Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Temný rytíř povstane v dokumentu


ikona
Davies182
batmandokument
Jaké poselství plánuje BBC sdělit v připravovaném televizním snímku o tragédii v coloradském kině? A jsme na něj zvědaví? 

Je to tu zas. Ohraná temná písnička, která se váže snad ke všem zapamatováníhodným incidentům v historii, se opět rozezní aneb další klasické schéma světa stiženého tragédií. Lidé se časem nakonec otřepou, život se postupně vrací do zajetých kolejí... a Hollywood o tom (ne)vesele natočí film. Indické tsunami, 11. září, škola Columbine – vyberte si. Svůj filmový zářez si teď odbude i hloupý masakr na půlnočce Temný rytíř povstal. A tentokrát u toho bude Anglie.

Uplynul stěží měsíc od události, která postihla obyvatele amerického městečka Aurora. Kravaťáci z BBC Three v čele s kontrolorem Zaiem Bennetem jsou teď toho názoru, že necelé čtyři týdny jsou dostatečně dlouhá doba na to, vzít do rukou kamery a vydat se do Států všechno patřičně zdokumentovat. The Batman Shootings bude hodinový dokumentární snímek cílený hlavně na anglickou mládež, zároveň by potom měl upozornit údajně zaslepenou americkou veřejnost na mezery v jejich zákonu držení zbraní. Ehm. Dočkat bychom se měli moralizujících rozhovorů se svědky střelby, k problematice nejen zbrojních průkazů se bude vyjadřovat zejména omladina Nové země a její nová generace.

„Co teď musí přijít, proč se násilí ve světě stále stupňuje?“ ptá se výkonný producent filmu Steve Anderson. My se spíš ptáme, jestli už toho obviňujícího nimrání se v Nolanově opusu nebylo příliš. Zai Bennet se dále netají tím, že hodlá využít úspěchů v počtu diváků, jimiž se momentálně BBC Three díky olympijským hrám opíjí: „Lidé uvidí, jak rozmanitý a překvapující dokáže program naší televize být.“. Závěrečný ceremoniál her je sice už zítra, vedení stanice očividně ale i přesto počítá s ne příliš razantním pohubnutím koláčů sledovanosti – The Batman Shootings totiž spatří světlo obrazovky „až“ 23. srpna. Dokument by měl zároveň být jedním z prvních novodobých projektů pro mladé vysílaných největší anglickou televizí, batmanovské neštěstí však bude zdaleka tím nejambicióznějším. Co na to Christopherův tým, zatím nevíme.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace