Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Nejstylovější TV prezidenti


ikona
Davies182
Inaugurace se kvapem blíží. Připomeňte si s námi nejznámější seriálové mocipány!  

Milerádi se občas formou galerie pohrabeme v televizní a seriálové historii, většinou pak v souvislosti k určitému nezanedbatelnému eventu. Nemusí ale přitom jít pouze o událost kulturní, to vůbec ne. Sem tam jednoduše není od věci nezaujatě reflektovat seriálové universum jako protiváhu toho, co se momentálně například v České republice kuchtí. A tak se nyní seznamte s nejosobitějšími prezidenty a vůdci z obýváků. Přijde i Arnold?

Komerční televizní zábava tu s námi je už několik dlouhých dekád, přesněji pak od třicátých let minulého století. Je potom nabíledni, že se od té doby ve světových přijímačích objevilo hned několik seriálových hlav státu. Některé byly ryze fiktivního charakteru, našli by se ovšem i herci, kteří měli v kulturní branži poměrně nelehký úkol ztvárnit buďto aktuálně úřadujícího mocipána, či nebohou legendu, která pohnula historií (nejen) USA. Které z těchto statických a digitálních osobností se divákům nejvíce vryly do paměti? Vítejte u přehlídky nejznámějších seriálových prezidentů, vladařů, králů a mocnářů.

Zapomeňte na Spielberga, Abraham Lincoln se totiž před lety objevil už v televizním Star Treku. Jak zdatně by mu asi dokázal konkurovat Hank Landry ze Star Gate SG-1?

Kolikpak čtenářů TVZone pamatuje na povedený politický seriál Západní křídlo? Martin Sheen tu jako Josiah Bartlet válel. Přestál by ale palbu argumentů třeba Davida Palmera z akčních 24 hodin?

A další páni na holení, tentokrát o něco současněji. V nedávném Political Animals do Sigourney Weaver stále něco hustil Paul Garcetti, na NBC zase vtipkuje Pullmanův Standrich Dale Gilchrist v 1600 Penn.

Co třeba potenciální prezidenti? Měli bychom tu pro vás na výběr z bossovského Toma Kanea a šedivého Williama Waldena ze špionážního Homelandu. Je asi jasné, kdo z těch dvou je větší badass...

Máte raději animovanou tvorbu? Žádný problém. Nepohrdněte prosím skotačícím hudebníkem Obamou z Griffinových, a se slzou v oku se zasmějte krutopřísné terminátoří hlavě států ze Simpsonů!

Ano, ani čirá komedie se našemu výběru nevyhne - nešikovný královrah Edmund z Černé zmije je toho zářným příkladem. A s kolika ženami tedy nakonec spala britská Casanova Jindřich VIII. z Tudorovců?

Ke konci pak ještě zavzpomínáme na pecku Útěk z vězení a vypočítavou Caroline Reynolds, zdatným intrikujícím soupeřem by jí jistě byl takový Cliff Barnes, prezident z Dallasu. Ehm.

V samotném závěru si pro změnu dáme trochu fantastického kralování spolu s vládnutím imperialistickému Římu. Asi by nebylo těžké rozsoudit, zda-li je/byl větším všivákem Joffrey ze Hry o trůny, nebo Caesar z produkce HBO, že?

Tak volte pečlivě a nezapomeňte zmínit oblíbence, kteří ve výčtu trestuhodně nepadli!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace