Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhé Souboje v Hlasu: Opilá rebelka, skřehotalky a skleróza


ikona
Radek99
hlas
Po minulé úrodě nadějných zpěváků a zpěvaček to tentokrát bylo malinko slabší 

Souboje jsou určitě zpestřením českého televizního rybníčku. I po letech s (většinou dost mdlými) talentovými show přinesly na scénu něco nového. Dokážou ale bavit celé tři prime-timeové večery? To je otázka, na níž se nehledá snadno odpověď.

Ivanna Bagová vs. Jaromír Hnilica

Druhou dávku duetů otevřel tým Michala Davida, v němž se bili Ivanna Bagová a Jaromír Hnilica. Jako by chtěl Vláďa Štancl hned zkraje trumfnout špičkový duet Lucie a Anny z minulého dílu a spojil dva velmi silné hlasy, které si během castingů podmanily porotce. Jenže Roxette nemá ani náhodou páru jako Adele, přeci jen jde o popíkovou odrhovačku, ve které byly oba vokály spíš přiškrcené, než že by se klenuly nad halou. Oba ale jeli naplno a dokonce se zvládli tvářit, že v songu šlapou dohromady. Příliš utažená Ivanna (občas trochu skřehotala) nakonec Jaromíra překonala – Michal David jí dal šanci i do dalších kol, nejspíš aby se dál mohl kochat slušně stavěnou blondýnkou v minisukýnce.

Jan Danda vs. Martin Truhlář

Battle Jana Dandy a Martina Truhláře místy chutnal jako karaoke vsuvka na gayparty. Souhlasím s většinou koučů, že Honza byl o fous lepší, líp využíval energické melodické linky songu Say Say Say. Ale nejspíš ty zarputilejší, rockovější pasáže donutily Pepu Vojtka vybrat si do týmu Martina Truhláře.

Lenka Jankovská vs. Elin Špidlová

Souboj půvabné brunetky s těhotnou blondýnkou, s níž musela taky být celkem radost vyrábět potomka, na poslech nebyl kdovíco. Lenka tragicky vyslovovala, Elin si s angličtinou taky příliš nerozumí a tvrdá slůvka nevytáhla ani zdaleka tak vysoko, jak by si song od Whitney Houston zasloužil. Zpívat Whitney je ale pro české amatérky jednoduše za trest, to je vražedná volba. O trochu líp se s ní ale popasovala Lenka a postupuje. Elin jde rodit.

Petr Lexa vs. Tamara Kubová

Souboj dvou divokých karet přinesl hodně záludnou rádiovku Moves Like Jagger. Zpívat Christinu a napodobovat Adama Levina je taky spíš za trest, proto nešlo o kdovíjaký zážitek pro uši. Chyběla sehranost a propojování do dvojhlasů, Petrovi se nedařilo vyzpívat všechny Levinovy vrtulky. V hájemství nejistoty vypadal líp Tamara, Rytmus ale zvolil Petra. Kdo ví proč. S tímhle hlasem ale Petrova mise beztak brzy skončí.

Barbora Blahová vs. Kristína Zakuciová

Dvě pohledné roštěnky, ale žádné terno. Jedna nepříjemně umečená, druhá rockově přepálená a občas falešná. Slabota, ze které postupuje Kristína.

David Bisek vs. Norbert Petický

Namachrovaný David, který působil vcelku legračně už během castingů, kam si dotáhl choreografy i stylisty, vyzval usedlého Norberta. Na pódiu neuchvátil ani jeden. Norbert byl kožený, David se sice tváří jako český Justin Timberlake, ale hlasový fond mu ani náhodou nestačí. Dara se ale asi chystá vsadit na jeho výraznou image a vymačkávat z něj maximum skrz hejblátka v nahrávacím studiu. David šel dál.

Kristýna Daňhelová vs. Renáta Čonková

Další rozpaky. Zas to bylo nejisté, nevyrovnané, často neladící. Ale i nevděčné. Koneckonců Katy Perry je v ní vyhnaná počítači a na koncertech jí táhne playback. Trochu překvapivě postoupila Kristýna.

David Weingatner a Jiří Koběrský

Nelehká píseň The Riddle (aneb Michal David zase zakopaný daleko v historii pop-music) rozhodně líp sedla Davidovi. Jirka byl slabší, a i když si imageově a gesty vzpomněl na hvězdně ulepené časy v boy-bandu V.I.P., čistější i jistější David táhle jejich duet nahoru. A zaslouženě postoupil. Ani jeden z pěvců by mi ale v příštích kolech nechyběl.

Barbora Švidraňová vs. Matej Koreň

Jeden z vrcholů večera. I když byl doják One od U2 slabě instrumentovaný, uši pohladil skoro nejvíc. Barbora v něm byla od prvních tónů silnější a přesně se trefila do chuti Pepy Vojtka.

Judita Hansman vs. Zuzana Mikulcová

Nesmrtelnou pecku od Marvina Gaye nazpívaly dvě ženy, na nichž se leckdy tápající stylisti výrazně pozitivně podepsali a jejich image rozcuchaných šedých myšek učesali. Judita má mocnější hlas, ale v pohybu a rozjetějších pasážích už jí jasně válcovala Zuzana. A když Juditě vypadl text, bylo jasno.

Simona Fehérová vs. Michal Chrenko

…a cliffhanger nakonec. Simona v zákulisí slovně tak trochu vyfuckovala Rytmuse i celou soutěž, což byla pro televizní režii tak hezká zápletka, že si její rozlousknutí musela nechat do dalšího dílu. Simona sice byla v souboji jednoznačně silnější, převedla určitě nejlepší výkon večera, šmrncovní i intonačně precizní… ale nikdo nevěří, že tuhle zhýralou favoritku, přiopilou, držkatou a prachů chtivou slečinku nechá Rytmus ve svém týmu, že ne? Dozvíme se až za týden.

Co ale víme už teď je to, že minule jsme viděli lepší Souboje. Některé výkony jsou až příliš slabé a není divu, protože v duetech se nedostatky nesčítají nebo nevykrývají, ale rovnou násobí. A za každé spojení dvou top soutěžících tak musíme vždycky zaplatit tápáním dvou slabších kousků.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace