Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Del Torovi upíří ovládnou kabelovku


ikona
Spooner
strain
Knižní trilogie populárního režiséra se dočká seriálového zpracování. 

Že je Guillermo Del Toro nenapravitelný workoholik a všeuměl už nějakou dobu víme. Režisér prvního a druhého Hellboye ovšem netráví svůj čas jen na place svých nejnovějších filmů, ale v posledních letech dosti přičuchnul i ke psaní knížek. Společně s Chuckem Hoganem totiž stojí za knižní upíří trilogií The Strain, která slavila (nejen) u Del Torových fanoušků slušný úspěch. Není proto divu, že se této knižní série chytla kabelová televize FX a na  připravovaném seriálu se bude produkčně podílet sám spisovatel a režisér v jednom.

A o čem že knížky, které můžete v našich knihkupectvích nalézt pod názvem Zhoubný kmen, vyprávějí? Kdybych měl námět shrnout do jedné věty, tak se jedná o menší převedení Draculova příběhu do současnosti.  Upíří hrabě ale tentokrát vyměnil loď směřující do Londýna za letadlo plné mrvol mířící do New Yorku. Zde chce pomocí tohoto letadla rozšířit vampíří virus po celém světě a jenom hrstka lidí ho může zastavit. Celé je to navíc dosti temné, brutální a také trochu realistické.  Dle slov věhlasného tvůrce bychom se toho samého měli dočkat v seriálu. Guillermo se pak samozřejmě ujme i režie pilotního dílu, takže by měl svým režisérským následovníkům pořádně nastavit atmosférickou laťku. Očekávání jsou již teď nemalá a stanice FX zřejmě narazila na další seriálový hit. Snad jen ti vampýři nebudou ve výsledku tolik vykrádat druhého Bladea, jako v uvedeném knižním traileru.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace