Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Prequel Hry o trůny našel svého krále


ikona
Spooner
game of throneshbohouse of dragonhra o trůny
Kdo si zahraje jednu z hlavních rolí v očekávaném bratříčkovi fantasy megahitu? 

Už je to víc než rok, co se s námi definitivně rozloučil fantasy megahit Hra o trůny. Jedni ho milují, druzí po poslední sérii spíše nenávidí… tak jako tak se jedná o velmi sledovanou a žádanou značku, kterou chtějí na HBO ještě hodně poždímat. Už loni se natáčel prequel s Naomi Watts, v němž jsme se měli dočkat zrodu rodu Starků či původu Bílých chodců. Ten byl ovšem po neodvysílaném pilotu zrušen. Na HBO ale dlouho neváhali a hned dali zelenou rovnou na celou sérii dalšímu projektu, seriálu House of the Dragon. Ten bude vycházet z knihy George R. R. Martina Oheň a krev, který je kronikou rodu Targaryenů. A právě o předcích Daenerys bude pojednávat i nový seriál, jenž se bude odehrávat 300 let před Hrou o trůny. Do natáčení nám pak asi ještě nějaký čas zbývá, casting už je ale evidentně v plném proudu. A my už díky tomu známé první velkou tvář seriálu.

V prequelu Hry o trůny se objeví Paddy Considine, britský veterán s povědomou tváří, jehož už jste jistě někde viděli. Zahrál si v seriálech Peaky Blinders, Outsider či aktuální minisérii The Third Day a ve filmech na sebe nejvíce upozornil v komediích Jednotka příliš rychlého nasazení či U Konce světa. Žádná hvězda, ale prověřená herecká jistota. V seriálu si pak zahraje samotného krále Viseryse I., jenž byl zvolen lordy ze Západozemí jako nástupce svého dědečka Jaehaeryse. Jenže i když je slušný, milý a má řadu kladných vlastností, bohužel to z něj automaticky nedělá dobrého krále. Jeho dětmi jsou navíc Rhaenyra a Aegon II., kteří mezi sebou později svedou legendární válku o trůn zvanou Tanec draků. Ano, mělo by to být zase velké i epické a opět u toho bude i veterán fantasy série Miguel Sapochnik, který tentokrát kromě režie několika epizod bude spolupracovat i na pozici showrunnera. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace