Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sledovanost: Nova přišla o Hlas


ikona
imf
sledovanost
Hokejová mánie míchala kartami všech televizních stanic 

Poté, co nedělní muži v neděli konečně oněměli, si určitě nejeden programový ředitel oddechnul. Kromě Novy sice žádná stanice nepořádala škatulata na poslední chvíli, ale hokejové ratingy se do sledovanosti ostatních pořadů zakously pořádně. Už ve čtvrtek hokej ubíral Ordinaci nebo Dobrodružství kriminalistiky. Pátek byl pro televizní pořady i české hokejisty oddechovým dnem. Kdo neodjel za víkendovým počasím, ten zůstal na gauči. A lenochů bylo dost, protože Všechnopárty (1,4 milionu) i Výměna manželek (1,11 milionu) jsou na svých tradičně silných číslech. Slušně úřadoval i Kraus (789 tisíc), přičemž další veřejnoprávní pořady sice zaostávaly, ale nijak výrazně. Vraždy v Midsomeru cca 450 tisíc diváků, těch se výkyvy počasí ani sezónní události prostě ani nedotknou.

Peklo odstartovalo v sobotu. Sportovní fandové se nejdřív ukojili u federálního derby Česko-Slovensko (1,2 milionu puků), aby pak pokračovali hluboko do půlnoci u fotbalového triumfu Petra Čecha ve finále Ligy Mistrů (Chelsea vs. Bayern). Skoro půl milionu diváků na takhle pozdní čas je velmi pěkné číslo a důkaz toho, že fandění mají Češi přeci jenom v srdci. Navíc to BYL parádní fotbal, takže si veškerou pozornost zasloužil. Sportovní události tak orámovaly první pětku. Mezi ně se vešel Troška se svým erotickým Slunce, seno (překvapivě silných 936 tisíc diváků), půlmilionová Manéž Bolka Polívky a skoro stejně úspěšné sci-fi Den, kdy se Země zastavila (486 tisíc). Úspěch Proroctví už sice Reeves nezopakoval, ale vzhledem k okolnostem (počasí, hokej) je to solidní cifra. Příště ve stejném slotu poběží Lovci pokladů, což je sázka na jistotu. Nova ovšem proti ní nasadí Casino Royale, což je vzhledem k sílící bondovské kampani velmi chytrý tah.

1. Finsko - Česko (959 tisíc diváků)
2. Rusko - Slovensko (913 tisíc diváků)
3. Zázraky života (668 tisíc diváků)
4. Šejdrem (609 tisíc diváků)
5. První rytíř (450 tisíc diváků)

V minulém prorokování jsem samozřejmě na hokej úplně zapomněl. Výsledek vidíte sami. Mírné zklamání ze hry o "pouhý" bronz se projevilo na poklesu ratingů, přičemž někde hokej zcela zjevně bojoval se Zázraky života (seriál klesl jen minimálně), nicméně oba zápasy o medaile měly vzácně podobná čísla. Proti Rusku se zjevně fandilo i slovenským bratrům, kteří nás den předtím ze hry o kov nejcennější vyřadili. Veřejnoprávní inscenace pokorně ustoupila hokejistům a shrábla anorektických 600 tisíc diváků. Lepší vrabec v hrsti, říká se… Nova ale ve stínu být nechtěla, ne když spěje její jarní trumfové eso do finále. Hlas musí být slyšet, a proto byl v řevu fanoušků zimních sportů nahrazen reprízou. Roli náhradníka sehrál dokolečka omílaný První rytíř, který si snad ani těch 450 tisíc nezasloužil. V žebříčku nejprotežovanějších televizních repríz by jistě útočil na bednu.

Příští týden bude zase všechno při starém. A Hlas bude mít slušnou šanci oprášit zlato, protože inscenace Aplaus (letošní rok výroby) vypadá z popisů a fotek tak nebetyčně nudně, že by snad byl hřích nepřepnout. Nechci samozřejmě nikoho k ničemu navádět, ale další hořké lidské drama? Režisér Jaroslav Brabec občas umí, ale doby Kuřete Melancholika jsou beznadějně pryč. Hluboký lidský příběh raději hledejte jinde.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace