Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: Go On, 2 Broke Girls a HIMYM


ikona
Spooner
sitcomový výběr
Zatím nejobsáhlejší přehled komediálních seriálů. 

Sitcomový výběr je rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech – což momentálně znamená zhodnocení návratu 2 Broke Girls, Vychovávat Hope, Jak jsem poznal vaši matku, Modern Family, Glee a New Girl plus novinek Partners a Go On.

 

Jak jsem poznal vaši matku S08E02

Jo, tak takhle by to šlo. Od minulého zklamání v podobě překombinované zápletky jsme zase zpátky v nadprůměrných „mateřské“ kolejích. Originální pojetí dílu, jenž nám ukáže čtyři páry, z nichž se jeden na konci rozejde (i když nám je jasné který), dovolí přijít tvůrcům s mnoha vtipnými situacemi, stejně jako s povinnými moralismy. Těch je sice nejvíc až v samotném závěru, který lehce kazí celou humornou auru epizody, ale i tak se na tentokrát na Teda a spol. nejde zlobit. Vtipná etuda s Robin, tradičně záměrně přehnaná linie s Barneym a Quinn a jejich předmanželskou smlouvou, nikam nesměřující vztah Teda a Victorie (co tam sakra dělá ten otravný Klaus?) a velmi zábavný moment s Marshallem vyhazujícím malého Marvina. Pokud by série pokračovala tímto směrem, nebylo by nač si stěžovat. (mcb)

 

Modern Family S04E01

Prokletí letošních seriálových stálic nevesele pokračuje aneb velice slabé epizody se nyní dočkala také nejsympatičtější rodinka z Ameriky, jejíž nové příběhy za mořem právě odstartovaly. Vzhledem k lehce pofidérnímu závěru předcházející řady se ale paradoxně zase o takový šok nejedná... Nelze říci, že by se divák se starými známými neshledal po několikaměsíční pauze rád, jediným silným motivem jsou ale v pilotu již čtvrtého roku gayové Cameron a Mitchell a jejich zápletka s koťátkem a souložícími plyšáky. Což už samo o sobě zní dost divně. Vyloženě perfektní vtipné situace se bohužel oblíbenému komediálnímu seriálu zatím vyhýbají, k obhájení letošních Emmy tak bude potřeba ještě hodně zabrat - Jayovy narozeniny a histerčení okolo nového přírůstku do rodiny byly sice fajn, k očekávanému nadprůměru však protentokrát ani zdaleka nedosáhly. Dunphyové, šlápněte na to! (Davies182)

 

Glee S04E03

Jestli jsem kdykoliv předtím vyjádřil jakékoli předčasné pochybnosti ohledně čtvrté řady Glee, beru zpět. Třetí epizoda nepředstavuje „makeover“ jenom pro postavy, ale pro seriál všeobecně. Čtvrtá řada tak skutečně začíná dostávat slibovanému novému začátku. Dramatická rovina i nadále funguje na výbornou a začíná se do ní opětovně vkrádat i sarkasmus, který ve třetí sezóně absentoval, aniž by ji jakkoli narušoval. Největší pozornost je tentokrát věnována Kurtovi, jakožto nositeli seriálové dospělosti, jíž postupně předává i Rachel a vnáší do newyorské linie to, co v pilotu postrádala. Stejně přínosné je i půvabně cameo Sarah Jessicy Parker, coby roztržité editorky Vogue.com. Ona narativní roztříštěnost je pryč a Glee prostě šlape tak, jak má. Ne-li dokonce ještě líp. (JAn_G)

 

2 Broke Girls S02E02

2 Broke Girls se vrací k jedné ze svých dřívějších zápletek, ve které se holky setkaly s Marthou Stewart a ta jim nabídla zatím největší příležitost v jejich dosavadním podnikání. Max nemůže vydržet to nekonečné čekání na vytoužený telefonát a Caroline si z toho roztrhne perlový náhrdelník pro štěstí. Od té chvíle jde samozřejmě vše od desíti k pěti, jen skeptická Max se svou kamarádku snaží přesvědčit. že nic takového jako štěstí neexistuje. Mezitím se Han snaží vnést do bistra trochu moderních technologií, to se však nelíbí Earlovi a snahy o modernizaci sabotuje. 2 Broke Girls stále baví. Jeden z mála sitcomů, který reflektuje současné trendy a témata, ať už popkulturní, jazykové nebo jakékoliv jiné. Ve spojení s konceptem epizodních zápletek může 2 Broke Girls vydržet klidně i několik sezón. Někomu sice může chybět nějaký ten všeobjímající příběh, který je už i v sitcomech v podstatě standardem. Tenhle sitcom však sází na trochu jiné karty a je to dobře. Takhle osobitý humor tady totiž chyběl. (Dr. Z)

 

New Girl S02E03

Jess má problémy se svým novým přítelem, a tak si v Nickovi najde částečnou náhradu, to ovšem v jejich vztahu opět vyvolá napětí a dost si toho tak musí vyříkat. Schmidt zjistí, že se podobá jednomu ze synů Mitta Romneyho, současného kandidáta na post prezidenta USA. Samozřejmě se toho pokusí využít jak jen to půjde. A Winston opět proplouvá mezi jednotlivými dějovými linkami a je škoda, že jeho sexuální půst trochu více nerozvedli, vůbec je tahle postava využívaná méně než ostatní. Tentokrát tady máme trochu slabší díl. I když s New Girl je to složitější. Úroveň si tenhle seriál drží v podstatě stejnou a vybočení ze standardu by se dala měřit na stupnici dětinskosti Zooey Deschanel. Dnes to nebylo tak výrazné jako v jiných epizodách, a tak jsme si mohli vychutnat poměrně normální a vlastně i obyčejný díl. (Dr. Z)

 

Partners S01E02

Nový sitcom Partners nás minulý týden celkem příjemně překvapil slušnou porcí humoru a výborným obsazením. A za týden se toho naštěstí moc nezměnilo a opět dostaneme hodně povedeného humoru, který si zase dělá legraci hlavně z jednotlivých postav a nejvíc samozřejmě z homosexuála Louise, který na sebe obrací většinu pozornosti. Příběhově se toho však také bohužel moc nezměnilo a celá dvacetiminutovka je ve stručnosti opět o tom, že Louis se plete Joemu a Ali do vztahu, což “nečekaně“ vyústí v další neshody mezi nejlepšími kamarády. Dějově je to zkrátka o tom samém a pevně doufám, že se tvůrci z této příběhové smyčky co nejdříve vymaní. Brandon Routh by už mohl také dostat více prostoru. I přes menší kritiku ale patří Partners mezi ty lepší nové sitcomy podzimu, u kterého se bez problému odreagujete. Pevně doufám, že komediální seriál svůj souboj s velmi nízkou sledovaností co nejrychleji zvrátí.

 

Vychovávat Hope S03E02

Po letní pauze se vrací také burani, aby nám zase ukázali, jak nevychovávat dítě. I když v dnešním díle malou holčičku vlastně sotva zahlédneme. Tentokrát je v popředí vztah Jimmyho a Sabriny. Té totiž umřela babička a zanechala Sabrině hodně velké překvapení, které posune vztah oblíbené dvojice zas o level výše. Fanoušci pak dostanou standartní porci humoru, na jakou už jsou od tvůrců zvyklí. Některé situace už sice balancují na hraně trapnosti, ovšem i tak dostaneme další příjemnou epizodu, jako obvykle. Jen sázka na hostující hvězdu v podání kdysi známé Melanie Griffith vůbec nevyšla. Před pár desetiletími půvabná herečka zde navíc vypadá, jako by se před natáčením hodně posilnila alkoholem a její výkon působí přinejmenším křečovitě. Příště tedy žádné vyhaslé hvězdy nebrat, sympatické postavy si poradí sami.

 

Go On S01E04

Matthew Perry je nadále sympatický a tentokrát nás pobavil svojí hokejovou kreací na exhibičním zápase s bývalou hvězdou NHL Jeremy Roenickem. Ten se ve čtvrté epizodě mihne a procedí pár suchých hlášek, což fanoušci ledního sportu zajisté ocení. Kadencí fórů se však čtvrtá epizoda Go On řadí mezi ty doposud slabší. Možná za to může i fakt, že větší prostor v epizodě dostává postava lesby Anne, která je v rámci skupiny tou méně zajímavou. Alespoň se však otevírá prostor pro vtipálka Ryana, který je Anniným doprovodem na svatbě a hledá jí potenciální přítelkyni. O nejlepší moment dílu se postará znovu Fausta, která výborně zaglosuje na sezení. Go On si nadále tedy drží velice slušnou úroveň, ale stále se nám zdá, jako kdybychom sledovali jeho úvodní epizodu. Doufáme také, že se autoři zaměří i na Ryanovi pracovní vztahy a že John Cho se hlavnímu hrdinovi co nejdříve vyrovná. Potenciál jeho charakter rozhodně má. (Krasa)

 

Eeee.... v tomhle si vybere snad každý, no ne?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace