Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp a televizní průkopníci


ikona
Dr.Z
krausšíp
Jaké byly televizní začátky? A kdo je nejkrásnější cizinka u nás? 
Obě talk shows pokračují v letním režimu a my jsme tak minulý pátek opět sledovali reprízy. Všechnopárty tentokrát odvysílala díl z roku 2009, a to jako vzpomínku na Vladimíra Váchu, který zemřel minulý týden ve věku 82 let. Téma bylo "televizní průkopníci".
Prvním hostem byl František Filip, režisér mnoha známých filmů a seriálů. Za všechny jmenujme F.L. Věk nebo Tři chlapi v chalupě. Řeč byla o úplných začátcích televizního vysílání, o tom, jak náročné bylo natáčet vše živě a v neposlední řadě také o cenzuře, s níž má bohaté zkušenosti. Jako další přišel již zmiňovaný Vladimír Vácha. Sportovní redaktor, který komentoval slavný zápas v ledním hokeji z roku 1969 mezi ČSSR a SSSR. Vzhledem k tomu, že začínal v rozhlase, zavzpomínal na složité přizpůsobování se televiznímu vysílání. Na závěr si Karel Šíp popovídal s Jaroslavou Panýrkovou o cestování s Laternou magikou po celém světě, studiu arabštiny a také se přiznala, že ji práce televizní hlasatelky příliš nebavila.

Na úvod své show Jan Kraus vysvětlil, jak by se mělo jednat s Evropskou unií, zkontroloval přítomnost pana Odvárky a ukázal rozdíly v pohledu na muže a ženy za různých situacích. Poté už mohla talk show z 16. 12. 2011 začít první hostem.
Tím byla Vlasta Chramostová, se kterou se bavil o divadle, manželovi, Krausových protikorupčních aktivitách, ale i o pohledu na současný svět. Druhým hostem byl návrhář Jakub Polanka. Rozpovídal se o své specializaci, tou je dámská móda. O českém stylu oblékání řekl, že je to něco mezi ruskou pompézností a německou impotencí. Dále vysvětlil rozdíl mezi Češkou a Francouzkou, co si neoblékat do Národního divadla a jak probíhají módní přehlídky. Na závěr přišla vítězka soutěže o nejkrásnější cizinku u nás Paulina Nakashole. Rodilá Namibijka se svěřila, co ji přimělo k cestě do Česka, Krause se snažila naučit několik slovíček v rodném jazyce a dokonce ho lákala, aby s ní jel do Afriky.

Volba páteční talk show byla pro všechny televizní fandy jasná. Všechnopárty se svými průkopníky tohoto média totiž přinesla opravdu zajímavé rozhovory.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace