Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: konec námořníků a sranda s garnáty


ikona
JAn_G
gordon ramseyreality show
Jak rychle může člověk přijít na moři o život? A je těžší stopovat lidožravá monstra nebo vařit živé garnáty?  

Souhrny ze zahraničních reality show na TV Zone  

Masterchef S03E14-15

Čtrnáctá epizoda Masterchefa přinesla zatím největší twist letošní řady. Hned v úvodu porotci oznámili, že se současné šestici soutěžících vrátí jeden z těch, kteří již vypadli. Nejprve Gordon, Graham a Joe zavolali naposledy vyřazených osm soutěžících a nechali je vařit v unikátní mystery box challenge. Tentokrát totiž obsah „tajuplné bedýnky“ nebyl předem daný, ale zvolili si ho sami soutěžící. Objevila se tak hodně prazvláštní kombinace, kde se míchalo vepřové, čokoláda, celer či granátové jablko. Největšími favority na návrat do hry byli naposledy vyřazení Stacey a Josh, nejvíc si věřil namyšlený Ryan a stávající soutěžící byli rádi, že opět viděli kovboje Mikea – ten není tak dobrý kuchař, aby se ho někdo bál, a zároveň byl všem sympatický. Nakonec do užšího výběru postoupili Josh (připravil skvělý dezert z granátového jablka a čokolády) a Ryan, který udělal parádní vepřovou pečeni.

Ti pak ve druhém kole měli připravit piškotový dort s čerstvým ovocem. Překvapením však bylo, že dorty nehodnotili porotci, ale ostatní soutěžící, což návratu již vyřazených soutěžících dodalo šmrnc fair play. Ochutnávalo se naslepo, aby kuchaři nemohli hodnotit podle sympatií. Nakonec zátěžový test nezvládl sebevědomý Ryan a jeho „flavour elevator“ (tak sám sebe a své schopnosti označoval) tak nadobro zmizel ze hry.

V následující epizodě tak opět hrálo sedm soutěžících, pročež se znovu začínalo mystery boxem. V něm soutěžící našli živé garnáty. Monti měla co dělat, aby přerostlé krevety vůbec vylovila, to už si vedla lépe i slepá Christine, ale jídlo nakonec připravila solidní. Zdaleka nejlepší byl ale překvapivě David Martinez, který dlouhodobě patří k outsiderům soutěže. Připravil Ceviche – salát ze zeleniny a syrových garnátů, marinovaných v citronové šťávě.

Jeho výhoda do dalšího kola byla kolosální. Sice neměl imunitu, ale mohl si vybrat, s kterou surovinou budou všichni vařit, a ještě se směl porotců zeptat na konkrétní recept! Zadání soutěže znělo: Připravte dezert z jedné z následujících netradičních surovin: Z kukuřice, slaniny nebo řepy. David vybral kukuřici a rozhodl se dělat rýžový nákyp. Nějakým nepochopitelným zázrakem se mu však povedlo ve spíži zapomenout rýži! Měl však neuvěřitelné štěstí – Becky měla rýži navíc a darovala mu ji. Přes veškeré své výhody a kliku David připravil jedno z nejhorších jídel! V nejhorší trojici skončil spolu s Felix, která z kukuřičného těsta upekla „plněné kukuřičné bobky“, a s Joshem, který stvořil nechutně vyhlížející kukuřičné Crème brûlée. Nakonec ale nečekaně vypadla Felix, která podle porotců patřila k favoritům soutěže. Po týdnu tak jsme tam, kde jsme byli – ve hře zůstává šest soutěžících a v příštím díle konečně opět uvidíme náročnou týmovou soutěž mimo kuchyň Master Chefa. (Anarvin)

Boj o záchranu velryb S05E08

A je tu finále. Yushin Maru 2 dostala pořádně na frak a Irwin se vesele vydal směrem k Antarktidě. Nedlouho poté se na radaru objevila další loď a zklamanou posádku přivítala silueta Yushin Maru 3. Skutečně zničující bylo ovšem zjištění, že nafta v nádrži vystačí akorát tak na zpáteční cestu do Austrálie. Paul Watson proto vydal rozkaz, aby soustředili všechny své síly na harpunovou loď a zastavili ji stejným způsobem, jako se to povedlo u druhého Yushinu. Přes veškerou snahu byly ale oba čluny na nové bezpečnostní opatření této lodi krátké a Irwin se s neúspěchem musel vrátit domů.

Bob Barker na tom byl o poznání lépe. V posledních týdnech lovné sezóny spatřil na obzoru siluetu mateřské lodi japonské flotily, Nisshin Maru, a vydal se jí vstříc s odhodláním předčasně ukončit celou kampaň. Než se ovšem stihl ke svému cíli přiblížit, obklíčily ho dvě harpunové lodě s lany nebezpečně přivázanými k zádi. Nisshin Maru se tak sice podařilo uniknout, ale Barker pronásledoval zbytek flotily po další dva dny, než se vrátila tam, odkud přišla. I přes poměrně neúspěšnou kampaň se nakonec Sea Shepherd podařilo snížit japonskou kvótu o celé tři čtvrtiny jejich úlovku. (Jan_G)

Haunted Highway S01E03

Rádi bychom abyste věděli, jak pro vás každý týden dobrovolně trpíme. Sledování nové epizody Haunted Highway se totiž opět proměnilo ve zdaleka nejstrašidelnější zážitek, kterého snad momentálně lze u televize docílit. Podívali jsme se na zoubek utažskému Skinwalkerovi a bájné arkansaské kočkovité nestvůře jménem Ozark Howler. Slabší povahy ať následující dva odstavce raději přeskočí.

Po Skinwalkerovi pátrali Jack Osbourne s Danou. Legendární bytost se údajně dovede měnit z člověka na libovolné zvíře a zpět, ráda straší nebohé cestovatele a vůbec je kolem ní jaksi tajemno. Při svém nočním pátrání se lovci záhad zničehonic ocitli uprostřed rozlehlého hřbitova plného kostí různých tvorů – krve by se v nás nedořezal. Jak si lze vysvětlit pozitivní termální sken ponurého místa? Kosti byly čerstvé! A co sledování lidských stop bosé nohy, jež plynule přešly do otisků psovité šelmy? Plus navíc jedna hrůzostrašná honička po zrádné pláni s... co to vlastně k čertu bylo? Bojíme.

Jael a Devin se nebavili o nic méně než jejich kolegové. Očití svědkové dvojici varovali, aby se k lesu ve kterém bývá Ozark spatřen, radši vůbec nepřibližovali. Naštěstí pro nás marně. Došlo tedy na nezbytný rituál ochrany před ďábelskou bytostí od jedné milé staré dámy („Ozarka nemusíte hledat, on si najde vás!“), a vyrazilo se. Tábor rozbit, kamery nastaveny. Nastražené fláky masa se záhadně vypařily v cuku letu, výraz v obličeji vystrašené Jael při pobíhání nočním hvozdem nezapomeneme minimálně do dalšího dílu – ujišťujeme vás, že TOHLE nahrané nebylo. Fuj! Vyhlížíme další úterý a vy už si SyFy konečně koukejte naladit také. (Davies182)

Nejsmrtelnější úlovek S08E16

Led, divoké vlny, krev a spousta bolesti. Takový je závěr opilijské sezóny 2012, jedné z nejdivočejších sezón vůbec. Ještě v relativním bezpečí St. Paul Islandu, při rutinním odstraňování ledu z paluby, deckboss Mike z Kodiaku uklouzl a když se snažil chytit balanc, nešťastnou shodou náhod se mu podařilo urvat si kus jednoho z prstů. Posádka tak na moře vyrazila ve čtyřech mužích a díky nedostatečným zkušenostem zbylých členů s hydraulikou málem došlo i fatálnímu zranění, nebýt Crosbyho včasného zákroku. Wizard opustil kapitán Keith a přenechal své křeslo mladšímu bratru Montymu. Sotva se však s Keithem rozloučil a vyplul z přístavu, došlo k přehřátí motoru a silné vlny hrozily, že vyhodí loď na pobřeží. Ramblin´ Rose taktéž vyrazila na otevřené vody ve čtyřech mužích, protože Dale už nedokázal nadále snášet proměnlivé nálady a přístup kapitána Elliota.

Nálada na palubě Time Banditu se nesla v sentimentálním duchu, protože veterán Eddie se definitivně rozhodl odejít do důchodu a snažil si svou poslední sezónu užít společně se svým synem. Mnohem smutnější zpráva však přišla z obchodní lodě, kde se přetrhl kabel a trefil jednoho z členů posádky přímo do hlavy. I přes hbitý zákrok pobřežní stráže se ho nepodařilo zachránit. Všechny kvóty byly nakonec z větší či menší části naplněny a téměř všichni se spokojeně rozjeli domů. Ještě před samotným závěrem došlo k zadostiučinění a konečně jsme se mohli pokochat záběry ze svatby Jakea Andersona, kterého oddával samotný Sig Hansen. Finální kapitánská sumarizace jen podtrhla dramatičnost téhle sezóny a zdůraznila otazník, který visí nad budoucností Jakea Harrise. (Jan_G)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace