Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: New Girl, HIMYM a Glee


ikona
Spooner
sitcomový výběr
Mohutná sitcomová nadílka pokračuje. 

Sitcomový výběr je rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech – což momentálně znamená zhodnocení návratu 2 Broke Girls, Vychovávat Hope, Jak jsem poznal vaši matku, Glee a New Girl plus novinek Partners a Go On.

 

Jak jsem poznal vaši matku S08E03

HIMYM začíná směřovat k neurážející jednohubce. Časy propracovaných prvních tří sérií jsou nenávratně pryč, to musíme přiznat, ale i tak se dá na (zřejmě) poslední sezónu o hledání matky Tedových dětí dívat. Tentokrát zápletka vybízí k mnoha povrchním vtípkům podobně jako Guys with Kids – Lily a Marshall se totiž snaží najít Marvinovi chůvu. A jak to tak bývá, po dlouhých útrapách se o místo přihlásí někdo, kdo už tady hodně dávno je. Můžete si tipnout kdo, když na začátku rodinku navštíví Liliin otec. Ať žijí hřejivé závěry! V druhé zápletce se zase Ted a Robin snaží předhánět v tom, kdo je šťastnější ve svém vztahu. Ač oba předstírají, že jim nevadí brek kvůli pavoukům a neumývání nádobí, někde v hloubi duše tuší, že to nebude mít dlouhé trvání. Jenom zamrzí, že propracovanější humor hodně často střídají velmi banální vtípky – viz závěrečná scéna s Barneym. (mcb)

 

2 Broke Girls S02E03

Tahle epizoda se opravdu povedla. Zloděj přepadl bistro, což nám ve výsledku ukázalo dvě věci. Han ukrývá ve své ledvince víc, než by do něj člověk řekl a Caroline má ve stresových situacích, řekněme, urinální problémy. To samozřejmě nezůstane bez povšimnutí a chudáka Caroline si všichni hezky podají, obzvláště pak Sophie. Ta má opět jen tolik prostoru, aby nás dokázala odrovnat svými hláškami a nezačala příliš nudit a hlavně vadit. 2 Broke Girls je ve druhé sezóně ve formě a chrlí jeden fór, narážku a dvojsmysl za druhým, jen doufám, že si s touhle kadencí scénáristický tým nevystřílí všechny vtipy. To souvisí hlavně s vyvážeností jednotlivých dílů. Snad se tak letos nedočkáme horské dráhy, která bude cloumat s kvalitou epizod a průměr bude střídat skvělé epizody nacpané od začátku až do konce skvělými vtipy. (Dr. Z)

 

New Girl S02E04

Jess je stále bez práce a kluky to už začíná pěkně štvát. Navíc se naproti nastěhovala banda otravných hipsterů. Schmidt se snaží být za každou cenu „in“ a všem dokazuje, že není zas tak starý, ale jedinej, komu to vychází a přitroublým sousedům se zalíbí, je Jess. Konečně našla partičku stejně nevyzrálých trhloušů. Schmidt se ještě k tomu musí potýkat s kanadskými žertíky Nicka a Winstorna. Spíš jen Nicka. Winstonovi to teda moc nejde. Po nějaké době opět jeden z těch lepších dílů New Girl.  Všechny postavy se téměř rovným dílem podělí o prostor v epizodě a stejně tak potěší i oživení v podobě sousedů. Vůbec by měli začít využívat sousedské zápletky častěji, i když si nejsem jistý, jestli by to měli být zrovna tihle, protože zmínka o tom, že se chtějí ti blbečci odstěhovat do Prahy, mě trochu vyděsila. Snad se naše hlavní město nestane centrem hipsterů. (Dr. Z)

 

Glee S04E04

Ještě než si čtvrtá řada Glee vzala tradiční měsíční pauzu, stihla svým fikčním světem pořádně zacloumat. Jak už samotný název The Break-Up napovídal, celá epizoda se nesla v hořkosladkém tónu. Zprvu radostná shledání plná naivních ideálů se střetávají s tvrdou realitou dospělosti a bortí se v podobě hned trojnásobného rozchodu. Ať už díky Blainově jímavé verzi Teenage Dream, působivému kvartetu u Don´t Speak, dojemnému skupinovému vystoupení při The Scientist či precizní gradaci dílčích etud, čtvrtá epizoda nové sezóny dokázala přirozeně a s krystalicky čirou lehkostí vymačkat všechny emoce do poslední kapky. Glee vyzrálo a předvedlo se ve své vrcholné formě. Mít po ruce kapesník je tentokrát nutností. (JAn_G)

 

Go On S01E05

Jakkoliv jsme minulý týden kafrali, že autoři zatím nijak neposunují základní dějový nástin, pátá epizoda nás v tomto ohledu příjemně překvapila. Počtem podařených point a vtipných hlášek se jedná možná o dosud nejzdařilejší díl a skvělé fóry jsou tentokrát „troušeny“ vcelku rovnoměrně všemi postavami. Balící techniky Ryana a Stevena nás pobavily, stejně jako závěrečné scéna na akademické půdě. Co každopádně funguje a jedná se tak o veliké oživení ústřední hořce komické zápletky, je prvotní zjevení Ryanovy mrtvé manželky. Jeho rozhovory s ní, morální rozhodnutí a zvykání si na život „mladého vdovce“ je přesně ta cesta, která nás na Go On baví. Vtipem a vlastně i dílčím příběhem či posláním rozhodně nejlepší díl tohoto sitcomového překvapení podzimu. (Krasa)

 

Vychovávat Hope S03E02

Další díl starání se o malé dítě tentokrát bohužel není tak vtipný, jak jsme od tvůrců zvyklí. Dítě samotné je vlastně opět až na vedlejší koleji, i když se to ze začátku příliš nezdá. Za (ne)povedenou rodinkou totiž dorazí sociálka, která začne zkoumat podmínky pro výchovu dítěte. Nakonec se však kontrola obrátí k šílené babče a neortodoxním metodám, které naši hrdinové na ní používají. Příliš humoru si ovšem neužijeme a to i přes to, že babička stále patří mezi hlavní tahouny seriálu. Zde se však nepovedlo její potenciál překvapivě plně zúročit a zbývá zde tak plno rádoby vtipných scén, které se většinou míjí účinkem. Jen úvod s nočním řáděním babči funguje na jedničku. Tak snad si buranská rodinka do příště připraví lepší vtipy, nečekaný závěr totiž nabízí hodně možností do budoucna.

 

Partners S01E03

Joe s Ali se k sobě stěhují, což samozřejmě neunikne pozornosti extravagantního gaye Louise. Ten navíc přijde za Joem s myšlenkou, že by si měl o své nastávající ženušce zjistit něco málo z její pikantní minulosti. Pár šokujících překvapení a následná hádka však na sebe nenechají dlouho čekat. Naštěstí se ale dočkáme i humoru, který si stále udržuje svou sympatickou kvalitu. Schéma příběhu a některé hlášky se sice začínají opakovat. Stále je to však velmi svižná a dostatečně vtipná dvacetiminutovka na to, abychom jí pár zásahů vedle odpustili. Navíc dostane konečně více prostoru Brandon Routh v roli Wyatta a ten hned dokazuje, že v téhle partě rozhodně nebude hrát druhé housle. Musí se mu ovšem dát dostatek prostoru. Nebylo by tak vůbec na škodu, kdyby se příště děj začal točit třeba právě okolo jeho postavy. Po třech dějově podobných dílech by to byla příjemná změna.

 

Ano, vážně toho sledujeme tolik... !

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace