Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Pohřešovaný, Touch, Girls a Killing


ikona
KarelR
Další týden, další seriálové rozjímání. 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Najdete v ní letošní ambiciózní kousky jako Touch a Pohřešovaný, druhou sezónu Killing a podíváme se i na novinku Girls. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Touch S01E09

Minulá epizoda Touch působila dojmem, jako by byla točena dodatečně, protože naprosto ignorovala hlavní dějovou linii, kterou předminulý díl konečně lehce nakousl. Bohužel, tentokrát to nebyl o mnoho lepší. Sociální pracovnice Clea se sice po většinu epizody prohrabuje tajemnou kanceláří zesnulého Arthura Tellera, ale Martin s Jakem tam s ní stráví sotva pět minut a jinak dělají všechno proto, aby hlavní dějovou linii maximálně rozředili. Bylo sice naznačeno, že za Tellerovým kariérním neúspěchem nepřímo může jakási organizace (aneb spiknutí není nikdy dost) a Jake se dobrovolně dotkl naprosto cizího člověka, ale jinak jsme opět sledovali banální příběhy nešťastných lidí, které ústřední duo pomůže změnit k lepšímu. Divákům tohle laciné dojímání ale nejspíš stačí, protože televize seriálu odklepla druhou sezonu, což znamená jediné: Bude se ředit, ředit a zase ředit. (Anarvin)

Pohřešovaný S01E09

I přesto, že do konce první řady zbývá jen jedna epizoda, se Pohřešovaný nijak nevytáhl. Karel Dobrý i ten Roden už to mají nadobro za sebou, a tak jedinou familiární tváří zůstává už jenom ta Voříšková. Z Prahy se seriál přesouvá do Pra- Istanbulu, kde je Paul zatčen a terorizován svými spoluvězni. Becca tak opětovně musí pátrat na vlastní pěst. Přestože se všem teroristům začínají stahovat smyčky kolem krku, ani devátá epizoda nenabízí žádnou pořádnou akci. Dosyta jsme si užili akorát řádně kalorické porce naivity. A že je „suspect zero“ právě Martin Newman věděl každý ostřílený divák už minimálně tři epizody dopředu. Přinese tak alespoň to finále konečně něco opravdu zajímavého? (Jan_G)

Girls S01E04

Čtvrtý týden s Girl přinesl pár milých změn. Seriál se maličko nahnul k sitcomovějšímu pojetí, takže dění tentokrát roztáčí omylem zaslaná erotická fotka, díky níž se Hannah konečně rozhodne ukončit vztah s Adamem. Než se k tomu ale odhodlá, užijeme si její patálie v nové práci, kde je kupodivu v pohodě, když vám postarší kolega sáhne na zadek. Prudérní Američané brečí. Marnie se tentokrát drží víceméně mimo dění, o to víc prostoru ale konečně dostávají Shoshanna s Jessou. První z nich se rozhodne něco provést se svým „tajným“ panenstvím, což končí ne až tak nečekaným prozřením, že chlapci toužící po „nepoužitých“ slečnách jsou dávno minulostí. Dnes letí odvážnější kousky typu Jessa, která vztahové trable momentálně neřeší. Místo toho se její aktivistická duše probouzí při hlídání dětí, které se ukáže být o něco zákeřnější prací, než si zprvu myslela. Kam až dojde její ochomýtání se kolem jejich nezaměstnaného otce? Kdo ví, ale jestli bude Jessa dál trousit moudra jako „žena musí vědět, kdy má opustit cizí konverzaci“, její kvocient přitažlivosti bude jen růst. Podobně stoupat můžou i Girls, kterým se finální scénou na koncertě daří vyskočit zase o stupínek výš. Příští týdny rozhodně nebudou nuda.

Killing S01E07

Nebudeme si nic nalhávat, sedmý díl The Killing nás lehce zklamal. Nikoliv, že by byla epizoda s názvem „Keylela“ špatná, naopak, v některých místech je velmi atmosférická. Bohužel se tvůrci rozhodli odklonit od vrcholení veškeré zápletky s vraždou Rosie Larsenové a přidali nové postranní dějové linky. Jistě nám dáte za pravdu, že u show, která bude za několik týdnů končit, je rozehrávání dalších odboček poněkud nevítané a ačkoliv je Nicole Jackson veskrze zajímavou postavou, my bychom uvítali více tahu na branku, a v každém díle alespoň jedno rozuzlení řady rébusů. „Keylela“ sice disponuje docela slušným tempem a neuráží dlouhými záběry, jež mají tvůrci tohoto seriálu sem tam v oblibě, ale my už zkrátka nechceme sledovat vedlejší linie a toužíme pouze po té hlavní. Krok zpátky. (Krasa)

Co u vás tenhle týden bodovalo nejvíc?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace