Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Pravá krev a Suits v nejlepší formě


ikona
Anarvin
seriálová nálož
Suits i Pravá krev do toho pořádně šláply, ale ani ostatní seriály se nenechaly zahanbit. Tentokrát bylo na co koukat 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete novinku Political Animals, návrat Pravé krve, právnické drama Suits, pátou sezónu Perníkového táty a Sorkinovu konverzačku Newsroom. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Breaking Bad S05E04

Po minulém týdnu, kdy se spíš rozdávaly karty, se příběh Breaking Bad posunul mílovými kroky kupředu. Nemluvíme však o byznysu, tam pánové momentálně pouze řeší problémy s Lydií, která dělá všechno pro to, aby s nimi už dál nemusela spolupracovat. Mnohem zajímavější to bylo u Whiteů doma, kde konečně došlo k dlouho očekávané konfrontaci mezi Walterem s Skyler.

Už když si v úvodu epizody Walter koupil k padesátým prvním narozeninám nabušený sporťák a nasadil si „Haisenbergův“ klobouk, bylo jasné, že veškerá opatrnost jde stranou a na její místo nastupuje sebevědomí a Walterovo horší já. Vše pokračovalo křečovitou oslavou, jež vyvrcholila Skyleřiným ponořením do bazénu. Následovala výborně natočená a zahraná konfrontace, při které Walt začal své ženě už poměrně nepokrytě vyhrožovat, zatímco Skyler plná strachu netušila, jak z pasti ven. Nakonec připustila, že jí zbývá jediné: Čekat, až se Walterův nádor vrátí. A vzhledem k tomu, že epizoda skončila záběrem na tikající hodinky (a s přihlédnutím k úvodní scéně první epizody), s tím nejspíš můžeme počítat. (Anarvin)

Political Animals S01E04

Prezidentská kampaň pokračuje. Aby však Elaine mohla úspěšně kandidovat, nesmí se oznámení její kandidatury dostat na veřejnost předčasně. Což může být malinko problém, protože snaživá bloggerka Georgia tajemství lstí vymámí z Dougovy snoubenky. V tu chvíli se ukazuje, že novinářce Susan jde opravdu víc o správnou věc než o vlastní slávu, když se poníží a přizve Georgiu jako spoluautorku ke svému chystanému článku, jen aby jí zacpala pusu.

Na mezinárodní scéně se Elaine tentokrát snaží zachránit životy čínských námořníků, uvězněných v havarované ponorce, kterým nechce pomoci ani jejich vlastní vláda, ani Američané. Hlavní události se ale odehrávají přímo v rodině Barrishů, když sledujeme TJovo osobní drama. Nejprve se ve flashbacku dozvídáme, proč se vlastně dříve pokusil o sebevraždu, a když ho trpká minulost dožene a rodina se na něj vykašle při slavnostním otevření jeho vysněného klubu, předávkuje se kokainem a je v ohrožení života podruhé. Jak to zasáhne rodinu a Elaininu kandidaturu, se dozvíme příště. (Anarvin)

Suits S02E07

Louis Litt! Tenhle chlápek byl výraznou postavou i první série, ale prostor, který dostává v té druhé, je nepoměrně větší. V Pearson & Hardman se připravují na soud s Harveym a Louis dostal za úkol nenechat na Harveym ani jednu nitku drahého obleku suchou. Paradoxně s ním na tom spolupracoval i Mike, který měl Louisovi poradit ohledně Harveyho slabších stránek. A že spolu slabší stránky taktéž našli.

Harvey Specter snad vůbec poprvé poodhalil své citlivější já a to v přímé konfrontaci s Donnou. Když jsme viděli, kolik emocí a dramatu dokázali autoři namíchat teprve do cvičného soudního procesu, čím nás asi překvapí v tom skutečném. Sezóna vrcholí a už nyní je jasné, že Suits po úspěšném prvním roce nezapadli a stává se z nich John Grisham mezi seriály. Litt it up! (Krasa)

Pravá krev S05E09
Takhle se nám to líbí! True blood se po pár nemastných dílech opět rozjíždí a připravuje se na (doufejme) našlapané finálové epizody. Tentokrát se totiž dočkáme uzavření několika vedlejších linek a je opravdu na co koukat. Terry se snad konečně vypořádal s kletbou a záhadné střelce si můžeme taky vyškrtnout ze seznamu. Eric se navíc pokouší utéct pryč od blížícího se maléru a představí se nám také Alcidův otec, kterého nehraje nikdo menší než drsňák Robert Patrick. Je tady toho zkrátka dost, celá epizoda navíc neuvěřitelně šlape a cesty postav už se začínají sbíhat dohromady.

Tvůrcům se zase jednou povedlo výborně namíchat onen mix napětí a humoru, který jsem v posledních dílech trošku postrádal. Jenom ta Billova přeměna stále nefunguje tolik, jak by si tvůrci přáli. To je však pouze jediná kaňka na jinak prozatím nejlepším dílu nové série. Snad budou závěrečné tři díly minimálně stejně tak šťavnaté. (Spooner)

Tvůrci Suits se předvedli skvěle ale velkou radost nám tentokrát udělala nejlepší epizoda Pravé krve. Jen tak dál!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace