Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hlas už jede naživo: Známe hvězdy i vyřazené


ikona
Bigboy
hlas
Kdo nejlíp zpíval? Kdo selhal? Kdo zkoušel být kontroverzní? A kdo mazal domů? 

Tak nám začaly živáky. A přes jiný, trochu krkolomnější způsob vyřazování, který nespoléhá ani tak na SMSky, jako spíš na vůli koučů, jsme se víceméně vrátili do kolejí SuperStar. Jen s výrazně lepšími zpěváky.

Úvodní přímé přenosy nasadila Nova chytře na Velikonoce, čímž ztížila situaci lidem píšícím o show na webech i Faceboocích (proto článek vychází až dnes), ale aspoň mohla po nedělním živáku naroubovat na sváteční prime-time i vyřazování. Viděli jsme tu profesionální výkony, další těžká rozhodnutí, jistotu i lehkou nervozitu. Jenže Hlasu trochu chybí ty dojemné „superstaří“ příběhy dětiček, co se z vytřepaných nul vypracovaly na tahouny showbyznysu (nebo si to alespoň myslí). Tady z tohohle hlediska je Hlas trochu odcizenou a suchopárnou koncertní show.

Ale dejme tomu šanci, tím spíš když některé songy stojí za to: Co na nás Nova připravila tentokrát? No… nejdřív tááákhle dlouhou rekapitulaci minulých dílů, a pak Pepu Vojtka a rockovou rozcvičku jeho týmu. Ten zjevně pojede trochu monotónně, hlavně po kytarových evergreenech. Ale od frontmana Kabátů asi nemůžeme čekat kdovíjakou invenci.

Podívejme se na jednotlivé výstupy podrobněji:

Markéta Poulíčková

Stará známá blond-bitch se navlíkla do kožených kaťat, a i když v nich neumí moc smyslným způsobem poskakovat, jakmile do kamery upřela svůj sexy kukuč a naplno šlápla do písničky, patřila jí celá scéna. Během klidnějších slok je její hlas trochu nudný, bezbarvý nejen oproti Anastacii – „pouze“ v refrénech už Markéta drtí konkurenci.

Šance na postup mezi osm nejlepších: 60%

Jakub Pohle

Divočák Jackie to zase naplno rozpálil. A přestože je rock už dávno mrtvý (omdlel spolu s Kurtem Cobainem, definitivně pak chcípl, když si na rockerku začala hrát Britney Spears), tomuhle chlapci je potřeba fandit a přiznat nebývalou dávku upřímnosti. Ten kudrnatý kluk tam skáče, běhá a všechno suverénně odzpívá, a ani ho nechytají záchvaty smíchu, když ho zrovna žene na kytaře dopředu sám Pepa Vojtek. Fajn, fajn.

Šance na postup mezi osm nejlepších: 50%

Kristína Zakuciová

I Want Your Love... Loveeeeaaeeeaaa. Jak kdyby do toho mikrofonu zvracela. Interpretace Lady GaGa to rozhodně nebyla stoprocentní, v bezmála stadiónovém refrénu falešná, jindy zase bez provokativnosti a popové dráždivosti originální verze. Nebylo to zkrátka vůbec cool.

Šance na postup mezi osm nejlepších: 30%

Daniel Mrózek

Skvělá trefa! Daniela jste si z předchozích kol možná tak dobře nepamatovali, ale teď se to rychle změní. Najednou se zjevil hezoun s hladivým projevem, u kterého holky pištěly jak o život – a není divu, protože píseň byla intonačně precizní, podána bez afektu i trapných showbiz-superstyle-wannabe-kudrlinek. Good job.

Šance na postup mezi osm nejlepších: 80%

Veronika Vrúblová

Rovnátková sympaťačka, taková třetinová verze Ewy Farné, vytáhla z archivů It´s My Life od Bon Jovi. A dopředu pádila spíš samotná písnička s vokalistkami a kapelou, než že by ji zvládla tlačit Veronika. Enormní snaha, ale hlas se krčil a nepříjemně bil do bubínků. Slaboučký výstup.

Šance na postup mezi osm nejlepších byla nízká… a po včerejším vyhlášení už je na nule. Veronika vypadla.

Barbora Švidraňová

Skvělý výběr písně. Bára sice neustála sloky s elegancí Adele (naopak její gesta a korpulentní sex-appeal připomněla velmi názorně), ale refrény byly impozantní a místy až strhující, a to i s detaily, falzetovými nuancemi, i s mohutně klenutou hlavní melodickou linkou. Klobouček.

Šance na postup mezi osm nejlepších: 80%

Sympaticky rozfunkované vystoupení Rytmusovy partičky avizovalo druhou šestici soutěžících a jejich trochu současnější sound. Klaplo to. A bylo co poslouchat:

Kristýna Daňhelová

Na úvod ale trochu překvapení. Stylizace do éterické divy úplně nevycházela, protože v té intimní, tiché úvodní pasáži se Kristýna ztrácela. Tucavá druhá polovina pak nezachytila silné stránky jejího projevu. Kristýna tápala a ani na chvíli nechytila energii písně, a proto místy třeštila oči tak zuřivě, až vypadala jako Sarah Jessica Parker ze Sexu ve městě. Nebyl to dobrý pohled… a ani poslech.

Šance na postup mezi osm nejlepších: 30%

Nikoleta Spalasová

Vždycky, když si bral do huby Beyoncé někdo ze SuperStar, končilo to fiaskem. Nikoleta se prala a se ctí vybruslila, ale takhle těžká píseň si prostě zaslouží dokonalé podání… což nebyl tenhle případ, přestože intonačně ani rytmicky Nikoleta nezklamala.

Šance na postup mezi osm nejlepších: 50%

Adam Koubek

Prvoplánový hezoun, nedostatečně kvalitní klavírista (s takovouhle hrou lízt do přímého přenosu v TV? WTF?), ale jinak sympaťák s potenciálem. Na jeho barvě hlasu a kulaťoučké artikulaci je bohužel něco iritujícího a mezi silnějšími chlapáky se Adam trochu ztrácí i zpěvem, jemuž chybí pořádný flow. A tak to na postup to asi mockrát stačit nebude. Adam je sice hudebník „s otevřeným srdíčkem“ (nesmějte se), ale jinak je Adam hrozně nevýrazný.

Šance na postup mezi osm nejlepších: 40%

Juraj Zaujec

Namistrovaný playboy s charismatem krále školního plesu (tj. fakt velkým charismatem) se opřel do odrhovačky Paľa Habery – čímž si situaci dost ulehčil, protože mohl jet pěvecky na půl plynu, a zároveň měl jistotu, že babičky u televizorů budou svému Jurákovi rozumět. V rámci show nuda, a to i když Juraj poslechl Rytmusův příkaz a trochu té mdlé středoevropské pseudokontroverze vyvolal větičkou „obliž mi gaštany“. Ale Juraj jako jeden z favoritů ještě může síly šetřit, kaštany se budou lámat jinde.

Šance na postup mezi osm nejlepších: 70%

Michal Chrenko

I Need a Dollar se v Michalově podání (trochu podle očekávání, protože tohle zmákne fakt jen totál profík) změnila v jednotvárnou odrhovačku, u které člověk mohl uchrápnout. Krok mimo.

Šance na postup mezi osm nejlepších nebyla mizivá, ale poté, co se Rytmus během vyhlášení Michaela zřekl, pohasly. Druhý pondělní odpadlík.

Anna Veselovská

Krásná, tichá a introvertní Anna bude zpívat asi každý týden na úplném konci, tak jak se to s favoritkami talentových show obvykle dělá. Aby holt nepadaly předčasně ratingy. Náramný zpěv, který v sobě nese opravdovost, jež může být záhy srovnatelná s Anetou Langerovou, Aničku zase vystřelil do nejvyšších sfér. A to ani nemusela svůj hlas odpoutat z vodítka, nebo zpívat stoprocentně čistě, anebo na maximum rozeznět arénu. Vystřihla to s rezervou, přesto silně. Ale… snad příště už zase naplno.

Šance na postup mezi osm nejlepších: 80%

Příští týden se už můžete těšit na dva reporty… a během všedních dní i na podrobnějšího průvodce příštími koly show Hlas ČeskoSlovenska!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace