Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TV Rozstřel: Rambo vs. Keira


ikona
imf
sledovanost
Jak uspěli Sly a James Bond? Udržel se Hlas ČeskoSlovenska na špici? A zvládá držet krok domácí filmová klasika?  

Páteční line-up má Česká televize zmáknutý na vyznamenání a opakovaně ho nedokázala rozbít ani TV Nova s Kameňákem. Troškova taškařice skončila v souboji hitů až na bramborovém místě s necelým milionem, předběhnuta seriálovou trvalkou Vyprávěj (1,34 milionu diváků), nejsledovanější talkshow vůbec - Všechnopárty Karla Šípa (1,22 milionu diváků) a o chlup dokonce i 13. komnatou (0,95 milionu). Takže hattrick jako blázen a to ještě po Šípovi úřadoval vzpomínkový Menšík, z něhož přepnulo jen minimum diváků na nováckého Seagala. Krausova talkshow má ve srovnání s tou Šípovou jen polovičku diváků. Páteční slot od desáté večerní si ovšem mezi sebe rozdělil cca dva miliony diváků, takže je jasné, že po pracovním týdnu se chce spát jen málokomu.

I sobotu uhájila před novou ČT, když nasadila tutovku s Mirkem Donutilem. Stačilo to na skóre těsně nad milion, zatímco McConaugheyho praštěná romantika Bláznovo zlato sáhla po macatých 980 tisících diváků. Lehčí žánry zkrátka sobotě sluší. Aréna národů samozřejmě z těsného souboje opět tratila, i když skáče o sto tisíc sem a tam, podle nálady diváctva. Přespříště ji ale vystřídá Miss a Prima ji tak konečně nasadí do mnohem vhodnějšího odpoledního slotu. Opravdovým průšvihem první části večera však byli Borgiové, kteří se propadli o víc než třetinu. Že by na Barrandov nikdo nekoukal? Omyl... jakmile historický seriál skončil, začal Videostop a ratingy poskočily směrem nahoru. To není dobré znamení.

Velký souboj se odehrál mezi Vévodkyní s Keirou Knightley (710 tisíc diváků) a Rambem (590 tisíc). O hodinu později startující bondovka Jeden svět nestačí se už musela spokojit s hubenějšími čísly (370 tisíc), ale její share byl celkem vysoký. Akční fandové zkrátka patří k nočním tvorům. A jak to vypadalo v neděli?

1. Hlas ČeskoSlovenska 1,354 milionů diváků
2. Všichni musí zemřít 1,180 milionů diváků
3. Zázraky života 661 tisíc diváků
4. Vrchní prchni 332 tisíc diváků
5. Doživotní trest 279 tisíc diváků

Hlas svým finálním castingovým dílem opět potvrdil pozici neohroženého favorita. Zápolení pěveckých talentů zjevně Čechy stále baví, ale dokud ČT nevyplundruje archiv detektivek, bude vítězství Novy vždycky jen solidní. Inscenace s názvem Všichni musí zemřít byla opět na dostřel a skoro bych se nedivil, kdyby už teď někdo horečně nesepisoval scénáře na nějaké nové detektivky. Poptávka tu evidentně je. Zázraky života opět ve své normě 600+, ale Vrchní prchni překvapivě slabší než minule Kotík. Že by už tahle klasika byla příliš obehraná? Inu, tak dlouho se chodí do archivu, až se divák utrhne a přepne jinam. Ale určitě ne na Barrandov, další z řady laciných TV thrillerů drží lajnu a nevykoukne nad 300 tisíc.

Příště to bude hodně zajímavé, protože místo pátrajícího Kanyzy ČT1 nasazuje novinku Víta Olmera Vůně kávy. Je točená loni a kromě Vaculíka s Munzarem tu nesmí chybět režisérova manželka Simona Chytrová. Scénář získal cenu Sazky, ale vypadá snad až příliš podivínsky, než aby z toho nebyl průšvih. Uvidíme, jak moc si diváci zvykli zakotvit v osm na ČT. Buď z toho bude další milion nebo hromadná migrace, ze které budou profitovat menší kanály.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace