Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: HIMYM, Teorie velkého třesku, Community


ikona
mcb
Vezme si Bernadette Howarda? Jaký případ se právě řeší na Greendale? Proč Ted nemůže zapomenout na Robin? A na co do konce života nezapomene Han? 

Sitcomový výběr je rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech – tedy jestli se už konečně našla matka, jaké problémy řeší čtveřice geeků, co se aktuálně děje na Greendale, co hýbe rodinou Pritchettových nebo kolik dolarů vydělala Max a Caroline pro svůj obchod s koláčky. Zkrátka informace, bez kterých se každý týden neobejdete.

Vážnější seriály řešíme ve víkendové Seriálové náloži

Don’t Trust a B---- in Apartment 23 S01E03 – Parent Trap...

Tak minulý díl byl zřejmě jen náhoda. „Bitch“ opět pokračuje ve stylu, který nastolila úplně na začátku – čili že za opravdu vtipný moment se považuje scéna před úvodní znělkou a vše ostatní jde směrem z kopce. A hodně. June se snaží všemi silami prorazit v nové práci (a zároveň zvládat i své druhé zaměstnání v kavárně), ale aby toho neměla málo, Chloe si vezme do pěstounské péče dítě. Proč? Přece aby se naučila být zodpovědná. Odběhnutím od absurdní zápletky, která mohla být ve své blbosti zábavná, se opět dočkáme tlachání o ničem s nevydařenými vtípky a trapnými situacemi, při nichž vás několikrát polije studený pot (ano, mluvím o té scéně, kdy June ztratí nervy). V podstatě jde o další várku stereotypního humoru, kde se setkává naivita s drzostí a odvázaností, ale ve skutečnosti nic z toho vám nevykouzlí úsměv na tváři. Ani trochu. Uvidíme, zda bude seriál po své první, pouze sedmidílné, sezóně vůbec pokračovat. Myslím, že by zatím nikomu nechyběl... My s ním končíme už teď.

Teorie velkého třesku S05E22 – The Stag Convergence

Ač si pořád čtveřici komiksových geeků spojujeme s teenagery, faktem je, že v poslední sezóně už oblíbení nerdi stojí na prahu třicítky (někomu už táhne i na čtyřicet dle IMDb) a řeší už obvykle problémy spojené s „dospělostí“. A dojde už dokonce i na svatbu. Howard s Bernadette se mají za několik týdnů vzít, a tak se ženichovi rozhodnou jeho přátelé uspořádat takovou malou rozlučkovou párty, tentokrát bez patřičného počtu obnažených striptérek. Oslava, v rámci níž se sejdou snad všechny vedlejší mužské postavy seriálu (byl někdy někdo vůbec kamarád s Kripkem?), se však zvrhne ve chvíli, kdy si dotyční začnou vyprávět nelichotivé historky z Howardova života. Co se slova uchytí opilý Raj, vylezou na povrch takové věci, o kterých by nikdy Bernadette neměla slyšet, natož celý internet. Její následné zjištění vede k malému pochybování, zda si má vůbec žida s nezdravou zálibou v přeskách u pásků vzít nebo ne. Srdceryvné a upřímné vyznání jejího milého však všechno spraví a my se snad můžeme těšit na svatební díl, jenž by měl zakončit tuto sezónu. Pomineme-li tuto milou vsuvku, díl se spíše nesl v pozvolnějším duchu s pár trapnými momenty a running joky (viz Leonard nebo Stuart). Vždycky se to hold nepovede. Pozn.: Sheldon je pořád vtipný...Bazinga!

Community S03E17 – Basic Lupine Urology

Když jsou v Community speciální díly, obvykle vše šlape, jak má. Tentokrát se dočkáme parodie na kultovní seriál Právo a pořádek, která je uvedená už stylovými titulky a povedenou znělkou přesně v duchu svého předobrazu. Jaký případ bude muset studijní skupina vyřešit? Usmrcení brambory je určitě jedna z věcí, které byste na vlastní oči svědky být nechtěli. Proto jsou tady geniální detektivové Troy a Abed, kteří se se svými nekompromisními metodami rozhodnou odhalit viníka. V těsném závěsu za nimi jsou i Annie a Jeff jako právníci, kteří tuší, že tady v tom zapeklitém případu něco nehraje. Vezměte si parodii všech stereotypů mezi postavami (dobrý policajt/zlý policajt), klišé soudních/právnických/policejních seriálů a monologů a máte tady další ukázkovou epizodu, který dokáže být chytrá i zábavná zároveň. Celý koncept je ještě znásoben tím, že postavy jsou si zároveň vědomy, že vše jen předstírají („Ticho prosím! Tady nejste v soudní síni!“), ale přitom se chovají přesně jako jejich předobrazy ze seriálu i s typickým oblečením. Fanoušci Práva a pořádku jistě rozpoznají více spojitostí a mohou si připočíst i jedno opakované zhlédnutí. A co ten nečekaný závěr?

Veep S01E02 – Frozen Yoghurt

Je vůbec někdo v Kongresu normální? Tuhle otázku si můžeme položit po dalším dílu politické satiry Veep, která ještě více přitvrzuje na pilu – jednotliví členové viceprezidentčiny kanceláře je směska permanentně naštvaných a věčně nadávajících individuí, oblíbené slovíčko „fuck“ doprovází téměř každý klíčový dialog a samotná Selina stále více utvrzuje v tom, že se do své funkce dostala jen náhodou. Pokud se má totiž cokoliv řešit, svou neschopnost zabaluje do trapných vtípků, popřípadě dělá rozhodnutí, aniž by věděla jaká. Jedinou oporou jsou tak její asistenti, kteří (ač možná taky sami nevědí) jí pomáhají dostávat se z každodenních problémů. A co se vůbec stane, když prezident dostane infarkt a Selina přijde pozdě do podniku na focení s jogurtem? Veep si udržuje standard, který nastolil v první epizodě (tzn. vulgární mluva, roztřepaná dokumentární kamera, ukecané dialogy, v nichž poberete každé druhé slovo), otázkou ale je, zda to bude ještě někoho pár dílů bavit. Mám dojem, že se tahle látka nemá šanci kam posunout.

Jak jsem poznal vaši matku S07E22 – Good Crazy

A už se nám pomalu schyluje k finále sezóny. Už teď je jasné, že dvoudílné finále, které poběží za dva týdny, se bude točit okolo porodu Lily a vyrovnání se se vztahem Teda a Robin a Barneyho a Quinn (o co, že se nakonec rozejdou). Ostatně k těmto zásadním událostem směřovala i nynější epizoda – Ted začíná randit s novými holkami, ale všude stále vidí Robin, Barney zase nabízí úplatky Quinn, aby se už přestala svíjet u tyče a začala pracovat u něj v bance, Marshall zase bere rodičovství tak vážně, že mu Lily domluví noc v kasinu v Atlantic City. Jenže co se nestane, když starostlivý manžel odjede na jeden den mimo New York? To si už můžete domyslet sami. Po průměrných dvou předešlých sezónách se stupidními epizodními zápletkami začínají tyhle vážněji pojaté díly s občasným humorem sedět překvapivě více. Uvidíme, do jakého finále doženou okolnosti naší pětku tentokrát? Dočkáme se stejného cliffhangeru jako dnes? Konečně by se také mohlo objevit nějaké vodítko na matku. Bojím se, aby nakonec nedošlo na: “Kids, whole story was a lie...“

2 Broke Girls S01E22 – And the Big Buttercream Breakthrough

Konečně se na scénu zpět vrátila bohatá panička Peach, které Max hlídá dvojčata, je ale škoda, že jí dle závěru dílu už dále nejspíš neuvidíme. Místo toho se bude stále odněkud vynořovat otravná Sophie se svým příšerným polským přízvukem. Alespoň že její „přítel“ Oleg je stále bezednou studnicí sexistického humoru a ani po dvaadvaceti dílech se stále jeho fórky neoposlouchají. Max a Caroline tentokrát vezmou zakázku od Peachiny kamarádky, která čítá mnoho vyrobených koláčků s ne zrovna přívětivým máslovým krémem. Potíž je v tom, že po cestě se holkám porouchá metro a jsou nuceny cestovat po vlastních (podpatcích) nohou, což ještě urychlí roztápění polevy u koláčků. Když dorazí na párty, obsah krabice už dávno neodpovídá tomu, za co obvykle lidí platí, aby se najedli a zároveň to vypadalo hezky. Díky tomu, že se často střídalo prostředí, lze říci, že si díl zajistil i pár vtipných momentů, jako například z přeskakování díry v metru nebo z focení Brada a Angeliny. Nejpovedenější moment si ale uzmul Han, když se po sexu Sophie a Olega vynořil z mrazáku. “It happened so fast!“

S nejlepší epizodou bezpochyby přišla Community. Tenhla metahumor její tvůrci umí a kdo má nakoukané detektivní seriály, respektive kdo viděl alespoň pár epizod Zákona a pořádku, musí souhlasit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace