Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sledovanost: Líbáš líp než Hlas


ikona
imf
sledovanost
Finále pěvecké reality show přehlušil hurónský smích fanoušků Poledňákové 

Páteční den dětí byl ideální příležitostí k páce mezi veřejnoprávní a komerční televizí. Zelený zlobr Shrek na Nově ovšem překvapivě prohrál s tradiční pohádkou. Nesmrtelná teta inkasovala 854 tisíc diváků, Shrek pouhých 630 tisíc. Samozřejmě to lze přičíst i Šípovi, který vládnul nad celým večerem milionovou jistotou (1,1 mil.). V posledních týdnech ho pravidelně porážela Výměna manželek, ale tentokrát se neměl čeho bát. Nova nebažila po krvi ani v pozdějším čase, když nabídla Muže v černém 2. Jejich 545 tisíc není nic moc, když vezmeme v úvahu, že třetí díl šel ten den premiérově v kinech. Hláškující Will Smith o pouhý jeden tisíc překonal hláškujícího Krause. Výraznější zakrojení do televizního koláče jsme čekali i od fotbalové exhibice Česko - Maďarsko. Vzhledem k průběhu zápasu, ale pravděpodobně řada fandů se slabším žaludkem přepnula jinam. Uvidíme, jak zatočí s pátkem blížící se start EURA a zápas s Ruskem.

V sobotu Prima ukázala zuby poprvé - pokračování Lovců pokladů vyhrálo trojboj s Hodinou pravdy a Quantum of Solace. Bylo to hodně těsné (746 vs. 713 vs. 682 tisíc), skoro až na hranici statistické chyby, ale přesto zarazí, že se Bond nechal porazit od šaškujícího Cage. Zvlášť když se o zbrusu nové bondovce začalo zase trochu víc mluvit. Opět se ukazuje, že český divák raději relaxační komedie s trochou indianajonesovského koření, než zdrsnělé tajné agenty. Jak ale odůvodníte propad Hodiny pravdy? Podivné chutě měl tentokrát sobotní divák. Vždyť i propagovaný Letec od samotného Scorseseho tak tak udržel náskok před Wanted na Primě. Obojí ovšem pod tři sta tisíc, což není žádná sláva. Celkově byla sobota prachmizerná a vinit jen těžko můžeme dusné, zamračené počasí nebo jakoukoliv událost mimo tuzemské gauče.

1. Líbáš jako Bůh 1,323 milionu diváků
2. Hlas ČeskoSlovenska 944 tisíc diváků
3. Hodný chlapec 682 tisíc diváků
4. Spravedlivý rozsudek 262 tisíc diváků
5. Simpsonovi 169 tisíc diváků

A v neděli Prima udeřila podruhé, tentokrát na slabý kus z nováckého stáda. Hlas se už dlouho potácel pod milionovou sledovaností, ale všeobecně se čekalo, že grandiózní finále přivábí alespoň pár zvědavců. To se sice vyplnilo, ale Prima útočila nejtěžším kalibrem ze všech - v době, kdy v kinech řádí Líbáš jako Ďábel nasadila do prime timeu předchozí majstrštyk od Marie Poledňákové Líbáš jako bůh. Trefa do černého a podříznutí větve tomu, co pro Novu mělo být předprázdninovým trumfem. Samozřejmě to všechno nebyla jen primácká zásluha - loňská Superstar, kterou Nova vysílala v totožném časovém slotu, totiž vykazovala logický vzestup - začínala někde u milionu a finišovala nad hranicí 1,4 milionu. Poslední čtyři pořady zkrátka měly jasně vzestupnou tendenci. U Hlasu tomu tak nebylo. V půlce show došlo k propadu z půldruhého milionu někam pod hranici jednoho milionu a Hlas už se z toho nikdy nevzpamatoval.

Když se to zprůměruje, jsou výsledky skoro totožné, ale právě průběh sledovanosti by měl být pro Novu varovným prstem. Ztráta zájmu v průběhu vysílání totiž naznačuje, že s každým dalším podobným formátem bude lidí ubývat mnohem rychleji. Zbytek večera nebyl vůbec ničím zajímavý. Příští neděle zase nebude úplně průkazná, protože zatímco Nova vysílá Velkou cenu Kanady, ČT Lidicemi všem vypá… no prostě vyhraje s velkým přehledem. Uff, to bylo těsné...

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace