Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Poslední jatka v Hlasu: Příště se už jede živě!


ikona
Radek99
Kdo nás nejvíc oslovil v posledním soubojovém kole pěvecké show?  

A jdeme do finále! Doslova. Přímé přenosy nám už zpestří velikonoční víkend, takže pro ně bylo potřeba vybrat definitivní čtyřiadvacítku soutěžících. Komu nevycházely počty, ten se mohl uklidnit, když během posledních Soubojů došlo i na čtyři rozstřely. A tedy i poslední škrtání odpadlíků před živáky.

Kdo postoupil? A jak výstupy snaživých zpěváků vypadaly?

Marek Motalík vs. Daniel Mrózek

To se rockový bůh zase jednou nahoře hodně smál. Marek a Daniel si střihli v rádoby drsnější úpravě píseň I Want It That Way od Backstreet Boys, korespondovala s tím i jejich úsměvná image, která vrací diváka o deset let nazpátek a rock kastruje v emo podívanou pro dětičky. Duet ale chlapcům dobře ladil – Daniel byl přeci jen výraznější a potenciál u fanynek mu jasně pomohl k postupu.

Nikoleta Spalasová vs. Lenka Libjaková

Rockovější úpravy se kupodivu dočkala i Lady Marmelade z Moulin Rouge (kdo čekal takhle ostré riffy?), Nikoleta vykázala rozhodně silnější hlas a rytmicky přesnější a zaslouženě postoupila. Má slušnou šanci do živáků.

Rozstřel Petr Lexa vs. Kristýna Daňhelová

A aby toho rozhodování neměl Rytmus málo, hned si musel lámat hlavu během prvního Rozstřelu. Tenhle osvěžující prvek vtahuje do boje dva zpěváky, co už svůj Souboj vyhráli, do finále se ale vejde jen ten lepší z nich (prostě takové druhé rozřazování a útok na nervy soutěžících ze zálohy). Petr v přímé konfrontaci neměl šanci, protože Kristýna byla jistá, měla šmrnc a do ne úplně snadné melodie se trefovala naprosto přesně, zatímco Petr místy plaval. Rytmusův tým tak získal v Kristýně šestou silnou postavu.

Kristýna Bittoová vs. Simona Hégerová

Písnička I Hate This Part není vůbec tak snadná, jak by se mohlo zdát, a obě holčiny si na ní vylámaly svoje vybělené zoubky. Kristýna nastoupila o tón mimo, Simona měla hlas příjemný jak smirkový papír. Dřív než jsem si stihl vyndat všechny střepy z uší, vybrala Dara do svého týmu Simonu. Byla o fous lepší… a měla stejný účes jako Dara, takže žádné překvápko.

Michal Kašpar vs. Lucia Molnárová

Čisté peklo jak z Ein Kessel Buntes. Lucia zaujala leda tím, že by se vizáží i jménem skvěle hodila do filmů pro dospělé. Její zpěv byl ale mizerný. Takže Michal mohl i po vrávoravém výkonu v klidu slavit postup.

Michaela Husárová vs. Veronika Vrublová

Tohle bylo hodně na těsno. A vyrovnané nejen výstupy, ale i vokálními dispozicemi, protože když člověk zavřel před televizí oči, těžko od sebe zvládl obě soupeřky odlišit. Pak se mohlo stát, že zatímco koučové favorizovali Michaelu, Pepa Vojtek nakonec sáhl po Veronice. Bylo to ale o rovnátka.

Rozstřel Martin Truhlář vs. Jakub „Jackie“ Pohle

I Pepa Vojtek potřeboval, aby mu šestice finalistů definitivně vykrystalizovala, a Martin mu to příliš neulehčil. Svým výrazem sice trochu irituje, ale v refrénech se jeho hlas krásně nesl halou. Jenže nakonec se zase radoval bezprostřední Jackie. Tuhle zaprclou slovenskou verzi Meat Loafa ještě párkrát uslyšíme – nemám s tím problém, protože s tímhle týpkem je alespoň sranda.

Nándor Polgáry vs. Katarína Demská

Tahle verze oscarové balady Falling Slowly byla příšerná. Nástupy nepřesné, dvojhlasy tahaly místy za uši, a přestože refrény tlačil nahoru „autista“ Nándor, Dara sáhla po Kataríně. Ta se ale příliš mnoha živáků nedožije, to se vsaďte.

Rozstřel David Bisek vs. Lenka Jankovská

Teď střílí Dara. A bohužel zase míjí Davida, jehož lebkounovské kvičení fakt nemusím. Říkali nám, že image je nanic, ale na Daru zjevně zabírá. Jinak si těžko vysvětlit, že takhle slabý zpěvák mohl postoupit až do nabitých přenosů.

Arpád Csete vs. Brunno Oravec

Tohle byl majstrštyk Michala Davida a hlavně samozřejmě produkce. Šli proti sobě dva klavíristi a kvalitní zpěváci. Bylo velmi efektní je hnát proti sobě i po Souboji, donutit je k přídavku a nakonec je… rozřadit hodem mincí! Vrcholně muzikantský Souboj nakonec vyhrál Brunno. Haluzář jeden.

Rozstřel Michal Kašpar vs. Petr Kutheil

Tenhle rozstřel měl předem jasného vítěze. Petr jako velký favorit se naplno opřel do rockové vypalovačky svého srdce, hřímal na celý sál a pódium si jasně podmanil, i se svým afektem a topornou výslovnosti, kvůli které vám v hlavě ještě dlouho zůstane jeho táhlé „mýýýýý“. Petr ale má v příštích kolech naději.

Stejně tak my. Po stereotypních castinzích se Hlas zmátořil a rozhodně bylo na co koukat. V paměti nám zůstane jedno skvostné vystoupení, tři zapamatováníhodná a spousta kvalitních Soubojů. Bída byla v menšině.

Ta pravá výzva ale televizi teprve čeká, protože chleba se vždycky láme během živých kol. Až tady se ze show stává národní událost… nebo propadák. Držme si palce, ať se nenudíme tak jako třeba u poslední SuperStar.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace