Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: Matka, 2 Broke Girls a Community


ikona
mcb
Jak dopadla polštářová bitva o Greendale? Za koho se musel převléknout Sheldon? A jak vypadá Ted s dlouhými vlasy?  

Sitcomový výběr je nová rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech – tedy jestli se už konečně našla matka, jaké problémy řeší čtveřice geeků, co se aktuálně děje na Greendale, co se děje v rodině Pritchettových nebo kolik dolarů vydělala Max a Caroline pro svůj obchod s koláčky. Zkrátka informace, bez kterých se každý týden neobejdete.

Teorie Velkého třesku S05E21 – The Hawking Excitation

Další Sheldonův díl. Tentokrát se ale škodolibého a povýšeneckého vědátora pokusí zbylé trio trochu zkrotit a udělat si z něj zaslouženou legraci. Geek v „green-lanternovské“ mikině tak dostane pořádně zabrat – hlavně od Howarda, který má díky svým technickým znalostem možnost opravovat pojízdné kolečkové křeslo slavného fyzika Stephena Hawkinga (který si mimochodem na konci dílu střihne cameo), což nabízí Sheldonovi jedinečnou šanci ukázat mu svou práci o božské částici. A skýtá to taky hodně vtipných momentů s leštěním přezek u pásku, s Howardovou matkou ve zkušební kabince a hlavně s převlékáním se do dámských šatů, aby docílil uznání svého ega. Ten, kdo má rád herecké kreace Jima Parsonse (na nichž je celý díl převážně postaven), si určitě přijde na své, ostatní možná uznají, že pátá série už pomalu ale jistě omílá známé vtípky a postupy z prvních a mnohem lepších sérií. Přesto ale neurážející nadstandard.

Community S03E14 – Pillows and Blankets

Posledních pár dílů bylo krajně nevyrovnaných a vůbec jsme nevěděli, kam se chystají tvůrci směřovat. Nejnovější epizoda je však esencí všeho, co máme na Community rádi – originální přístup k látce, zábavná parodie a perfektně vystižené popkulturní pozadí. Cliffhanger z minula nebyl tak jen planým slibem, ale rozvedením celého konceptu na plochu jedné epizody – jsme tedy svědky „polštářo-dekové“ války, nerozhodného konfliktu mezi New Fluffytown a Blanketsburgem, který může navždy změnit tvář Greendalské univerzity. Tvůrci se tentokrát po vzoru dokumentárně pojatých dílů (všichni si vzpomínáme na imitaci Hearts of Darkness) rozhodli pojmout vřavu na školních chodbách jako válečný dokument, který je sestaven z „autentických“ rozhovorů, pohyblivých fotografií, záznamů z mobilních telefonů a doprovodné grafiky. Celkově je to po vzoru speciálů jako vždy nadmíru originální a zábavné. Jako když například vyběhnou „Changlorious Basterds“ a trefný voice-over vypravěče (který doprovází celou epizodu) tomu dodává ironický komentář. A u Piercova plyšového terminátora „part man, part pillow“ už chybí jen kousek, abyste měli slzy na krajíčku. Zkrátka jedna z povedených epizod, kterou jsem si bez váhání pustil dvakrát za sebou. Jen tak dál.

Jak jsem poznal vaši matku S07E20 – Trilogy Time

Tak tohle se povedlo. Po několika nevyrovnaných dílech to vypadá, že se „matka“ zase vrací k tomu, co umí nejlépe. Pryč jsou epizody, kde se řešily absurdní zápletky, tentokrát si projdeme, jak se měnila očekávání ústřední mužské trojice během několika let, a to znovu v perfektně odvyprávěné struktuře. Když trio každé tři roky sleduje starou trilogii Star Wars, vzájemně si představuje, jak bude vypadat jejich život o tři roky později, načež se ukáže tvrdá realita (která mnohým upomene na známé expectation/reality z 500 dní se Summer). Ted se vidí buď jako nevázaný umělec s „ozzáckým“ sestřihem nebo jako vážený architekt, Marshall jako uznávaný právník s „reynoldsovským“ knírkem a Barney tradičně vyprovázející svou drahou polovičku za dveře za hlasového napodobování „annoying orange“. I když epizoda skýtá hodně pasáží k prvoplánovému humoru, více se také soustředí na to, jak se ústřední trojice (případně pětice) v průběhu seriálu vyvíjela. A to dělá z včerejší epizody přímo ukázkový mix mezi zábavnější a vážnější notou, která navíc seriál zase posouvá o kousek dále. Hlavně finální tečka z roku 2015 potěší...ale to je asi tak všechno co nás při této honbě za vzdálenou Temnou věží, tedy ehm „matkou“ tuhle sérii ještě potká.

2 Broke Girls S01E20 – And the Drug Money

Max a Caroline zase shánějí prachy. Tentokrát ne na obchod s koláčky, nýbrž pro advokáta, který by mohl bývalé dědičce dopomoct k opětovnému získání peněz svého otce. Ale kde takových tisíc sto dolarů sehnat? Jedině tak, že se sebe půjdete udělat pokusného králíka na testování léků. Epizoda je rozdělena na dvě části – v první sledujeme holky na klinice při jejich pracném vydělávání si – výčet vedlejších účinků způsobených léky poskytne Max tradiční zásobu dvojsmyslů a ironických vtípků a Caroline zase maximálně ujmu na zdraví. Na záchod odbíhající spolubydlící navíc zajistí docela vtipný running joke. Druhá část se soustředí právě na ono přelíčení, které se nese v duchu parodie Práva a pořádku. Max vybalí své znalosti 456 epizod soudního seriálu, tudíž je jasné, že s jazykem zadrhnuté Caroline zajistí odročení případu. Na jedno zhlédnutí díl pravděpodobně nikoho nezabije, ale k nahláškovaným epizodám ze startu série se nepřibližuje ani omylem. A btw – proč více prostoru nedostane Han nebo Oleg, nejvtipnější vedlejší postavy celého seriálu?

Tentokrát je jasné, kdo byl nejlepší. Ačkoliv Jak jsem poznal vaši matku a Teorie velkého třesku měly vysoce nadprůměrné epizody, Community zadupala do země úplně všechno a polštářová válka patří k nejlepším dílům nejen třetí série, ale celého seriálu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace