Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sledovanost: Dneska je v tom trochu hokej


ikona
imf
sledovanost
Vin Diesel, Dwayne Johnson a Troškovy jahody. Smrtelná kombinace! 

V pátek se začalo třískat hokejkami o led. V severských zemích to znamená zastavení veškerého provozu a ruchu, u nás se zápas bez účasti českých es nevyšplhal ani nad tři sta tisíc. Přesto přispěl k celkovému oslabení páteční sledovanosti. Šípova Všechnopárty se vyskřábala jen na 1,18 milionu, velmi dramaticky stínována Výměnou manželek (1,1 milionu diváků), přičemž další veřejnoprávní hitovky Vyprávěj a Třináctá komnata opět profitovaly ze strategického rozmístění kolem Šípa. I Vraždy v Midsomeru klesly cca o deset procent, ale to by Primu nemělo znepokojovat. Tahle detektivní trvalka byla zatraceně dobrou koupí.

Sobotního vítěze jsme natipovali už v minulém vydání. Slunce, seno, jahody je neférovým dopingem, který funguje bez ohledu na teploty, náladu nebo dění na okolních stanicích. Kvůli silnému hokeji (Švédsko-Česko, 524 tisíc diváků) se sice Troška musel spokojit jen s 876 tisíci hoštických příznivců, ale i to bohatě stačilo na čétéčkovou soutěžní řachandu Hodina pravdy (614 tisíc). Dost lidí mělo evidentně hokeje dost a pustilo si na Primě fotbalový Plán hry s Rockem v hlavní roli. Ratingy překonaly i McClaneovu čtvrtou Past, ale to je dáno i tím, že se jedná o přísně rodinný film, kterým mohla rodina konejšit potomky znuděné z neustálého sledování neposedného puku. O poznání méně už bodovalo Rychle a zběsile na Prima Cool, ale když vezmeme v potaz velikost divácké obce, není 207 tisíc rádoby závodníků zas tak špatným číslem.

Konkurence nemá proti Troškovi v následujících týdnech co nasadit. Prima sype z rukávu kvalitní žánrovky (příští týden Proroctví a Dejá Vu), ale to pravděpodobně bude stačit jen na čísla kolem čtyř set tisíc.

1. Vůně vanilky 912 tisíc diváků
2. Hlas ČeskoSlovenska 828 tisíc diváků
3. Zázraky života 674 tisíc diváků
4. Pastorova žena 325 tisíc diváků
5. MS v hokeji 2012 274 tisíc diváků

Další vítězství do veřejnoprávní kapsy. Ani změna žánru a období (Vůně vanilky je drama z druhé světové) neohrozila solidní nedělní čísla, která ČT1 svými inscenacemi sbírá. Na milion to nestačilo, ale oproti minulému týdnu byl pokles minimální, přičemž na svých (anorektických) číslech zůstal i novácký Hlas. Kdo naopak drží železnou/bronzovou formu jsou Zázraky života. Ještě pár desítek dílů a s touhle vytrvalostí by možná během nějaké té slabší chvilky mohl primácký seriál pomýšlet i na mety nejvyšší. Daleko za touhle tradiční trojicí soupeřů je Barrandov s dalším hlubokým lidským příběhem (Pastorova žena nasbírala 325 tisíc diváků) a další přímý přenos hokejkobraní se stejnými čísly jako v pátek. Když nehrajeme my, sledují mistrák jen ti největší fandové.

Když už jsme u hokejové terminologie, můžeme tipovat, zda se ČT povede příště inscenační hattrick. Snímek Cizinec a krásná paní od Viktora Polesného smrdí novotou, ale jeho casting (Kukura, Drahokoupilová, Kačer) není zas takovým tahákem. Podle mého by musel Hlas ještě trochu ochraptět, aby tohle dramaturgické zaváhání nechal projít bez povšimnutí. Ale třeba se pletu a zjistíme, že veřejnoprávní diváci jsou opravdovými všežravci. Možná s tím ČT takhle žongluje schválně, abychom se ze vší té předvídatelnosti neukousali nudou...

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace