Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sledovanost: Nedělní miliony umořilo vedro


ikona
imf
sledovanost
Aneb jak to dopadne, když národ odjede za sluníčkem a pošle televizi k vodě 

K počasí uplynulých dnů (a vlastně i tomu dnešnímu) asi není co dodat. Výheň byla natolik lákavá, že způsobila i zpoždění této jindy příšně pravidelné rubriky. Páteční pařák buď vyhnal lidi k vodě nebo k pivu (což je v podstatě převlečená voda). Všechnopárty utrpěla jen minimální ztráty (1,3 milionu), výrazněji klesla Výměna manželek (1,022 milionu) a něco se ukrouhlo i Vyprávěj a 13. komnatě (obojí kolem 800 tisíc). Jinak ovšem trvalky pátečního pelotonu, bez ohledu na to, že spousta lidí tou dobou tuhnula i na zasekané D1čky. Snad kromě fanoušků Vražd v Midsomeru, jejichž čísla skoro vůbec nekolísají. Spousta lidí nechala odjezdy na výlet až na sobotu či neděli, takže ratingy ve víkendových dnech padaly strměji.

Nova v sobotu velmi dobře prodala historický Habermannův mlýn. Hezké obrázky, přesahové téma a lákání na Rodena pomohlo k vítězství a stačilo 1,116 milionu diváků. Nova ovšem neměla soupeře, protože Trumfy Miroslava Donutila překvapivě zklamaly a s pouhými 648 tisíci duší mohly být snadnou kořistí i pro Johna McClanea. Smrtonosné pasti 4.0 jsem prorokoval velká čísla, ale sluníčko řeklo ne a Bruce Willis v parádním akčňáku vymodlil jen 489 tisíc fandů. Smrtonosná zbraň nebyla tak pozadu jak dřív - její čtyřka se přehoupla přes hranici čtyř stovek (405 tisíc) a utekla i staršímu heistu Poslední loupež s Hackmanem a DeVitem (377 tisíc). Příště Nova tasí trumfy nejpodlejší - startuje Slunce, seno trilogii, která i přes bezpočet repríz vždycky vrátí spolehlivý milion. Navíc má pršet, takže se o vítěze příštího rozstřelu snad ani nemusíme sázet.

1. Stín smrtihlava 952 tisíc diváků
2. Hlas ČeskoSlovenska 840 tisíc diváků
3. Zázraky života 632 tisíc diváků
4. Wild Wild West 285 tisíc diváků
5. ČR : Rusko 274 tisíc diváků

Stejně tak bylo jasné vítězství veřejnoprávní detektivky. Překvapením v tomhle ohledu bylo jen to, kolik spoluobčanů si prodloužilo víkend o dva dny a uniklo televizním vlnám. Ani Smrtihlav, ani Hlas se nedostaly přes milion, přičemž u Hlasu jde skoro o polovičku jeho nejlepších výsledků. Ve světle tohoto propadu si jednoznačně zaslouží metál fandové Zázraků života, protože bez ohledu na kalendář seděli u obrazovek a tlačili do hlavy další osudy svých oblíbených postav. Je to na potlesk nebo na mašli? To už si rozhodněte sami. Nova Cinema relativně úspěšně (vzhledem k počasí a tuzemskému exodu) odpromítala Wild Wild West a do top pětky se nám prokousala i ČT4 s přímým přenosem hokeje ČR : Rusko. Tahle týmová kombinace zkrátka nikdy nezklame.

Příští týden ČT opět končí s detektivkami a nasadí povedenou inscenaci Jiřího Stracha Vůně vanilky. Bude to stačit na novácké zpěváky? Rozhodně se dá očekávat těsný souboj a jestli ho ČT vyhraje, měli by se na Nově už opravdu začít škrábat na hlavě. V pondělí dokonce Hlas porazila reality show Farmář hledá ženu (což je o poznání větší hardcore než nějaké přespávání na hotelu v Dominikánské republice, jak ho předvádí Hotel Paradise). Zdá se, že mladá generace sice Hlas sleduje, ale trochu jinde, než by se Nově hodilo. A vzhledem k tomu, že novácký portál Voyo je už nějaký ten pátek zpoplatněn, začíná se to v diskuzích množit odkazy na nejrůznější úložiště. Mladí se prostě nechtějí nechat svazovat televizním programem a hledají si nové cestičky. Možná by to pomazané hlavy na Nově měly vzít na vědomí a chytit se za nos.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace