Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TV Rozstřel: Ospalé Velikonoce


ikona
imf
Absenci milionových hitů zachraňuje pouze Troškova pohádka 

Vypadá to, že půlka republiky se o prodlouženém víkendu sebrala a jela zahřívat peoplemetry do zahraničí. Jinak si snad nelze vysvětlit nenadálý pokles ratingů. V pátek to odnesla především dvojice Výměna manželek a Vyprávěj. Ačkoliv si Nova opět uhájila prvenství o víc než sto tisíc duší (nová řada reality show opravdu šroubuje katastrofické scénáře na maximum, otázka je, jak dlouho to vydrží), oba pořady byly o poznání níž a přes milion se tak tak vyšplhal i jindy rekordní Šíp a jeho Všechnopárty. V čem byl háček? V třech stovkách tisíc diváků co byli přilepení k Davis Cupu. ČT4 tak sebrala cenné diváky i své silné veřejnoprávní sestře. Poměry zůstaly zachovány, ale těch skoro třináct procent share se prostě vypařilo. Koho to nepoznamenalo vůbec, byla Julie Lescautová - její věrné publikum už nemá oční svaly pro sledování nadzvukových tenisáků. Skoro půl milionu diváků dává tušit, že seriálových comebacků bude přibývat. Prima potřebuje vylepšovat skóre a tudy jistě vede cesta.

Sobota zažila obrovský atak Zdeňka Trošky. Jeho Nejkrásnější hádanka se vyšvihla na 1,493 milionu diváků, což je bezesporu překvapení. Osobně jsem doufal, že kontroverzní Autoškola národa zaboduje i u nespokojených diváků předchozích dílů, ale právě ti zřejmě čété ukázali prostředníček. Výsledkem bylo slabých 694 tisíc diváků. Lidi asi pletli pomlázku nebo barvili vajíčka, protože Smrtonosná past, kterou Prima nasadila místo Arény národů nevykázala žádná bůhvíjaká čísla - 390 tisíc diváků je slušný průměr, ale nic co by v minulosti nepředváděla již zmíněná herní show. Znamená propad Autoškoly její definitivní odchod? Doufejme… ČT ale pravděpodobně už vymýšlí nějakou další taškařici.

1. Hlas Česko Slovenska 913 tisíc diváků
2. Mamas and Papas 658 tisíc diváků
3. Zázraky života 614 tisíc diváků
4. Marečku, podejte mi pero 515 tisíc diváků
5. Doba ledová 299 tisíc diváků

 

Oproti minulému týdnu se nám někam ztratilo cca půl milionu diváků. Buď skončili pod stolem po velikonočním veselí (do jedné nohy, do druhé nohy, to celé párkrát dokola a na ovladač už nedosáhnete) nebo prostě dali přednost jiné zábavě. Zvlášť u Hlasu, kde se poprvé hrálo za účasti diváckých smsek je to velké překvapení. Propad o víc než 400 tisíc diváků zabolí, ale až příští týden ukáže, zda šlo o náhodný výkyv. I ostatní účastníci Rozstřelu si pohoršili, ale nikterak významně. ČT1 opět prokoučovalo - sice nabídlo relativně nový český film, ale s až tragicky nečeským názvem Mamas & Papas. Zázraky života se díky tomu dostávají už opravdu na dohled díky své stabilní formě. Česká klasika Marečku, podejte mi pero možná veřejnoprávní ikoně odloudila cenné diváky - jak jinak si vysvětlit na Nova Cinema mamutí sledovanost 515 tisíc diváků? Doba ledová na Prima Cool oproti tomu "jen" 299 tisíc - cílení na děti v samotném závěru Velikonoc příliš nezabralo.

Jsem zvědavý, jak moc zabere příští ČT návrat k osvědčenému modelu kriminálek. Vysílat se bude Škodná - akční detektivka u které Cival podle komentáře na ČSFd zjevně málem vykrvácel. Peoplemetroví lidé se to ovšem nedozví, takže bude velmi zajímavé sledovat, zda se čísla pohnou směrem nahoru (sázím na milionový útok).

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace