Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Touch, Pohřešovaný, Killing a Girls


ikona
Krasa
Rozhýbalo se konečně Touch? Našla Ashley Judd svého Pohřešovaného syna? A je NYC22 pořád stejná nuda?  

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Najdete v ní letošní ambiciózní kousky jako Touch a Pohřešovaný, druhou sezónu Killing a podíváme se i na novinky NYC 22 a Girls. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Seriálová nálož se bude objevovat každý týden o víkendu. Sitcomům se věnujeme samostatně ve středečním Sitcomovém výběru.

Touch S01E08
Mám takový pocit, že z Touch se pomalu ale jistě stávají další Hrdinové. V tom špatném smyslu slova, bohužel. Prvotní kouzlo seriálu se začíná vytrácet. Místo koncentrace na nějakou hlavní linii se jednotlivé epizody stále zaměřují na vedlejší narativní roviny, které se drží jednoho a toho samého schématu. Vykalkulovaný sentiment ždímaný pořád a stále dokola. Nic na tom nemění ani fakt, že Jakeovy vzorce se začínají komplikovat a Martin se tentokrát neřídil čísly, nýbrž geometrickými obrazci. Kringovi už je navíc planeta Země malá, a tak nás zavedl i do vesmíru. Bohužel ale v absolutně nezajímavém podání. Zone of Exclusion je tak jenom další zpátečnická epizoda, která seriál nikam neposouvá. Nedozvíme se nic o tom, co se stalo s pacientkou z pokoje číslo 6, ani jaká tajemství skrývá Tellerova laboratoř. Jestli Kringův tým brzy nevytáhne nějaké eso z rukávu, dopadne Touch mnohem hůř než zmiňovaní Hrdinové. (Jan_G)

Girls S01E03
Dívky se nám pěkně vybarvují. Tedy alespoň dvě z nich. Třetí epizoda Girls víceméně pokračuje v tom samém, co nám představily ty předchozí. Stále více se ale koncentrujeme na Hannah a Marnie, které oproti Jesse a Shoshanně dostávají daleko více prostoru. První z nich zjistí, že má (relativně neškodnou) pohlavní nemoc, která ji donutí k setkání s bývalým přítelem. Co následuje je jedna z nejlepších seriálů, která klasický koncept „otevřela jsi mi oči“ dovádí do absurdně zábavné hříčky, jíž by asi těžko překousla nejedna mladá slečna. Marnie mezitím potkává svůj umělecký idol a zaplétá se do eroticky dusné situace, která je přesně tím, co by potřebovala od vztahu s Charliem. Ten jí ale pravděpodobně nepřekvapí tak ledově klidnou sebejistotou. Jessino hlídání dětí se pak nejspíš vybarví až v dalších dílech, a stejně tak stále čekáme na výrazný posun u Shoshanny. Ok, je panna. A dál? (KarelR)

The Killing S02E06
Nad The Killing jsem se posledně čertil a vyčítal mu, že neustále otevírá nové odbočky, aniž by uzavíral ty předchozí. Šestý díl The Openings mě trochu uklidnil, nikoliv proto, že by se děj začal pomalu usměrňovat, ale zkrátka je lépe napsaný a několik postav si tentokrát připsalo vynikající chvilky. Největší pozornost tradičně strhává detektivka Lindenová. V druhé sezóně se sice téměř vůbec neobjevuje Regi, známá to jachtařka a mentorka, za to tvůrci Lindenovou líčí jako nestabilní, nevyrovnanou ženu, která je zamotaná nejen ve svém případu, ale i v rodinném životě. Překvapivě mi to nevadí a považuji to za osvěžující. Docela by mě ale zajímalo, kolik této sociální vaty si do původního námětu přilepili američtí producenti. Tak či onak, The Killing završil třetí čtvrtinu a já mám stále podezření, že se nám zde rodí další případ ala učitel Bennett. Za ním se také detektivové honili většinu ze třinácti epizod a přitom to byla jen další slepá ulička... (Krasa)

Pohřešovaný S01E08
Missing se stále vyvíjí stejným směrem, jako doposud: Dostáváme poměrně sterilní špionážní thriller, který se sice od vyloženě slaboučkých prvních dílů malinko zlepšil, ale pořád to není žádné velké terno. Dějové zvraty jsou pořád předvídatelné, dialogy plytké a akční scény uspávající. Pro našince sice seriál skýtá nezamýšlenou zábavu v podobě odhalování českých lokací a herců (v dnešním díle třeba Klára Issová, či setřásání pronásledovatelů v pražském metru), ale to není nic, co by jakkoliv omlouvalo průměrnou úroveň, kterou Missing trpí. V závěru epizody jsme navíc přišli o Karla Rodena. To, že je Sean Bean ve skutečnosti klaďas, a že Michael je už zase unesený, to asi nikoho nepřekvapí, že?

NYC22 S01E03
Tak ani tentokrát se v tomto okrsku neděje nic zajímavého. Tvůrci totiž opět nepřichází s ničím novým a stále převládá nuda a přehršel otravných dialogů. A přitom to tentokrát nezačalo úplně špatně a při bankovní loupeži by si člověk mohl na chvilku myslet, že se dočkáme svižnější epizody. Jenže potom opět přijdou na řadu nudné zápletky a řeší se zde jen rodinné problémy, ne zrovna zábavné vyšetřování okolo podezřelého svědka loupeže a jedno policejní zaváhání z pilotního dílu. Režie je ale opět podprůměrná a nedokáže vytřískat napětí ani z celkem zajímavé situace v metru. Takovou režijní a scénáristickou impotenci člověk jen tak nevidí. Jediný, kdo se tady pořád aspoň trochu snaží, je Adam Goldberg a to je na pravidelné sledování málo. Proto tuhle policejní nudu z naší rubriky nadobro vyřazujeme. (Spooner)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace