Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Touch, Awake, Killing a čerstvý Scandal


ikona
Spooner
seriálová nálož
Jak se nám líbí čerstvá seriálová novinka Scandal? Kdo a proč jde po krku Jasonu Isaacsovi v Awake? A jak moc zlá je pražská banka Vyšehrad?  

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Najdete v ní letošní novinky Touch, Awake a Pohřešovaný, druhou sezónu Killing a podíváme se i na novinku Scandal. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Seriálová nálož se bude objevovat každý týden o víkendu. Sitcomům se věnujeme samostatně ve středečním Sitcomovém výběru.

Scandal – Epizoda 1
Scandal je novým politickým thrillerem ze stáje ABC a stojí za ním Shonda Rhimes, tvůrkyně oblíbených Chirurgů. Zvěsti tvrdily něco o soukromé firmě zabývající se krizovým managementem, která pomáhá lidem v nouzi a je chytřejší než policie, detektivové a tajné služby dohromady. Komu nadpřirozené dedukce Holmese, doktora House a jiných géniů už lezou krkem, první díl Scandal by je mohl přímo zadusit. Malý tým okolo Olivie Pope je totiž směskou právníků, detektivů a magorů, co klienty snadno a rychle vysekají z jakékoliv šlamastiky. V pilotu se jedná o problém bývalého elitního vojáka neprávem obviněného z vraždy své manželky. Policie zde samozřejmě vystupuje v pozici neschopných hňupů a jen ústřední postavy se zabývají vyšetřováním, snadno se dostávají na místo činu a za pizzu a úplatek se hrabají v centrálních kamerových systémech. Rozuzlení o homosexualitě a republikánství pak už působí vyloženě směšně. Aby pilotní díl fungoval, musel by místo nevýrazné Kerry Washington zaujmout roli génia někdo charismatičtější. Její zkoumavé pohledy do tváří ostatních, bleskové dedukce a dlouhé rychlé proslovy zakončené vítězoslavným mrknutím zkrátka nefungují. A vedlejší linie s prezidentem spojených států? Zatím jedno velké WTF! (Krasa)

Pohřešovaný – Epizoda 5
Tak tady to začíná být konečně zajímavé. Poté, co Rebecca zjistí, že její manžel není tak úplně mrtvý, začíná pátrání právě po Paulovi. Dax se zbytkem CIA ovšem nevědí, zda mohou Becce věřit a ona se tak opět vydává pátrat na vlastní pěst. Stopy ji a jejího věrného podržtašku Giancarla zavedou až do Prahy, konkrétně do banky Vyšehrad. Zde jsou zřejmě ukryty Paulovi dokumenty, které by mohly Beccu v tom nejlepším případě dovést i k synovi. Ten se mezitím snaží za pomoci Oksany dostat co nejrychleji ze zámku. Zápletka sice možná stále není z nejchytřejších, pár logických lapsů by se zde dalo najít a pro fanoušky českých lokací bude tenhle díl zase výživný. Zvláště superbanka Vyšehrad, která má ty nejvymakanější bezpečnostní zařízení a do jejíhož systému se nedostanou ani agenti CIA, vám zajistí veselé chvilky. I přes tyhle chyby, se kterými už zde prostě musíme počítat, se ale jednalo zatím o nejlepší díl. Děj se konečně rychle posouvá vpřed, celý díl měl výborný drive a postavy, jejichž vztahy se čím dál více prohlubují a jsou čím dál zajímavější. Nenudil jsem se zkrátka ani minutu. Z Pohřešovaného se tak po slabém rozjezdu začíná stávat hodně fajn oddechovka. (Spooner)

Awake – Epizoda 7
Po zatím nejlepším dílu z minulého týdne, jsme dostali poměrně obyčejnou, čistě detektivní epizodu. Michael se sice, skrz věštecká ústa reproduktoru ve fast foodu, dostane na stopu případu, který je evidentně úzce spjatý s jeho nehodou, ale něco ho neustále od pátrání odvádí. Žena chce renovovat dům, aby ho mohli prodat a odstěhovat se, a v práci dostal v obou realitách nový případ. V oranžové realitě vyšetřuje případ dělníka po vzoru Hana Sola zalitého do betonu, v té modré pak znásilnění dívky, která v zápětí spáchá sebevraždu. Čistě z hlediska televizní krimi jde o poměrně zábavnou třičtvrtěhodinku, ale vyloženě poutavých je pouze několik málo minut, které nadále rozšiřují celkovou mytologii. Tajemný pohlavár, který šéfuje Michaelově velitelce Harperové, v průběhu celého dílu naznačuje, že Michael ví příliš mnoho a bude třeba ho odstranit a našeho hrdinu zachrání pouze soucit Harperové a definitivní rozhodnutí přestěhovat se. K tomu Michaela dostrká doktor Lee, který je přesvědčen, že Michael vidí nedořešené případy tam, kde nejsou, jen aby se nemusel hnout z místa. Bude zajímavé sledovat, jak (předpokládané) stěhování ovlivní celý seriál. (Anarvin)

The Killing – Sezóna 2 – Epizoda 3
The Killing se minulý týden rozběhnul lépe, než bychom byli očekávali. Nakously se staré zápletky, objevily se nové dějové nuance a v rámci dvojdílu se tvůrcům podařilo držet napětí na vysoké úrovni. V třetím dílu se však vysoké tempo mírně zpomaluje a děj se v něm posouvá skutečně jen o milimetry. V kontrastu s minulým týdnem nám nyní dochází, že alfa a omega seriálu stojí na ústředních dvou postavách, Lindenové a Holderovi. Když se ti dva objeví na scéně, atmosféra by se dala krájet. Neústupné zrzce fandíte pro její uvěřitelnost a detektiv se díky dějovým kličkám na konci první série stal nejzajímavějším a nejtajemnějším charakterem příběhu. Nejlepší momenty dílu Numb jsou tedy ty, v nichž jsou na scéně alespoň jedna z těchto postav. Bohužel nasazení bývalého šéfa Janeka, který už v první sezóně hrál pouze čurdu, příběh prozatím spíš rozmělňuje, než aby mu přidával na napětí. Stále ovšem silný nadprůměr. (Krasa)

Touch – Epizoda 5
Martina Bohma čeká velký den. Má se totiž rozhodnout, zda dostane Jakea zpět do své péče. Jenže Martinovy štěstěna tolik nepřeje. Při cestě na důležitou schůzku se tak díky Jakeovým vzorcům a jednomu zlodějíčkovi připlete k jednomu vyřizování účtů. A nutno říct, že to je vyřizování celkem napínavé. Seriál se tak po minulé slabší epizodě dostává zpět do starých kolejí a hlavní dějová linka je hodně zajímavá a táhne celou epizodu. Linky vedlejší postav sice tak zábavné nejsou, ale naštěstí se je podaří šikovně pospojovat dohromady. Navíc se už dozvídáme něco málo o minulosti tajemného Arthura Tellera. Snad ho budeme vídat čím dál častěji, protože Danny Glover je zde zatím vynikající. Tim Kring zkrátka tímto svižným a napínavým dílem dokázal, že Touch má i po minulé vatové epizodě hodně co nabídnout. (Spooner)

Po minulém úspěšném návratu detektivky The Killing tentokrát zabodoval Kiefer Sutherland a Touch po minulé slabší epizodě opět potvrzuje, že patří mezi nejzajímavější aktuální seriály.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace