Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Všechnopárty a Show Jana Krause - 12/12


ikona
Dr.Z
krausšíp
Jak se Jan Kraus popral s lenochodem a co Karel Šíp zjistil o konci světa?  

Páteční večer je na našich obrazovkách již tradičně vyhrazen pořadům typu late night show. Jako první jsme mohli vidět Všechnopárty na ČT1. Karel Šíp, jak už bývá v tomto pořadu zvykem, zaštítí každý díl nějakým tématem, na základě kterého jsou pozváni hosté, a nejinak tomu bylo i minulý pátek. Tentokrát to bylo hodně ze široka zvolené "O čem se mluví...", za kterým se mohlo skrývat množství zajímavých rozhovorů, otázek a myšlenek vůbec. Nakonec to však skončilo u již stokrát propraném konci světa, který byl letos stanoven na 21. prosince.

První host Mgr. Vítězslav Kremlík nám jako tzv. klimaskeptik objasnil, proč je veškerý humbuk kolem změn počasí zbytečný, jak vznikají nepřesné údaje o přírodních katastrofách a dokonce jsme si mohli poslechnout trochu těch konspiračních teorií o vlivných lidech na vysokých postech. Nakonec jsme od pana Kremlíka dostali závazný slib, že v prosinci rozhodně žádný konec světa nebude.

O tom, že si užijeme letošní vánoce, nás ujistil i další host, jímž byl historický klimatolog Jiří Svoboda. Ten se, jak už název jeho profese napovídá, zaměřil na počasí z hlediska historie. Například výkyvy teplot, jaké zažíváme posledních pár let, nebyly ničím neobvyklým ani v 19. století. Klimatickým změnám se nevyhnuli například ani mamuti, kteří se čas od času propadli pod tenkým ledem a umrzli. Řeč přišla i na známý případ zachovalé mumie Ötzi.

Posledním hostem páteční Všechnopárty byl politolog a publicista Alexander Tomský, se kterým si Karel Šíp odskočil od přírodních katastrof ke katastrofám politickým. Došlo na aktuální problémy Evropské unie, Českem a Velkou Británií nepodepsanou smlouvu o rozpočtové odpovědnosti a na byrokratické rozdíly v unii a u nás. Nezapomnělo se ani na oblíbené téma korupce.

To na Primě se ve 22:10 rozjela Show Jana Krause, která začala malým exkurzem do Krausovy domácnosti zkosené chřipkou. Následoval klasický přehled bizarních zpráv z předešlého týdne a kontrola přítomnosti pana Odvárky. Ten se pomalu ale jistě stává jakýmsi maskotem primácké talk show.

Jako prvního přivítal Jan Kraus Pavla Teličku, bývalého člena Evropské komise nyní působícího jako konzultanta poradenské společnosti. Stejně jako v případě Alexandra Tomského ve Všechnopárty, i zde se řešila nepodepsaná smlouva, byrokracie a navíc také evropské dotace, jejich přerozdělování, využívání a zneužívání.

Jako další se v pořadu objevila finalistka druhého ročníku soutěže Česko Slovenská Superstar Gabriela Gunčíková. Jan Kraus vyzvídal, jak moc se změnil život této mladé zpěvačky, která si prošla "továrnou na rychlokvašky". Objevily se i otázky týkající se jejího soukromého života, na to se ale rodačce z Kroměříže nechtělo příliš odpovídat a Kraus tak použil svoji oblíbenou metodu – budu se ptát tak dlouho, dokud neodpoví.

Poslední, kdo se ukázal v Divadle Archa, kde probíhá natáčení Show Jana Krause, byla Hana Dostálková a lenochod Bohouš. Ten se tak připojil na již poměrně dlouhý seznam všemožných živočichů, se kterými měl Kraus možnost si popovídat.

Páteční večer nakonec ovládl Jan Kraus, který díky své pohotovosti a schopnosti improvizace dokáže i s nudným hostem (vzpomeňme na Kateřinu Jacques a biomasu) vytvořit skvělou zábavu. Naopak Karel Šíp je na kvalitách svých pozvaných osobností víceméně závislý. Funguje tam přímá úměra – čím lepší host, tím lepší Šíp. Pokud bych měl přetavit hosty na body, přičemž každý bod by byl za zajímavého či zábavného hosta, Show Jana Krause vítězí 2:1. Alexander Tomský neměl proti Gabriele Gunčíkové a lenechodovi Bohoušovi šanci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace