Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Velký Gatsby se dočká seriálu


ikona
krauset
dicapriofitzgeraldgreat gatsbyvelky gatsby
V čem se bude nová verze lišit od všech předchozích? 
Těšili jste se před rokem na naše vlastní bouřlivá 20. léta? Místo toho jsme vyfasovali karanténu a ten k večírkům úplně nejméně přívětivý rok vůbec. A tak se opět musíme spolehnout na fikci a televizi, aby nám do života přinesla trochu vzrušení. A+E Studios a ITV Studios America chystají novou adaptaci slavného románu Francise Scotta Fitzgeralda Velký Gatsby. Román z roku 1925 vypráví o bohatém snílkovi Jay Gatsbym, který pořádá opulentní večírky ve snaze upoutat svou bývalou lásku. Pod vším tím pozlátkem se ale skrývá ostrá kritika emocionální mělkosti a ignorantství nejbohatší vrstvy. Minisérii napíše Michael Hirst (Vikingové, Tudorovci) a spolu s ním bude jako výkonný producent působit Michael London (Bokovka, Milk). Nová verze by neměla být otrockou adaptací, ale vytkla si za cíl nabídnout pohled na širší americkou společnost 20. let, a to včetně bohatých subkultur a afroamerické hudby.  
 
 

Gatsby se dočkal mnoha adaptací, ale mezi nejznámější patří film z roku 1974 s Robertem Redfordem a Miou Farrow a extravagantní převyprávění z roku 2013 pod režií Baze Luhrmanna s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Přestože Velký Gatsby vstoupil mezi volná díla, tvůrci se rozhodli hledat podporu u dědičky a Fitzgeraldovy prapravnučky Blake Hazard, která bude u projektu figurovat jako konzultantka a producentka. 
 
Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace