Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: Největší gangy Ameriky


ikona
JAn_G
reality show
Jsou drsnější američtí motorkáři nebo legendární gang Crips? A jak moc se chlastá na Faerských ostrovech?  

Souhrny ze zahraničních reality show na TV Zone najdete každý čtvrtek.  

Outlaw Empires s01e01+02

Kurt Sutter je známý především jako tvůrce Zákonu gangu, scénárista Policejního odznaku a manžel Peggy Bundyové. V novém šestidílném projektu Outlaw Empires se rozhodl využít svůj dlouholetý výzkum pro psaní o fiktivních organizovaných zločinech a zaměřil se na skutečné zločince a zločinecká impéria, která se nechvalně zapsala do historie. V první epizodě se soustřeďuje na afroamerický gang náctiletých výtržníků Crips, který existuje už více než čtyřicet let. Gang, jenž se díky své rapidní expanzi rozrostl natolik, že jeho jednotlivé složky začaly válčit mezi sebou a terorizovaly při tom celé Los Angeles. Po aféře s Rodney Kingem se však sjednotily i se svými největšími rivaly Bloods a válka proti státním orgánům a policejní brutalitě se přesunula z předměstí do hlavních ulic a dalších států. Čím se Outlaw Empires od podobných seriálů odlišuje nejvíce, jsou otevřené a barvité výpovědi bývalých členů, zejména pak L´il Monstera, který popisuje, jaký to byl pocit v patnácti letech chladnokrevně zavraždit prvního člověka. Mimoto jsou to také znepokojivé archivní záběry, explicitní dramatizace výpovědí, lítost nad zločiny, o níž se zúčastnění s diváky dělí a v neposlední řadě taky velmi podrobné informace, které Sutter předkládá.

Druhá epizoda Outlaw Empires nás seznamuje s americkými motorkářskými gangy. Téma, které sice není natolik zajímavé jako předchozí Crips, přesto zaujímá důležité postavení v americké historii. Otevřené svědectví bývalých členů přesvědčí diváka, že být součástí tohoto gangu neznamená jen projíždět se na Harleyi, poflakovat se v barech a popíjet pivo s kamarády. S příchodem drog se smysl pro bratrství vytratil a díky výpovědí z první ruky se divák dozvídá, kam tyto gangy směřovaly. Zjišťuje, jak je těžké se do nich dostat, že je mnohem těžší je opustit, a že veškeré prvotní iluze dříve či později zmizí. Kurt Sutter navíc přináší nadmíru zajímavou historii vzniku těchto organizací a samotné svědectví jsou téměř natolik živá, jako v předcházející epizodě. Být motorkářem neznamená pohybovat se na hraně zákona, ale žít daleko za jeho hranicí. (Jan_G)

Whale Wars: Viking Shores epizoda 3

Sea Shepherd vyrazil za anonymním tipem. Pozemní tým dorazil na místo údajného lovu jako první, ale jak se ukázalo, šlo o falešný poplach. Zátoka byla liduprázdná, stejně jako celé město. Všichni se začali obávat nejhoršího. Byl to pouze falešný typ, který měl odlákat jejich pozornost, zatímco obyvatelé Faerských ostrovů klidně vraždí velryby někde jinde? Veškeré obavy naštěstí zůstaly nenaplněny, a jak pozemní tým zjistil, obyvatelé dánských ostrovů se shromáždili v hlavním městě Tórshavn, aby zahájili tradiční vikingské oslavy. Paul Watson se rozhodl vyslat pozemní tým do centra oslav s dodávkou polepenou hrůznými fotografiemi zmasakrovaných velryb. Domorodci zpočátku přistupovali k této provokaci chladně, ale jak jim rostla hladina alkoholu v krvi, začali se shromažďovat okolo auta, aby zasypali členy Sea Shepherd svými nadávkami a dalšími výhrůžkami. Brigitte Bardot zakotvila na noc v přístavu hlavního města a sotva se setmělo, sešla se před lodí tamní omladina, aby ve výhrůžkách a nadávkách mohla pokračovat. Jeden s mladíků se dokonce odhodlal loď sabotovat tím, že ji uvolní v přeplněném přístavu. Viking Shores tak čím dál tím víc připomínají to nejlepší z hillbilly filmů. Ta skutečná válka se rozjede už tento pátek ve dvouhodinovém finále. (Jan_G)

Nejsmrtelnější úlovek s08e07

Zatímco byl záchranný vrtulník pobřežní stráže na cestě, stav greenhorna Chrise se zhoršoval a posádka F/V Wizard byla bezmocná. Na kapitánu Keithovi bylo vidět, že má co dělat, aby nezačal panikařit. Po příletu vrtulníku a příchodu zdravotníka na loď začal Chris částečně reagovat a celá posádka se zapojila do evakuace, aby proběhla co nejopatrněji. Díky dynamické práci kameramanů a fixním úhlům kamery se celá akce stala tím nejdramatičtějším momentem od evakuace Phila Harrise, nehledě na to, že šlo o vůbec první záchranu na moři zprostředkovanou z prostředí lodi. Následovaly výčitky a zpytování svědomí. Nejhůř na tom byl Freddy, veterán z F/V Cornelia Marie, který si vyčítal, že na něj byl příliš tvrdý a nedostal ani šanci, aby se mu mohl omluvit. Na Chrisovu počest spustili rybářské sítě na místě jeho evakuace.

F/V Northwestern naplnil svou kvótu. Jak je na palubě zvykem, nováček Jake Harris vrhal poslední, zapálený hák sezóny a Sig mu nabídl účast i při lednové sezóně kraba opilio. Mezitím se moře začalo sbírat a vstříc rybářské flotile míří arktická bouře století, největší hurikán od roku 1977. Kvůli malým číslům nechal Elliot Neese trpět svou posádku i v těch nejhorších možných podmínkách, ale na popud majitelů lodě se nakonec i on schoval do ústraní St. Matthew Islandu. Jediný, kdo se tak rozhodl zariskovat a pokračovat v lovu, byl Junior. Risk se mu sice vyplatil, ale při cestě do bezpečí ostrova, a pouze s jedním funkčním motorem, ho zasáhla bouře ve své plné síle. (Jan_G)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace