Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: horory a tropy


ikona
JAn_G
reality show
Jak dopadl nový hororový experiment Stranded? Čím nejlépe vydolovat perlu z mušle? A co se děje na ostrově?  

Souhrny ze zahraničních reality show na TVZone

Stranded S01E01

SyFy si s těmi paranormálními pořady prostě nedá pokoj. A pokud se jim snad nějaký podaří, viz. Ghost Mine, hned se objeví minimálně dva další, které nejednomu zvednou mandle (skutečnost, že se něco tak mizerného jako Haunted Collector dočkalo druhé řady, mi je teda zvedá pořádně). A novinka Stranded není žádnou výjimkou. První epizoda se soustřeďuje na trojici amatérských paranormálních vyšetřovatelů, kteří se vydávají do hotelu Oceanic umístěného v srdci nevelkého Star Islandu, jenž je mimo sezónu opuštěný, aby tu v osamění strávili pět dní. Oceanic hotel je totiž údajně nejstrašidelnějším místem v Americe. A tak nám to začíná. Záhadné vrzání, ještě záhadnější bouchání a sem tam nějaké to otevřené okno. Bu bu bu bu! Nic nevidíme, ale všechno co uvidíme, je SKUTEČNÉ! Trojice vyšetřovatelů se sice může zbláznit strachem, ale divák jenom kontroluje hodinky a zívá nudou.

Pokud si dopředu uděláte domácí úkol tak jako já, zjistíte, že ke Star Islandu se skutečně váže jedna duchařská legenda. Vypráví o sestrách Beebeových, které zemřely na spálu a údajně si i nadále hrají na svém oblíbeném místě, kde byly také pohřbeny. Co se hotelu samotného týče, nejstrašidelnější na něm jsou akorát témata konferencí, které se zde pravidelně pořádají. Stranded samozřejmě se star-islandskou legendou nakládá, jak se mu to zrovna hodí - vyšetřovatelé o ní v životě nic neslyšeli, sestry si nehrají v okolí hřbitova, ale obléhají druhé patro rekreačního komplexu a veškeré informace o nadpřirozené aktivitě v hotelu pocházejí z uměle vytvořených povídaček pro „populární“ Ghost Hunters.

Distributor se v synopsi sice ohání termínem „experiment“ a sama expozice pořadu k němu svádí - vyšetřovatelé se ptají převozníka, kam že je to vlastně veze a při prvním vstupu do hotelu mají v recepci připravené veškeré potřebné vybavení -, ale seriál samotný s touto formou nijak nepracuje. Přitom Stranded by si vedl mnohem líp jako sonda do anatomie strachu. Parta nadšenců do paranormálních jevů, která má strávit několik dní v legendami opředeném místě, zatímco ukrytý štáb dělá vše proto, aby je vyděsil k smrti. Takhle jenom působí jako další mizerný rip-off výše zmíněných pořadů, který je nahraný až běda. Takže příště zase s jinou partou na jiném „strašidelném“ místě. (Jan_G)

Survivor S26E03

Je tu třetí epizoda zápolení nováčků s veterány, a protože nováčci dál prohrávají, soustředí se na ně většina pozornosti a show tak maličko ztrácí vítr z plachet. Co si budeme povídat, většina diváků je zvědavá především na favority. Alespoň, že to v oranžovém kmeni poměrně vře. Shamar pořád křičí na ostatní (je žhavým kandidátem na jednoho z nejotravnějších soutěžících všech dob) a kňourá, jak si na něj všichni zasedli.

V jednu chvíli se cítil uražený tak, že chtěl dokonce soutěž opustit! Nakonec ale zůstal, jeho tým opět prohrál v boji o imunitu a musel na kmenovou radu. Opět to vypadalo, že by mohl být vyloučený právě on, ale nakonec vypadla nevýrazná blondýna Hope, poslední žena v koalici samozvaných „cool kids“. (Anarvin)

Amazing Race S22E02

(Pod)Vodní zábava na polynéském Bora Bora pokračuje. Vzhledem k tomu, že první vodní taxi, které mělo soutěžící dopravit k první indicii, vyjíždělo až několik hodin po startu druhé etapy závodu, se všechny týmy sešly v provizorním přístavu, kde se vynulovaly veškeré náskoky soutěžících. Samozřejmě s výjimkou asociálních novomanželů Maxe s Katie a páru blonďatých country zpěvaček, kteří si odpykávali čtyřhodinovou penaltu z minula. Následný de-tour dal týmům na výběr mezi hledání rudých perel na průzračném mořském dni a podmořským piknikem.

Zatímco většina soutěžících překážkou proplavala bez výrazných potíží, dvojice Dead Ringers (dvojčata gynekologové) si na úkolu vylámala zuby. Jamil totiž nedokázal vzdorovat svému panickému strachu z vody a jeho bratr při otvírání mušlí zvolil tu nejpomalejší možnou strategii, takže oba zůstali pozadu a museli se přesunout k druhé variantě de-touru. Jako první druhou etapu dokončili hokejisti Bates a Anthony, hned za nimi se umístili otec/syn Dave a Connor (Dave si při běhu zvládl přetrhnout achilovku a osud týmu zůstává nadále nejasný) a výherci minulé části závodu se propadli až na třetí místo. Dvojice týmů retardovaných penaltou zabojovala, zejména obě blondýny, a k odchodu ze soutěže se museli uchýlit gynekologové Idries a Jamil. (Jan_G)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace