Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Castle a Boardwalk Empire


ikona
Spooner
seriálová nálož
Další dobří holubi se vracejí. 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete Panství Downton, mafiánské Boardwalk Empire, politického Bosse, detektivního Castlea, drama The Mob Doctor, akční Hawaii Five-0, post-apo novinku Revolution a návrat motorkářského dramatu Sons of Anarchy. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

 

The Mob Doctor S01E02

Dneska to je u doktorky v maléru lepší než posledně. Constantine se snaží vrátit zpět do hry a převzít všechny obchody po Morettim. Jeden z hodně důležitých lidí v jeho plánu na tom ale není zdravotně dvakrát dobře, a tak musí na scénu opět nastoupit neohrožená Grace. Ta navíc kromě mafiánů a hektické práce musí dávat bacha i na svého bratra, který začíná tušit, že mu jeho sestřička něco důležitého tají. Mafiánská linka okolo umírajícího gangstera a Constantinových pletich tentokrát zabírá naštěstí většinu místa. A to je jedině dobře. Příběh není sice nijak extra napsán a člověka ničím moc nepřekvapí, ale mafiánská linka má spád a aspoň se v ní něco kloudného děje. To se bohužel nedá říct o nemocnici, jelikož zdejší případy jsou absolutně nezajímavé a zdejší postavy jsou stejně nudné, jako hádky českých politiků. Herci navíc stále jedou na neutrál a dialogy víc šustit papírem už nemohou. I přes kritiku mám však z druhé epizody daleko lepší pocit, než z uspávajícího pilotu. Tento díl zkrátka člověka ničím zas tak neurazí, ovšem už vůbec nenadchne. Což je však ve výsledku stejně jedno, jelikož seriál čeká kvůli bídné sledovanosti nejspíš rychlá smrt.

 

Revolution S01E02

Charlie s Milesem se vydávají do vězeňského tábora, aby zachránili rebelku Noru, která by jim mohla být nápomocná při osvobození Dannyho. Aron se svěřuje Maggie o tajemném zařízení, které mu těsně před svou smrtí dal Ben, a společně začínají vlastní výpravu za záhadnou Grace, držitelkou totožného zařízení, které dokáže v omezeném množství vytvářet energii. A konečně se dozvídáme i něco málo o chodu světa s novým řádem. Druhá epizoda si sice drží dynamičtější tempo a akce přibývá, veškerá negativa pilotu ovšem přetrvávají. Sympatie postav nijak nenarůstá, jejich charaktery se i nadále nikam neposouvají, a celková nevyrovnanost je ještě umocněna dalším rozdělením „společenstva“. Tím největším přínosem jsou akorát funkční, působivé flashbacky a přítomnost Elizabeth Mitchell, která konečně dostala více prostoru. JAn_G)

 

Panství Downton S03E02

Mnozí kritizovali druhou sérii Panství Downton za přemíru romantiky na pozadí hrůz první světové války. V nynější sezóně se zatím klubou dvě nové romance, přičemž ta komornická je dost možná jen ukázkou morálních rozdílů mezi Angličany a Američany. Nad Downtonem nadále visí hrozba bankrotu a Shirley Maclaine uspořádá namísto formální večeře pravé zámořské rošambo. Není třeba si nic nalhávat – seriál letos dosti výrazně útočil na ceny Emmy a zakomponování amerického elementu do projektu je jakýmsi ústupkem širokému anglofonnímu publiku. To každopádně nemíníme jako kritiku. Oživující prvky jsou po dvou sériích rozhodně záslužné a kdokoliv, kdo dokáže Maggie Smith vyprovokovat k suché hlášce, zasluhuje sympatie. Druhý díl si každopádně nekrade pro sebe Thomas, na jehož zákeřnosti jsme již zvyklí, či paní Hughesová s možnými zdravotními komplikacemi. Zajímá nás především Bates a následný vývoj jeho charakteru. (Krasa)

 

Castle S05E01

Fandové oblíbeného pisálka Castlea mají poslední dobou hodně důvodů k radosti. Na konci minulé série se konečně dočkali vysněného spárování Castlea s Beckettovou a nyní dostanou také vysněné odhalení, na které čekali dlouhé čtyři série. Pátrání po vrahovi Kateiny matky je totiž stále v plném proudu a tentokrát se už dočkáme pořádných odpovědí a prozatímního vyřešení celého případu. To vše uvidíme v klasickém “castleovském“ kabátku plném napětí a humoru, který šlape výborně od začátku do konce. Prostě Castle, jak ho máme rádi. Je navíc celkem potěšující, že teď si od hlavního případu zase na několik dílů odpočineme a dostaneme tradiční oddychové díly, po kterých se mi už vlastně dosti stýskalo.

 

Sons of Anarchy S05E03

Zatímco fanoušci Castlea se smějí, ti Jaxe a jeho bandy pláčou. Tvůrce seriálu Kurt Sutter totiž opět podpořil moji teorii, že chodí na kafe se spisovatelem Hry o trůny, Georgem R. R. Martinem, a naučil se od něj, jak nekompromisně likvidovat oblíbené postavy. V tomto vlastně dosti zlomovém díle si tak fandové hodně popláčou, ale ještě před tím budou překvapením sbírat deset minut čelist ze země. Můžu tady pronášet fanouškovské fráze o tom, že tentokrát to bylo od tvůrců až příliš kruté, a že tato postava mohla mít ještě hodně zajímavý vývoj. S tím už ovšem teď nic nenaděláme, podobné ohlasy ale vypovídají o tom, jak moc kvalitní a nekompromisní seriál Zákon gangu je. Tento díl to opět předvedl na všech frontách, i když je pravda, že Gemminy intriky už byly chvíli malinko otravné. Jaxova matka si však záhy napravila reputaci, když dala na budku bývalé disneyovské hvězdičce Ashley Tisdale. Sons of Anarchy zkrátka opět přišlo s nesmírně kvalitním a hlavně šokujícím dílem, na který budou fanoušci vzpomínat ještě dlouho. Po nabušeném konci se pak dá očekávat, že v příštích dílech nabere seriál na otáčkách ještě více.

 

Boardwalk Empire S03E02

I když má jeden díl Impérium - Mafie v Atlantic City téměř hodinu, je to pořád málo a v úvodní epizodě třetí série jsme se nepodívali za všemi postavami. To napravuje díl druhý a my zjistíme, jak je na tom Eli Thompson poté, co ho pustí z vězení. Co dělá Chalky a jak pokračují námluvy jeho dcery s mladým doktorem. Dále se více seznamujeme s Gypem Rosettim a zjišťujeme, že to není jen chladnokrevný násilník, ale taky mu to docela pálí. Nucky to bude mít tentokrát těžké a bude si muset daleko víc ušpinit ruce. Druhá epizoda nepatrně zvolnila tempo a zaměřila se spíše na vedlejší postavy, což není vůbec špatná věc, protože i vedlejší postavy v Impérium - Mafia v Atlantic City jsou mnohdy daleko zajímavější než v jiných seriálech ty hlavní. Je jasné, že se schyluje k válce mezi obchodníky s alkoholem. Nuckymu se určitě bude hodit jeho nový muž číslo jedna Owen, bude ovšem zajímavé, co se stane, až zjistí, že mu chodí za ženou. S mafií v Atlantic City se tuhle řadu rozhodně nudit nebudeme, hezky se to rozjíždí na několika frontách a některé postavy se nám začínají vyvíjet netušenými směry. (Dr. Z)

 

Boss S02E06

V minulém souhrnu jsem se zmiňoval o pekle a to teď také přišlo. Doslova. Tom si uvědomuje, že je na tom s nemocí již opravdu špatně a učiní zásadní rozhodnutí, klinika s profesionální léčbou se ale nenachází zrovna za nejbližším rohem. Chicago tak čeká několik dlouhých hodin bez svého starosty... Kdokoli by tvrdil, že tušil, nakolik se vyeskalují problémy s renovací domů pro nižší městské třídy, lhal by si do kapsy. Bordel je slabé slovo: v ulicích vládne chaos, zločinnost prudce stoupá a vystěhovaní nájemníci, kteří nemají v době rekonstrukce kvůli bankám kde bydlet, dávají okázale najevo svou nespokojenost. Divák nestačí zírat, a to není zdaleka všechno. Dohady o tom, zda-li tvůrci obrázky zkázy poněkud nepřehnali, jsou určitě na místě, epizoda nicméně plní svůj účel a celých padesát minut je tak neuvěřitelně strhujících. Prostor pochopitelně dostávají i minoritnější dílky příběhu jednotlivých postav, Starz každopádně přesedlal od dramatu k mírné akci. Lze nyní říci, že po aktuálním dílu můžeme od Bosse čekat nečekané – ehm – a vyhlížení blížícího se závěru sezóny začíná být krajně nepříjemné (v pozitivním slova smyslu)! (Davies182)

 

Hawaii Five-0 S03E01

Tak takhle tedy ne. Pokud měl pilotní díl nové řady akčních borců z Hawaiie nastínit atmosféru těch následujících, je se seriálem do konce roku ámen. Rád se budu s pesimistickým proroctvím mýlit, teď ale posuďte sami: učebnicové zvraty, návrat zloduchů z minulosti, spousta dialogů jako z brazilské telenovely a to nejdůležitější - minimum napětí? Inu ano, to je v kostce souhrn návratu seriálu, jenž uctívají fandové strhující živelné akce po celém světě... bída! Proč nová postava McGarrettovy matky tolik šustí papírem? Opravdu nešlo více vypilovat otřesnou počítačovou scénu vezeňského únosu? A kde se k čertu vzalo tolik růžové knihovny? Těch otázek je hodně - uvidíme, jak se s nimi tvůrci do budoucna poperou. Baldwin je sice děsně fajn a O´Loughlin je pořád za drsňáka, chce to ale nějakou výživnější scénáristickou šťávu, panstvo! Zatím mám ještě pořád před očima nadupaný závěr druhé řady a doufám, že bude tohle čerstvé ošklivé škobrtnutí na nové startovní čáře rychle zapomenuto. Vy byste měli taky. (Davies182)

 

The Mob Doctor pořád slabota, Revolution se zlepšuje, Hawaii se pomalu rozjíždí a zybtek tradiční kvalitka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace