitele hlavní role.


Barbar Conan je typickým představitelem subžánru fantasy, kterému se říká meč a magie. Pochází z pera Roberta E. Howarda, poprvé se objevil v třicátých letech na stránkách časopisu Weird Tales. Po Howardově smrti s Conanovými dobrodružstvími pokračovala řada dalších spisovatelů, nejvýznamněji Lin Carter a L. Sprague de Camp. U nás několik conanovek napsal třeba Leonard Medek nebo Juraj Červenák. Co se týče adaptací, má za sebou Conan dva filmy z osmdesátých let s Arnoldem Schwarzeneggerem a jeden s Jasonem Momoou z roku 2011. O filmu o starém Conanovi se starým Schwarzeneggerem se dlouho mluvilo, ale nakonec z něj nic nebylo. V devadesátých letech se Conan dočkal ještě dvou animovaných a jednoho hraného seriálu.

V diskuzi dejte vědět, koho byste obsadili do hlavní role titulního Cimmeřana v netflixovské verzi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace