Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality show: vrazi a trosečníci


ikona
Anarvin
reality show
Jak se bydlí v domě po sériovém vrahovi? Jsou děsivější opice, sloni nebo papoušci? A má smysl koukat na novou sezónu Trosečníka?  
Souhrny ze zahraničních reality show na TVZone.
 
Survivor s25e01-02

Survivor začal malinko usínat. Show se už počtvrté vrátila do stejné lokality, několik řad po sobě se soutěžící báli riskovat a hra tak byla značně předvídatelná, a v minulé řadě navíc většina nejvýraznějších soutěžících vypadla poměrně brzy. Proto se producenti pokusili udělat vše pro to, aby aktuální řada vdechla soutěži nový život. Štáb se přesunul do nové destinace, na překrásné Filipíny (kde se mimochodem točila celá řada mezinárodních mutací soutěže), a po několika letech se rozhodl začít hru se třemi, nikoliv se dvěma kmeny. To má splnit hned dva účely. Štáb především doufá, že odlišné poměry trosečníků změní herní dynamiku a vyprovokují dramatičtější individuální část soutěže. Neméně významná je ale také možnost zařadit do tří kmenů hned tři různé herní veterány. Tentokrát se jedná o hráče, kteří byli v minulosti ze hry ze zdravotních důvodů evakuování a dostávají tak druhou šanci. 
Russell Swan byl ve své sezoně zastíněn nechvalně proslulým Russellem Hantzem, nicméně Mike Skupin a Jonathan Penner jsou mezi fanoušky soutěže nefalšované legendy a jejich návrat aktuální řadu může jedině zatraktivnit. O to se má postarat také angažování dvou „celebrit“, bývalého baseballisty Jeffa Kenta a bývalé dětské televizní hvězdy Lisy Whelchel. Čeští diváci pravděpodobně nebudou znát ani jednoho z nich, a tak malinko zamrzí, že oba dva dostávají o chlup víc prostoru, než by si zasloužili, kdyby šlo obyčejné smrtelníky. Pokud ale pomineme tuto drobnou výtku, začala nová řada více než slibně! 

Vzhledem k většímu množství kmenů štáb prozřetelně úvodní episodu o dobrých dvacet minut, a tak drtivá většina soutěžících dostala alespoň nějaký prostor. Na rozdíl od sezon se dvěma velkými kmeny tak skoro všichni soutěžící působí mnohem plastičtěji a zajímavěji. Ale kdo ví, možná jde o pouhou iluzi a vtip je v tom, že castingovému oddělení se tentokrát zkrátka výjimečně zadařilo. Ve žlutém kmeni Mikea Skupina působí jako silné hráčky bankéřka RC a výbušná Brazilka Abi-Maria. V modrém kmeni Russella Swana mají dobře našlápnuto pohotový mladík Malcolm a inteligentní terapeutka Denise. Nejméně jsme se zatím seznámili s červeným kmenem Jonathana Pennera, ale tam nám to zase nahrazuje skutečnost, že Penner už stačil najít skrytou imunitu. 
V soutěžích mají prozatím navrch červení a žlutí, modří obě dvě hry prohráli a postupně tak byli nuceni vyloučit Zanea, který až příliš tlačil na pilu a Roxanne, která byla místy zbytečně pasivní a negativní a jindy zase nedokázala odhadnout, proti komu v kmeni může otevřeně brojit. Obě soutěže, které jsme zatím měli možnost vidět, měly nápad a byly napínavé, což u Survivora v poslední době nebývalo vždy pravidlem, a to samé se dá říct o dosavadním průběhu hry obecně. Dostali jsme hezké prostředí, zajímavé trosečníky, populární veterány a štáb odvádí velice dobrou práci, co se sestřihu týče. Pokud to takhle půjde dál, blýská se na jednu z nejvýraznějších řad od Heroes vs. Villains. (Anarvin)

Paranormal Witness S02E08

A pak že to nejde! Shrnutí dnešní epizody téměř nevzniklo, jelikož měl autor článku seriózní problémy s jejím dokoukáním. Potěší, že se SyFy snaží nehrát pouze na prachsprosté lekačky, ale zkouší to i s houstnoucí atmosférou. Díl s názvem Fox Hollow Farm představuje rodinu z Indiany, která se roku 2006 nastěhovala do bývalého domu sériového vraha, přičemž většinu trablů si tu paradoxně odskákal nájemník z domu pro hosty Joe, kterého pan Graves - nový majitel - sehnal v práci. Tohle se kolegům nedělá!
Nejdříve Robova žena, Vicky Gravesová, zahlédne v lese muže... bez nohou. A to byste koukali, jak se hrané části reality show bravurně zadařilo ztvárnit takového ducha - mrazí mě ještě teď, a to zatím bylo jen prvních deset minut pořadu. O slovo se vzápětí hlásí nervy drásající Joeovy honičky v nočním lese, bouchání na dveře (za kterými nikdo není!) a  dále třeba jen tak klidně si postávající tajemné postavy při okraji hvozdu... Autentické zvukové stopy, fotografie a videa se tentokrát častěji než je zvykem střídají s výslechy a hereckým příběhem, nikdo ze zúčastněných nemá v očích ani zbla lži. Nebydlel bych v tom baráku ani za těžký prachy, vážně. (Davies182)

Ghost Hunters S08E16

S Lovci duchů se dnes nadobro rozloučíme jednoduše proto, neboť ani zbrusu nová epizoda Don´t Feed the Apparition nedokázala přesvědčit o věrohodnosti celého podniku. Tým se vydal do City of Alexandria ve státě Louisiana, aby zde prozkoumal strašidelnou ZOO. Za dne malebnou zahradou plnou roztomilých zvířátek se za temných nocí údajně prochází duch jejího spoluzakladatele a bývalého pečovatele, Lese - co na to Jason Hawes a jeho skvadra?
Tak zaprvé jsme tu měli jeden šťastný nábor v podobě přímo geekovsky zapálené slečny jménem Ashley, která se k našim borcům přidala. Co z toho? No nic. Půlhodina poslouchání a natáčení čvachtání krokodýlů a skotačení opiček vážně moc zábavná nebyla, za zmínku nakonec stojí jen nahrávka, pořízená v dárkovém obchodu - jakkoliv si z nás tihle lidičkové občas během natáčení tropí legraci, tohle fake rozhodně nebyl. Dokonce i Lesův kamarád v závěru potvrzuje, že na pásce jasně slyší pečovatelského nebožtíka volat jméno jeho ženy... Super, ale stojí vám to za třicet minut nudného divadla? (Davies182)
Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace