Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TV Rozstřel: Inscenace na jedničku!


ikona
imf
sledovanost
Jak obstál Hlas ČeskoSlovenska proti novince na ČT1? A proč je víc cool Matthew McConaughey než Will Smith?  

V pátek je vše při starém, takže nezbývá než konstatovat, že Vyprávěj (1,35 milionu diváků) a Všechnopárty Karla Šípa (1,31 milionu) si nenechají ze svého koláče ukrojit ani milimetr. Co je klíčem k jejich sledovanosti? Snad to, že mladí jsou mimo domov a střední a starší generace si prostě chce po celotýdenní dřině odpočinout u nenáročného formátu. A to oba pořady splňují dokonale. Stejně jako nová řada krimiseriálu Julie Lescautová na Primě, která inkasuje moc pěkných 511 tisíc diváků. Comebacky úspěšných seriálů jsou trochu podpásovkou, protože vždy přinesou slušná čísla, ale čím jiným proti monopolu jedničky bojovat? Ani třetí Kameňák nešel přes milion, takže musí Nova spoléhat na Výměnu manželek, která startuje už tento pátek. Po nepovedeném startu Hotelu Paradise to může být vážný soupeř. Zvlášť když na jedničce skončí třetí řada Vyprávěj, na níž ovšem... navazuje dalších devět dílů. ČT se hodlá držet zuby nehty.

Sobotu jistila soutěžní Hodina pravdy, další z úspěšných veřejnoprávních formátů (jinak ale komerce jako hrom, pochopitelně převzatá z amerických kanálů... a že se jedná o pořádně vousatý koncept). Na milion to nestačilo, ale 942 tisíc diváků bylo daleko od superhrdiny Willa Smithe (Hancock dal 661 tisíc). Schválně to srovnejte se skoromilionem Bláznova zlata z minulého týdne. Ani slabší Hancock ovšem nezabránil dalšímu pádu Arény národů. Ta opět sklouzla pod 400 tisíc a bude mít co dělat, aby se udržela před barrandovským Videostopem. Peloton nám uzavírá Nova Cinema se Sandrou Bullock a protialkoholním filmem 28 dní (310 tisíc). A jak na tom byla neděle?

1. Hlas ČeskoSlovenska 1,416 milionů diváků
2. Vůně kávy 961 tisíc diváků
3. Zázraky života 727 tisíc diváků
4. Jen ho nechte, ať se bojí 286 tisíc diváků
5. Dobří sousedé 256 tisíc diváků

V Hlasu už se začíná lámat chleba a nástup duelů přilákal o pár procent diváků více. Uvidíme, zda se směrem k vyřazování číslovka přehoupne přes půldruhého milionu. Vyloučeno to není, ale i kdybychom náhodou zůstali těsně pod, mohou Nováci si gratulovat. Další úspěšná reality show v kapse a suverénní vláda nad nedělním večerem. ČT1 ovšem dokázala, že umí nalákat diváky i na nearchivní materiály. Novinka od Víta Olmera skoro ten milion dala. Ano, je to propad o nějakých 150 tisíc diváků, ale kromě jiných herců tu máme i změnu žánru. A české publikum je prostě odkojené detektivkami. I proto je Vůně kávy solidním příslibem do budoucna. Vítr do plachet chytil i primácký seriál Zázraky života. Udrží se dlouhodobě nad 700 tisíci nebo si jen fanynky Kanyzy odskočily na sousední dvorek? To nabídka Barrandova a Nova Cinema podle čísel v mezích statistické odchylky naznačuje, že lidé jsou zvyklí na svůj příděl (český film, případně hluboký lidský příběh) a budou koukat v podstatě na cokoliv.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace