Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: Modern Family, HIMYM a Go On


ikona
Spooner
sitcomový výběr
Co Barney, Chandler a Superman prováděli poslední týden? 

Sitcomový výběr je rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech – což momentálně znamená zhodnocení návratu Vychovávat Hope, Modern Family a Jak jsem poznal vaši matku plus novinek Partners a Go On.

 

Vychovávat Hope S03E03

Babča skončila po událostech z minulého dílu v pečovatelském domě a i přes velice netradiční zacházení a časté šikanování ji má seriálová rodinka stále ráda. Partička okolo malé Hope tak neváhá ani chviličku a rozhodne se svou nejstarší členku z ústavu dostat. A tentokrát přitom naštěstí tvůrci nezapomenou také na humor, na který se můžete těšit ve velké míře. Nový díl Raising Hope totiž po delší době nabízí všechno, co od něj máme rádi, tedy plno humorných situací, nápadů a svižného tempa. Celý díl od babiččiny vtipného shrnutí minulé epizody přes Burtovo plánování útěku až k uneseným kočkám totiž perfektně šlape, trapné fórky si vzaly dovolenou a člověk se prostě nenudí. Hope má tak za sebou zatím nejlepší epizodu nové sezóny, čehož nebylo na druhou stranu zas tak těžké dosáhnout.

 

Partners S01E04

Po hodně sympatické úvodu bylo jen otázkou času, než dva nejlepší kámoši přijdou s horší epizodou. No a ta chvíle právě nastala. Na programu dne jsou tentokrát klíče k Joeově bytu, které by měla vlastnit jeho snoubenka Alli, ale vlastní je jeho neustále se vtírající kamarád Louis. Ten navíc svému příteli Wyattovi slíbil, že se stane vegetariánem a přestane pít alkohol, což mu dělá samozřejmě dosti problémy. Z této druhé zápletky se dá určitě vytřískat spoustu vtipných situací a dialogů. Potenciál pro další zábavný díl tu tak určitě byl. Tato linie se ovšem odbude ve třech scénkách a zbytek dílu zabírá ne příliš vtipná zápletka s klíčem. Humor zde není skoro žádný a postava Louise už mi ke konci přišla i značně otravná. A to u sitcomu rozhodně neznamená nic dobrého. Přidejte si ještě nějakou tu porci klišé a závěrečnou moralitku a dostanete epizodu, kterou můžete s nejčistším svědomím přeskočit.

 

Go On S01E06

Perryho seriálu se prozatím daří nenudit sterilními zápletkami a přímočarostí postav. Go On totiž nabízí tak velkou porci vedlejších hrdinů, že by jimi mohl občerstvovat tři další projekty. V šestém dílu, který předchází dvoutýdenní pauze, jsme se výrazněji podívali na život vždy usměvavého Dannyho, Ryanova souputníka z psychologických cvičení. Go On nás nadále překvapuje sarkastickým a černým humorem, který přitom není troušen urážlivě, jako tomu bylo třeba v Housovi. Autoři totiž černý humor míchají s klasickým sitcomem, na který jsme od Matthew Perryho zvyklí a nyní již můžeme bez skrupulí pravit, že je to kombinace značně návyková. Zkrátka další svěží epizoda, která si s grácií sobě vlastní utahuje dokonce i s Lauren. „Není nic horšího, než nevěrná manželka. I když mrtvá manželka taky není nic pěknýho.“ (Krasa)

 

Jak jsem poznal vaši matku S08E04

Stále snesitelné, i když s docela velkým počtem trapného humoru. Infosaurus by mohl vyprávět... HIMYM opět potvrzuje, že od první sezóny ušlo hodně velkou cestu a hrdinové už neřeší své „skoropubertální“ problémy (no, až na Barneyho), ale více zvážňují – v našem případě se nyní tematizují hlavně otázky ohledně rodičovství. Děj čtvrtého dílu je opět vystavěn na síle přátelského pouta mezi ústřední pětící. Přítelkyně Teda a přítel Robin zde nemají jinou úlohu, než jednoduché humorné pasáže na začátku epizody, zbytek se soustředí na rozhodnutí Marshalla a Lily o tom, kdo se stane novým poručníkem jejich syna Marvina. Nebyl by to přepálený nadhled tvůrců, kdyby z tohoto klání neudělali soutěž ne nepodobnou kterékoliv televizní show. Dočkáme se tedy bláznivých odpovědí a ještě bláznivějšího chování všech účastníků. Sice nic světoborného (navíc s dalším morálně hřejivým závěrem), ale jako týdenní jednohubka Ted a spol. stále baví. (mcb)

 

Modern Family S04E02 + S04E03

Zase tak těžké to nebylo! Taková moderní rodinka se zařazuje k letošním seriálovým stálicím, v jejichž season openingu si tvůrci paradoxně vybrali slabší chvilku snad jen proto, aby záhy dokázali, že šlo o pouhý přešlap. A že teď už to bude jen lepší. Ne, smysl to vážne moc nedává... Ve druhé epizodě MF dostává zdaleka nejvíce prostoru Haleyino osamostatnění se na koleji vysoké školy - to, čím si následně projdou její rodiče, potrhá překvapenou bránici k nezahojení. Go, Phil! V následujícím dílu se mimojiné Gloria postupně vyrovnává s těhotenstvím, pozornost na sebe ale strhávají také Mitchell s Camem a jejich trable s hledáním práce. Dočkali jsme se mnoha povedených hrátek s divákovou pozorností, skrytých fórků a hlášek z Čelistí. Tohle by šlo! Na některé slabší momenty lze v nových, naráz (kvůli pauze) odvysílaných dvacetiminutovkách narazit jen sporadicky, držím Dunphyům palce i do dalších týdnů! (Davies182)

 

Co tenhle týden nejvíc pobavilo vás?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace