Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: To nejlepší z poloviny 5. řady Breaking Bad


ikona
Davies182
breakingtop
Pátá série Perníkového táty je ve své polovině. Co nás tento rok nejvíc dostalo? 

AMC se letos do seriálového boje vytasilo s dvojsečnými zbraněmi. Na jednu stranu je fajn, že tvůrci nehodlají famózní Breaking Bad natahovat do dvaceti sérií, na tu druhou teď ale musíme celý rok čekat na rozuzlení. Pátá řada nám totiž před několika týdny zamávala přesně v polovině a k tomu ještě s odpovídajícím infarktovým cliffhangerem. Které scény z prozatimních osmi epizod dokázaly diváka nejvíce uzemnit? Spoiler alert!

5. Velká vlaková loupež

Nová sezóna razantněji ukázala Waltera jako muže, který se svého výdělečného byznysu výrobce drog nehodlá jen tak vzdát. Má k tomu povícero důvodů, již nejde jen o zabezpečení rodiny. Když se tak naskytne perfektní možnost k odcizení většího množství methylaminu - zásoby se navíc opovážlivě tenčí! - není, proč váhat. Má to jen jeden háček: nejedná se totiž o sud, nýbrž rovnou o cisternu. Cisternu, která je součástí jedoucího vlaku... Strhujících posledních dvacet minut pátého dílu nenechá diváka ani na vteřinu vydechnout, Jesseho euforické „Yeah, bitches!“ pochopitelně nemůže chybět. Takhle se, vážení, točí adrenalinová akce.

4. Konec v nedohlednu

Už po první čtvrthodině nové řady si musí právník našich hrdinů, Saul, vyříkat několik nehezkých věcí se svými klienty. Sice jsme tu již měli ostřejší výměny názorů, z žádné ale na konci takovým způsobem nemrazilo. V momentě, kdy se Saul chce z celé akce vykroutit a odejít do právnického důchodu, začne vyhrožovat tím, že se od chemiků distancuje. „Končím,“ řekne jednoduše. Na to se Walter klidně zvedne ze židle naproti, s kamenným výrazem obejde stůl přímo tváří v tvář ke kravaťákovi a drsným hlasem, který nepřipouští jakékoliv námitky, procedí mezi zuby: „Skončíme, až řeknu, že končíme.“ Záběr na louži pod Saulovýma nohama kameraman vynechal.

3. Kluci v akci

„Vaříme!“ Na tohle slovo, pronesené ústy pervitinových kuchtíků, jsme v nové sérii museli čekat několik dlouhých desítek minut. Žádná laboratoř, zázemí, žádný karavan... co teď? Pan White přichází se spásným plánem - pesticidová akce začíná! Než s rodinou odjedete pryč a necháte svůj dům v rukou hubitelů hmyzí havěti, přikrytý bezpečnostní plachtou, raději se přesvědčte, že se nikde kolem nemotá tohle plešaté obrýlené individuum. Z atmosférického sledu klipovitých zpomalených scén, chytlavé hudby a celkově návratu k hravé chemii, mrazí celé minuty. Po těžce odvedené práci pak není nic jednoduššího než si zapnout cizí plazmu a otevřít pivo z lednice... Věříte svým deratizérům?

2. Hrátky s magnetem

Jak co nejefektivněji smazat kompromitující data z notebooku, uloženého v důkazní místnosti na policejním ředitelství? Odpověď najdete na úplně obyčejném vrakovišti. Připravte si však tučný obnos peněz k podplacení profesionálního drtiče aut a další paklík dolarovek k zapůjčení speciálního vybavení. To obnáší jednu dodávku, několik generátorů a obří magnet. Ovšem pozor! Vše nemusí jít zrovna podle vašich představ, doporučuje se tedy raději dopředu nic moc neplánovat. Během napínavé gangsterské scény z první epizody s názvem Live Free Or Die padá čelist v okamžiku, kdy v autě Walter mírně přestřelí s ručním ovládáním a kontrolka ukazatele míry magnetismu vyskočí na maximum...

1. Štastné narozeniny, Walte!

Pan White už není žádný mladík. Naopak je naživu už více než půl století, což se pochopitelně - vzhledem k jeho nemoci - neobejde bez patřičné oslavy. Silně apatická Skylar, Walterova žena, tedy souhlasí s tím, aby pozvali i Hanka s Marií (Skylařina sestra), párty se pořádá na zahrádce u bazénu... Párty, na kterou nikdo z přítomných v životě nezapomene. Nejen, že se mlčenlivá Skylar neobtěžuje pronést byť jen jedinou větu a celá večeře se tak nese v tíživé atmosféře trapného ticha a sem tam hloupých dialogů, stane se toho ještě mnohem víc. I my budeme na nečekanou koupel v bazénu a následnou manželskou hádku vzpomínat minimálně do druhé poloviny páté řady: „Čekám jen, až se ti ta rakovina konečně vrátí, Waltře!“

Nevešlo se nám sem toho poměrně hodně. Smrt jedné z hlavních postav byla spíše zásadní než nějak extrémně kulervoucí, operace s rukou a topením ala 127 hodin zůstala v těsném závěsu za „vlakem“, no a třeba dělení tržby po prvním vaření také nebylo vůbec špatné. Seriózně uvažujeme o rozšíření rubriky na TOP 10... A co se líbilo vám?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace