Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Živí mrtví: 4. sezóna

příspěvky 1 - 5 Napsat příspěvek

Sam.Vimes

nj znáš to moc dobře aneb individuální pohledy vládnou :))
Sedlo mi to. That's all. Třeba Darylova chlastací epizoda (nevim teď, jak se menuje ta holka, co s nim byla a nezajímá mě to :D) byl hroznej díl, jo, já si to ale jinak jako celek fakt užil. Koleje byly celý bomba.
Prostě nemám problém s tim, představit si tuhle "Zapocalypse" naživo (hehe) a je mi úplně jasný, že lidi se prostě snažej přežít, putujou, povídaj si (co maj kua dělat), a je to hrozná nuda. Pro někoho.
Příděly jídla, střelivo a tak supr nápady, ale aby to zase nedopadlo jako nechtěně legrační Revolution např. Tohle asi funguje jen na papíře.
Nejvíc mi chybí ta zima. Furt věřim, že si ji tvůrci šetřej, páč bojovat proti nemrtvejm a mezitím se bez elektřiny klepat zimou (oheň je riziko) a umírat pod sněhovejma vločkama, to bude teprve masakr.
12434
nj znáš to moc dobře aneb individuální pohledy vládnou *:))* Sedlo mi to. That's all. Třeba Darylova chlastací epizoda (nevim teď, jak se menuje ta holka, co s nim byla a nezajímá mě to *:D*) byl hroznej díl, jo, já si to ale jinak jako celek fakt užil. Koleje byly celý bomba. Prostě nemám problém s tim, představit si tuhle "Zapocalypse" naživo (hehe) a je mi úplně jasný, že lidi se prostě snažej přežít, putujou, povídaj si (co maj kua dělat), a je to hrozná nuda. Pro někoho. Příděly jídla, střelivo a tak supr nápady, ale aby to zase nedopadlo jako nechtěně legrační Revolution např. Tohle asi funguje jen na papíře. Nejvíc mi chybí ta zima. Furt věřim, že si ji tvůrci šetřej, páč bojovat proti nemrtvejm a mezitím se bez elektřiny klepat zimou (oheň je riziko) a umírat pod sněhovejma vločkama, to bude teprve masakr.
Sam.Vimes
0 0
reagovat
Souhlasím se spoustou myšlenek v recenzi, ale lišíme se v názoru na to, nakolik úspěšně jsou realizovány. Horror od toho nechci a odsunutí efektního likvidování zombíků na druhou kolej mi nevadí. Konkrétní odlišnosti od komiksu mi nevadí, vlastně je spíš vítám (nejsem tak schopen předvídat děj a dokonce ani úmrtí důležitých postav), ale chci tam to hlavní - post-apo atmosféru, kde se řeší jak můžou spolu fungovat jednotliví lidi v rámci skupin, jak můžou fungovat ty skupiny ("hodní" vs. třeba ta parta, kterou potkal Daryl), jak řešit praktické věci (být v pohybu, někde se opevnit; příděly jídla, šetření střelivem) a co to všechno s charaktery a svědomím postav udělá. A těchto věcí se nám ve 4. řadě dostalo ve velmi nahodilé kvalitě i kvantitě.

Dojížděl jsem teď druhou půlku řady a u prvních pár dílů jsem myslel že umřu nudou, hrozný, už jsem uvažoval že se na to vybodnu. Pak se to ale zase zlepšilo a překvapilo mě i pár momentů, u kterých jsem si nemyslel že se je tvůrci odváží zadaptovat pro seriál: Lizzie a Rick, který prokousnul chlapovi krkavici a dalšího brutálně zabil, protože chtěli znásilnit Carla.

Celkově by tomu prospělo těch 16 dílů sestříhat tak na 8-10 a víc si dát záležet na zajímavých postavy-posouvajících dialozích. Posledními pár díly mě ale tvůrci přesvědčili se vrátit i na 5. řadu.
12440
Souhlasím se spoustou myšlenek v recenzi, ale lišíme se v názoru na to, nakolik úspěšně jsou realizovány. Horror od toho nechci a odsunutí efektního likvidování zombíků na druhou kolej mi nevadí. Konkrétní odlišnosti od komiksu mi nevadí, vlastně je spíš vítám (nejsem tak schopen předvídat děj a dokonce ani úmrtí důležitých postav), ale chci tam to hlavní - post-apo atmosféru, kde se řeší jak můžou spolu fungovat jednotliví lidi v rámci skupin, jak můžou fungovat ty skupiny ("hodní" vs. třeba ta parta, kterou potkal Daryl), jak řešit praktické věci (být v pohybu, někde se opevnit; příděly jídla, šetření střelivem) a co to všechno s charaktery a svědomím postav udělá. A těchto věcí se nám ve 4. řadě dostalo ve velmi nahodilé kvalitě i kvantitě. Dojížděl jsem teď druhou půlku řady a u prvních pár dílů jsem myslel že umřu nudou, hrozný, už jsem uvažoval že se na to vybodnu. Pak se to ale zase zlepšilo a překvapilo mě i pár momentů, u kterých jsem si nemyslel že se je tvůrci odváží zadaptovat pro seriál: [spoiler]Lizzie a Rick, který prokousnul chlapovi krkavici a dalšího brutálně zabil, protože chtěli znásilnit Carla.[/spoiler] Celkově by tomu prospělo těch 16 dílů sestříhat tak na 8-10 a víc si dát záležet na zajímavých postavy-posouvajících dialozích. Posledními pár díly mě ale tvůrci přesvědčili se vrátit i na 5. řadu.
0 0
reagovat
Nepochopení? To je takový univerzální argument, kterým se dá obhájit naprosto cokoliv. Pokud od seriálu očekáváš něco, co nedostaneš a nejsi spokojen, tak stačí říci, že jsi ho "nepochopil" a hotovo. I když zádrhel může být třeba v tom, že se seriál tváří a prodává jinak, než jaký ve skutečnosti je.
Myslím, že většina lidí, které seriál přestává / přestal bavit, nemá problém s tím, že WD není horror - to snad nikdy ani nebyl a diváci ho nesledovali proto, aby se báli. Je zde slušně zobrazený postapokalyptický svět a zombie jsou spíše na dokreslení prostředí, než aby byly nepřítelem číslo jedna. Problém je v tom, že diváci očekávají nějakou zábavu, a ta od druhé sezóny vždycky dojede na tom stejném - že se díly strašně opakují.
Sezóna začne nějakou změnou (v návaznosti na finále předchozí), potud dobré. Ale od dalšího dílu až po závěr se pak víceméně přes kopírák děje pořád dokola to samé. V hlavním prostředí, které se za sezónu nezmění (statek, vězení, koleje) se tlachá, občas se přihodí pár náhodných zombíků. Když se vleze do baráku, je téměř jisté, že se tam vyrojí stádo, kterého si předtím nikdo nevšiml (až se člověk občas diví, kam ty postavy koukají). Něco překvapivého (Lizzie) či využívajícího zombie-postapo prostředí (pravidla nových Darylových kamarádů, vědec s lékem) se objeví tak jednou za tři díly - a to je kámen úrazu. Zbytek je vata, kde postavy nejsou (snad kromě Daryla) natolik zajímavé, aby utáhly konverzační drama. Takže pro většinu nespokojených diváků tkví problém v tom, že se tu atraktivním prostředím hrozně plýtvá na žvatlání a šablonovité díly. A že by se v "reálu" taky vlastně nic moc nedělo? Jasně, ale tohle je seriál, ne realita: když se chci bavit, tak se radši podívám na přepálenou akci tajného agenta, než osmihodinovou šichtu soustružníka z Vyššiho Brodu.
12408
Nepochopení? To je takový univerzální argument, kterým se dá obhájit naprosto cokoliv. Pokud od seriálu očekáváš něco, co nedostaneš a nejsi spokojen, tak stačí říci, že jsi ho "nepochopil" a hotovo. I když zádrhel může být třeba v tom, že se seriál tváří a prodává jinak, než jaký ve skutečnosti je. Myslím, že většina lidí, které seriál přestává / přestal bavit, nemá problém s tím, že WD není horror - to snad nikdy ani nebyl a diváci ho nesledovali proto, aby se báli. Je zde slušně zobrazený postapokalyptický svět a zombie jsou spíše na dokreslení prostředí, než aby byly nepřítelem číslo jedna. Problém je v tom, že diváci očekávají nějakou zábavu, a ta od druhé sezóny vždycky dojede na tom stejném - že se díly strašně opakují. Sezóna začne nějakou změnou (v návaznosti na finále předchozí), potud dobré. Ale od dalšího dílu až po závěr se pak víceméně přes kopírák děje pořád dokola to samé. V hlavním prostředí, které se za sezónu nezmění (statek, vězení, koleje) se tlachá, občas se přihodí pár náhodných zombíků. Když se vleze do baráku, je téměř jisté, že se tam vyrojí stádo, kterého si předtím nikdo nevšiml (až se člověk občas diví, kam ty postavy koukají). Něco překvapivého (Lizzie) či využívajícího zombie-postapo prostředí (pravidla nových Darylových kamarádů, vědec s lékem) se objeví tak jednou za tři díly - a to je kámen úrazu. Zbytek je vata, kde postavy nejsou (snad kromě Daryla) natolik zajímavé, aby utáhly konverzační drama. Takže pro většinu nespokojených diváků tkví problém v tom, že se tu atraktivním prostředím hrozně plýtvá na žvatlání a šablonovité díly. A že by se v "reálu" taky vlastně nic moc nedělo? Jasně, ale tohle je seriál, ne realita: když se chci bavit, tak se radši podívám na přepálenou akci tajného agenta, než osmihodinovou šichtu soustružníka z Vyššiho Brodu.
0 0
reagovat
Komiks jsem začal dohánět poměrně nedávno. Se vším co zaznělo v recenzi souhlasím. V komiksu jsou zombie taky na druhý koleji prakticky od začátku a řeší se tam vztahy mezi postavami (možná i občas docela překombinovaně ve smyslu za každou cenu musím s někým být) a psychický přerod zejména Ricka. A jsem rád, že se v relativně dost věcech nedrží předlohy. Už jen kvůli Darylovi. Od Terminusu jsem čekal teda trochu víc, ale uvidíme. Nemůžu se dočkat října.
12406
Komiks jsem začal dohánět poměrně nedávno. Se vším co zaznělo v recenzi souhlasím. V komiksu jsou zombie taky na druhý koleji prakticky od začátku a řeší se tam vztahy mezi postavami (možná i občas docela překombinovaně ve smyslu za každou cenu musím s někým být) a psychický přerod zejména Ricka. A jsem rád, že se v relativně dost věcech nedrží předlohy. Už jen kvůli Darylovi. Od Terminusu jsem čekal teda trochu víc, ale uvidíme. Nemůžu se dočkat října.
0 0
reagovat
Téhle recenzi nelze než zatleskat. Nevěděl jsem, jak mám pojmenovat ty každotýdenní hejty a ono to je přitom tak snadné: nepochopení. TWD mě pořád moc baví, přestože se občas vleče až moc. Horor od toho mohl čekat leda tak divák odkojený na Resident Evilech.
12405
Téhle recenzi nelze než zatleskat. Nevěděl jsem, jak mám pojmenovat ty každotýdenní hejty a ono to je přitom tak snadné: nepochopení. TWD mě pořád moc baví, přestože se občas vleče až moc. Horor od toho mohl čekat leda tak divák odkojený na Resident Evilech.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se