Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: hurá za opičáky


ikona
JAn_G
reality show
Jak se mají opičáci v Indonésii? A jak moc strašidelné může být opuštěné vězení?  

Souhrny ze zahraničních reality show na TVZone  

Amazing Race S22E04

Třetí etapa pokračuje a Dave s Connorem, zranění-nezranění bolest-nebolest, s ní. Z majestátního Nového Zélandu se soutěžící zběsile vydali vstříc novému dobrodružství do další magické země. Do Indonésie. Než si však mohli vybrat mezi tematickými disciplínami de-touru, museli svůj osud svěřit tamním opicím. Na nich bylo, aby se prokousaly kokosovými ořechy a odhalily soutěžícím jejich další indicii ukrytou uvnitř.

Následný de-tour umožnil soutěžím sestavit masivní obětní klobouk z ovoce a v tradičním průvodu jej dopravit do chrámu, nebo si vyzkoušet úmorný způsob indonéského života při sbírání písku z řečiště a odnášení těžkého nákladu na hlavě. Dave s Connorem sice tentokrát zůstali pozadu, ale díky jejich setrvačnosti a pevné vůli pokračovat se jim navzdory všem okolnostem podařilo prodrat se do cíle jako první. Štěstěna však opustila Jessicu s Johnem, kteří se nejprve vetřeli na cizí dvorek, kde nic netušícím obyvatelům začali stavět pokrývku hlavy a následně, aniž by pužili express pas, se rozhodli využít druhé možnosti de-touru. Johnova zatvrzelost dokončit etapu bez jakékoli výhody je nakonec připravila o všechno a závod museli opustit. (Jan_G)

Survivor S26E05

Aktuální epizoda Survivora patřila mezi ty, na které se bude ještě hodně dlouho vzpomínat. Do soutěže o odměnu se ještě vše zdálo být při starém. Veteráni opět ve vzájemném duelu zvítězili, nováčci už zase zažívali mizérii v promočeném táboře a mysleli na nejhorší, a tak se všichni pustili do hledání nové tajné imunity. Tu opět našel Reymond. Fanoušci zkrátka potřebovali na chvíli pohov a ten jim dopřáli samotní Favorité. Brandon s Phillipem se tak dlouho hádali, až se „Zvláštní agent“ rozhodl, že kmen záměrně prohraje soutěž a vyloučí ho.

Když se to Brandon dozvěděl, začal vyšilovat a usmyslel si, že ostatním dá ke svému vyloučení pořádnou záminku – začal ničit jejich zásoby jídla a hrozil fyzickým násilím. Při nástupu k další soutěži tak zdrcený kmen odmítl závodit a rovnou požádal moderátora o hlasování. Brandon byl jednohlasně vyloučen ze hry. (Anarvin)

Stranded S01E03

Do třetice všeho dobrého i zlého. Amatérští dokumentaristé tentokrát navštívili opuštěnou věznici v Západní Virginii. Místo přesycené zlobou, kde se v minulosti odehrálo tolik špatností, že prostě musí být obývané nějakou tou nadpřirozenou entitou. Hned zkraje je třeba poznamenat, že virginská věznice je opravdu stavbou s tou nejhutnější atmosférou, jakou si lze v podobném pořadu představit a paranoia, která všechny tři zúčastněné přepadne okamžitě při vstupu, je více než pochopitelná a věrohodná. Sotva za nimi ale zapadnou ocelové mříže, rozjíždí se čisté zoufalství.

Amber je doposud tou neotravnější postavou seriálu, kterou vyleká každé zašramocení či zaskřípání kovu, což dá patřičně najevo svým křikem, a jednotlivé průpovídky spojené s místem v ní probouzejí hysterický záchvat. Přestože vězení samo o sobě představuje úrodnou půdu pro budování strachu, jste-li břídil, dokážete zadupat i sebevětší semínko naděje. Aktéři, vzhledem k okolnostem a prostředí, možná netuší nic o přítomnosti televizního štábu, ale divák je o jejich skrytém výskytu skálopevně přesvědčen. Právě třetí epizoda totiž budí enormní dojem nahranosti a rýžuje ze strohého střihu a laciné deformace prostoru topícího se ve tmě. Kompletně selhává i dramaturgická struktura, která je pro pořady tohoto typu zásadní. Místo strachu se tak dostavuje pouze pocit otrávenosti a jediná úzkost pramení akorát z uvědomělé ztráty času. Jak už jsem zmiňoval dříve Stranded by si vedl mnohem lépe jako behaviorální experiment. Ovšem tato strategie je plně opomíjena, protože SyFy očividně nechce ztratit svou paranormální precedenci. Jejich zarytost je natolik neotřesitelná, že jsou ochotni produkovat takové triviální mizérie, jako Haunted Collector nebo právě Stranded. Takže třikrát a dost! Jestli jste odhodlaní pokračovat ve sledování zbývajících tří epizod, máte víc odvahy než kdokoliv z naší redakce. (Jan_G)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace