Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hra o trůny: S05E04

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

IG-88

Co se týče toho, co bude až série skončí, tak bude prostě další série příští rok. Seriál na knihy čekat nebude, a naopak je předběhne, takže nejspíš skončí dřív. Tvůrci už ví, jaký bude konec, a bylo už dáno najevo, že seriál bude spoilerovat knihy.
15799
Co se týče toho, co bude až série skončí, tak bude prostě další série příští rok. Seriál na knihy čekat nebude, a naopak je předběhne, takže nejspíš skončí dřív. Tvůrci už ví, jaký bude konec, a bylo už dáno najevo, že seriál bude spoilerovat knihy.
IG-88
0 0
reagovat

IG-88

Zvláštní. Já jako neznalec knih mám naopak pocit, že se to neskutečně táhne. Pokud jsem tento článek správně pochopil, tak už budou max. dvě řady. A to mi přijde strašně málo, když místo aby se uzavíraly příběhové linie, tak se otevírají nové. Cpou se tam nové postavy, a staré se uklízejí do pozadí. Nemluvě o těch debilních bílých chodcích, kteří už do první nebo druhé řady pochodují na zeď. To jejich šnečí tempo je fakt směšné, a evidentně jsou tam jen jako bububu na pozadí. By mě zajímalo, jestli s nimi nakonec opravdu bude nějaká konfrontace.

Pokud bych chtěl, aby seriál nějak natahovali, tak to jsou flashbacky. Myslím, že přímo tvůrci říkali, že tato řada jich bude plná, ale nakonec jsme se zatím dočkali jen toho úvodního s Cersei. Přitom jsem shlédnul mnoho videí o historii Západozemí, a ty byly mnohem zajímavější, než to, co se děje v seriálu.

Celkově mám pocit, že se to zbytečně natahuje a otevírají se nové konflikty, a už je to dost nudné. Navíc tato řada už neobsahuje to, v čem je seriál nejlepší. A to zvraty a emoce. Mě už upřímně vůbec nezajímá, co se s kým stane. Jako možná je to jen můj pocit, možná je to tím, že se začínají objevovat mnohem zajímavější seriály, ale takhle to cítím no.

Doufám, že to ještě v příštích pěti epizodách napraví.
15798
Zvláštní. Já jako neznalec knih mám naopak pocit, že se to neskutečně táhne. Pokud jsem tento [link="http://www.edna.cz/game-of-thrones/clanky/uzivejte-si-serial-hra-o-truny-protoze-konec-se-blizi/"]článek[/link] správně pochopil, tak už budou max. dvě řady. A to mi přijde strašně málo, když místo aby se uzavíraly příběhové linie, tak se otevírají nové. Cpou se tam nové postavy, a staré se uklízejí do pozadí. Nemluvě o těch debilních bílých chodcích, kteří už do první nebo druhé řady pochodují na zeď. To jejich šnečí tempo je fakt směšné, a evidentně jsou tam jen jako bububu na pozadí. By mě zajímalo, jestli s nimi nakonec opravdu bude nějaká konfrontace. Pokud bych chtěl, aby seriál nějak natahovali, tak to jsou flashbacky. Myslím, že přímo tvůrci říkali, že tato řada jich bude plná, ale nakonec jsme se zatím dočkali jen toho úvodního s Cersei. Přitom jsem shlédnul mnoho videí o historii Západozemí, a ty byly mnohem zajímavější, než to, co se děje v seriálu. Celkově mám pocit, že se to zbytečně natahuje a otevírají se nové konflikty, a už je to dost nudné. Navíc tato řada už neobsahuje to, v čem je seriál nejlepší. A to zvraty a emoce. Mě už upřímně vůbec nezajímá, co se s kým stane. Jako možná je to jen můj pocit, možná je to tím, že se začínají objevovat mnohem zajímavější seriály, ale takhle to cítím no. Doufám, že to ještě v příštích pěti epizodách napraví.
IG-88
0 0
reagovat
Já mám teda ve zvyku házet do spoilertagů téměř všechno, co by mohlo nějakým způsobem vyzradit děj.. obezřetnost. Obzvlášť pak u tady toho seriálu, nikdy nevíš, kdo sem příjde. Klikat na diskuze na vlastní nebezpečí jo, ale i tak jsem radši opatrný, proto jsem to psal jako návrh pro příště. :)
15796
Já mám teda ve zvyku házet do spoilertagů téměř všechno, co by mohlo nějakým způsobem vyzradit děj.. obezřetnost. Obzvlášť pak u tady toho seriálu, nikdy nevíš, kdo sem příjde. Klikat na diskuze na vlastní nebezpečí jo, ale i tak jsem radši opatrný, proto jsem to psal jako návrh pro příště. *:)*
0 0
reagovat
Vždyť neprozradil nic, co už jsme neviděli...?
15795
Vždyť neprozradil nic, co už jsme neviděli...?
0 0
reagovat

IG-88

Možná by jsi měl používat spoiler tagy, ne všichni to už mají nakoukáno a ne všichni čtou knížky.
15788
Možná by jsi měl používat spoiler tagy, ne všichni to už mají nakoukáno a ne všichni čtou knížky.
IG-88
0 0
reagovat
Tak ja jsem z cele posledni rady GoT hodne na rozpacich. Tak jak se celkem serial drzel knizek,tak v posledni rade je to jeden wtf moment za druhym. Resp mi pripada,ze uz nechteji nafukovat herecky ansabl a proste na hulvata spojujou osudy nekterych postav,ktere nejsou vubec v serialu a naroubovavaji je na uz zname postavy...Cela linka tyriona je smrsknuta asi o 50-60 %, Sansa na Zimohradu a Ramsey? Wtf? Neni nahodou jeste stale zena Tyriona? :) Jaime v Dorne? Proc se Daenerys chova jak krava a dela p*coidni rozhodnuti v Mereenu apod? A hlavne co Jon Connington a Zlate spolecenstvo a jejich VELMI zajimava postava,kterou vsichni doprovazeji ( znalci knih vedi o koho se jedna)...

Zatim mi to hodne vadi. Hodne se specha, zajimave momenty vynechavaji, zadne nove postavy,ktere jsou naprosto bozi v knizce a hlavne - co bude, az serie skonci? Budem cekat pet let na dalsi radu? Proc radeji nevyuziji poradne pribeh a trochu ho vic nezdimaji? No nic, za me teda 4/10 zatim cela tahle rada. A to mam GoT dost rad a umim odpoustet mensi zmeny oproti knizce, pokud maji nejakou logiku..Ale tohle je poprve, co z meho pohledu HBO dost failnulo..
15786
Tak ja jsem z cele posledni rady GoT hodne na rozpacich. Tak jak se celkem serial drzel knizek,tak v posledni rade je to jeden wtf moment za druhym. Resp mi pripada,ze uz nechteji nafukovat herecky ansabl a proste na hulvata spojujou osudy nekterych postav,ktere nejsou vubec v serialu a naroubovavaji je na uz zname postavy...Cela linka tyriona je smrsknuta asi o 50-60 %, Sansa na Zimohradu a Ramsey? Wtf? Neni nahodou jeste stale zena Tyriona? :) Jaime v Dorne? Proc se Daenerys chova jak krava a dela p*coidni rozhodnuti v Mereenu apod? A hlavne co Jon Connington a Zlate spolecenstvo a jejich VELMI zajimava postava,kterou vsichni doprovazeji ( znalci knih vedi o koho se jedna)... Zatim mi to hodne vadi. Hodne se specha, zajimave momenty vynechavaji, zadne nove postavy,ktere jsou naprosto bozi v knizce a hlavne - co bude, az serie skonci? Budem cekat pet let na dalsi radu? Proc radeji nevyuziji poradne pribeh a trochu ho vic nezdimaji? No nic, za me teda 4/10 zatim cela tahle rada. A to mam GoT dost rad a umim odpoustet mensi zmeny oproti knizce, pokud maji nejakou logiku..Ale tohle je poprve, co z meho pohledu HBO dost failnulo..
0 0
reagovat
Syki :
Jo už si asi taky nepamatuju vše, dík za upřesnění :)

Nirnaeth:
Taky jsem si říkal, jak tuhle "záměnu" vyřeší, ale tohle jsou pro mě celkem nové informace...hmmm jestli je to takhle, tak tady asi někdo hodně rychle zaujme místo po Jacku "I am the king" Gleesonovi :)
15759
Syki : Jo už si asi taky nepamatuju vše, dík za upřesnění :) Nirnaeth: Taky jsem si říkal, jak tuhle "záměnu" vyřeší, ale tohle jsou pro mě celkem nové informace...hmmm jestli je to takhle, tak tady asi někdo hodně rychle zaujme místo po Jacku "I am the king" Gleesonovi :)
0 0
reagovat
Zatím se mi změny oproti knize taky líbily. Ale příštího dílu se fakt bojím, protože tam asi bude

znásilnění Sansy Ramsayem. Herec, co hraje Theona, se nechal slyšet, že v půlce sezóny bude scéna, která z něj a Ramsayho udělá nejnenáviděnější postavy seriálu. Herec, co hraje Ramsayho, prý nechtěl nějakou scénu ani točit, jak má být drsná. A Sophie Turner se nechala slyšet, že tam má mít velmi traumatizující scénu... takže vzhledem k tomu, že v seriálu částečně přebrala roli Jeyne Poole a ta dopadla hodně špatně... počítám, že tohle bude změna, co se mi fakt líbit nebude. Sansu mám ráda.
15758
Zatím se mi změny oproti knize taky líbily. Ale příštího dílu se fakt bojím, protože tam asi bude [spoiler]znásilnění Sansy Ramsayem. Herec, co hraje Theona, se nechal slyšet, že v půlce sezóny bude scéna, která z něj a Ramsayho udělá nejnenáviděnější postavy seriálu. Herec, co hraje Ramsayho, prý nechtěl nějakou scénu ani točit, jak má být drsná. A Sophie Turner se nechala slyšet, že tam má mít velmi traumatizující scénu... takže vzhledem k tomu, že v seriálu částečně přebrala roli Jeyne Poole a ta dopadla hodně špatně... počítám, že tohle bude změna, co se mi fakt líbit nebude. Sansu mám ráda.[/spoiler]
0 0
reagovat

dítě - knižní spoiler

Tomi: pokud si pamatuju z knížek, tak to dítě Mellisandra upálit chce, ale když se dozví že to není syn Krále za zdí ale jen Fialky, tak si to rozmyslí, upáleno každopádně není (narozdíl od Pána kostí, co skončí na hranici, kde s ním Mell sehraje divadlo Divokým, protože kouzlem způsobula, že vypadal jako Mance
15755
Tomi: [spoiler]pokud si pamatuju z knížek, tak to dítě Mellisandra upálit chce, ale když se dozví že to není syn Krále za zdí ale jen Fialky, tak si to rozmyslí, upáleno každopádně není (narozdíl od Pána kostí, co skončí na hranici, kde s ním Mell sehraje divadlo Divokým, protože kouzlem způsobula, že vypadal jako Mance [/spoiler]
dítě - knižní spoiler
0 0
reagovat

dítě

nemá to dítě být po výměně tak nějak...upáleno? jako tvůrci seriálu mají koule o tom žádná, ale tohle si asi netroufnout dát do seriálu, takže to podle mě vypustí úplně nebo to nějak zaonačí :)
15754
[spoiler]nemá to dítě být po výměně tak nějak...upáleno? jako tvůrci seriálu mají koule o tom žádná, ale tohle si asi netroufnout dát do seriálu, takže to podle mě vypustí úplně nebo to nějak zaonačí :) [/spoiler]
dítě
0 0
reagovat

MCBP

SPOILERY PÁTÁ KNIHA: Četl jsem asi před rokem a mám pocit, že má malé dítě, které mu porodila manželka Dalla a stará se o něj její sestra Val (která se v seriálu nevyskytuje), protože Dalla zemřela. No a to dítě je poté vyměněno za dítě Fialky, aby přežilo...
15748
SPOILERY PÁTÁ KNIHA: Četl jsem asi před rokem a mám pocit, že má [spoiler]malé dítě, které mu porodila manželka Dalla a stará se o něj její sestra Val (která se v seriálu nevyskytuje), protože Dalla zemřela. No a to dítě je poté vyměněno za dítě Fialky, aby přežilo...[/spoiler]
MCBP
0 0
reagovat
Zdravím, četl jsem knihy ale vůbec si nedokážu vybavit Manceho syna Mohl by mi prosím někdo osvěžit paměť? :)
15747
Zdravím, četl jsem knihy ale vůbec si nedokážu vybavit [spoiler]Manceho syna[/spoiler] Mohl by mi prosím někdo osvěžit paměť? *:)*
0 0
reagovat
Ne.

Trochu to vypadalo, jakoby si najednou vzpomněli, že tam tyhle lidi existujou a tak rychle musíme dohnat veškerou historii :D
15745
Ne. Trochu to vypadalo, jakoby si najednou vzpomněli, že tam tyhle lidi existujou a tak rychle musíme dohnat veškerou historii *:D*
0 0
reagovat
Jsem jediný, kdo si všimnul, jak nám tu skoro potvrdili jednu teorii R+L=J?
15741
Jsem jediný, kdo si všimnul, jak nám tu skoro potvrdili jednu teorii R+L=J?
0 0
reagovat
Jo a jak se už řešilo jinde, tak (spoiler tohoto dílu) Barristan i Grey Worm podle mě v cajku, jen menší cliffhanger
15740
Jo a jak se už řešilo jinde, tak (spoiler tohoto dílu) [spoiler]Barristan i Grey Worm podle mě v cajku, jen menší cliffhanger[/spoiler]
0 0
reagovat
Souhlas s Axisem v podstatě ve všem, moc se mi líbí, co si vzali z předlohy, co ne, a kam to směřuje. Hodně sice vyškrtáno, a možná je show teď trochu primitivnější, protože se některé linie dost zrychlují, ale co je rozdíl mezi tímto a posledními knihami je ZÁBAVA.

Tohle byl snad jeden z nejnašlapanějších dílů vůbec, paráda.

Knihy/show bude/nebude
S Mancem podle mě už nebude nic, ale jinak doufam, že se pořád Sam podívá do jiný lokace. Targaryen snad bude, protože tahle linka vypadala do budoucna celkem nadějně, ale pomalu přestávám věřit s tím jak se u Tyriona šlape na plyn. Aby to v knihách nakonec nebyla další situace ala Quentyn Martell. Jak to bylo přesně na severu se Stannisem už si popravdě moc nevybavuju, ale že se u Winterfellu budou dít věci je asi jasný :D
15739
Souhlas s Axisem v podstatě ve všem, moc se mi líbí, co si vzali z předlohy, co ne, a kam to směřuje. Hodně sice vyškrtáno, a možná je show teď trochu primitivnější, protože se některé linie dost zrychlují, ale co je rozdíl mezi tímto a posledními knihami je ZÁBAVA. Tohle byl snad jeden z nejnašlapanějších dílů vůbec, paráda. Knihy/show bude/nebude [spoiler]S Mancem podle mě už nebude nic, ale jinak doufam, že se pořád Sam podívá do jiný lokace. Targaryen snad bude, protože tahle linka vypadala do budoucna celkem nadějně, ale pomalu přestávám věřit s tím jak se u Tyriona šlape na plyn. Aby to v knihách nakonec nebyla další situace ala Quentyn Martell. Jak to bylo přesně na severu se Stannisem už si popravdě moc nevybavuju, ale že se u Winterfellu budou dít věci je asi jasný :D [/spoiler]
0 0
reagovat

spoock

S odklonem začli až teď a na konci minulé sezony, do té doby přebíral seriál i nudné části knih. Proto jsem se trochu rozepsal.
Taky jsem rád za změnu a kvituju jí. Spoilery mi nevadí, rozhodl jsem se knihy dočíst po seriálu, nebo v mezidobí serií (pokud se to Martinovi vůbec podaří).
15737
S odklonem začli až teď a na konci minulé sezony, do té doby přebíral seriál i nudné části knih. Proto jsem se trochu rozepsal. Taky jsem rád za změnu a kvituju jí. Spoilery mi nevadí, rozhodl jsem se knihy dočíst po seriálu, nebo v mezidobí serií (pokud se to Martinovi vůbec podaří).
spoock
0 0
reagovat

2 Axis:

To je prostě rozdíl mezi seriálem, který si nemůže dovolit moc plýtvat časem na popis, knihou, kde rozvleklé popisování jednoho unudí.
Osobně jsem rád, že jsou obě média trochu jiná, protože seriál sice spoileruje, co jsem ještě nečetl, ale na druhou stranu knihy objasňují věci v seriálu, které se tam nezmíní, jen naťuknou.
15736
To je prostě rozdíl mezi seriálem, který si nemůže dovolit moc plýtvat časem na popis, knihou, kde rozvleklé popisování jednoho unudí. Osobně jsem rád, že jsou obě média trochu jiná, protože seriál sice spoileruje, co jsem ještě nečetl, ale na druhou stranu knihy objasňují věci v seriálu, které se tam nezmíní, jen naťuknou.
2 Axis:
0 0
reagovat
Musím říct že jsem s rozkolem seríálu s knižní serií víc než spokojen. Nudné postavy tu víceméně nejsou (rytíři jež jeli s Myrcelou do Dorne a divná linka jejich velitele s jednou ze zmijí) a jedna oblíbené postavička se nám vrací i když v knížce už nemá do čeho píchnout (Bron). Sansa, Brienna a Pod už jsou naprosto mimo linii knížek a to je dobře...
co bohužel není dobře je zdá se definitivní výmaz Lady Kamenosrdce (nebo jí naroubují naprosto jinak).
Sám za sebe jsem rád, že se tvůrci natolik odklánějí, alespoň ta zmizela nuda kolem 200 stránek plus kdy jen čekáme na vstup Aryi do chrámu a podobně břiblblý popis cesty Sansy a Malíčka ze Sovího hnízda do podzámčí před zimou (u popisu jednotlivých bran, branek a schodů jsem přeskakoval stránky a lil do sebe alkohol).
Trochu zklamání je nad volbou nového Lorda Velitele na Zdi, v knize je celé pletichaření a následná volba mnohem lepší a napínavější.
To že jde Johnovi v případě prohry o život není moc zřejmé a dramaticky naprosto vyprchalé.

Jen takové nadhození do diskuze k GoT.
Myslíte si že se v seriálu objeví jak Manceho syn, tak třetí Targeryan a linie Stannise půjde ve stopách knihy nebo dopadne úplně jinak (čekám že se do jeho osudu víc zapíše Brianne).
15735
Musím říct že jsem s rozkolem seríálu s knižní serií víc než spokojen. Nudné postavy tu víceméně nejsou (rytíři jež jeli s Myrcelou do Dorne a divná linka jejich velitele s jednou ze zmijí) a jedna oblíbené postavička se nám vrací i když v knížce už nemá do čeho píchnout (Bron). Sansa, Brienna a Pod už jsou naprosto mimo linii knížek a to je dobře... [spoiler]co bohužel není dobře je zdá se definitivní výmaz Lady Kamenosrdce (nebo jí naroubují naprosto jinak).[/spoiler] Sám za sebe jsem rád, že se tvůrci natolik odklánějí, alespoň ta zmizela nuda kolem 200 stránek plus kdy jen čekáme na vstup Aryi do chrámu a podobně břiblblý popis cesty Sansy a Malíčka ze Sovího hnízda do podzámčí před zimou (u popisu jednotlivých bran, branek a schodů jsem přeskakoval stránky a lil do sebe alkohol). Trochu zklamání je nad volbou nového Lorda Velitele na Zdi, v knize je celé pletichaření a následná volba mnohem lepší a napínavější. [spoiler]To že jde Johnovi v případě prohry o život není moc zřejmé a dramaticky naprosto vyprchalé.[/spoiler] Jen takové nadhození do diskuze k GoT. [spoiler]Myslíte si že se v seriálu objeví jak Manceho syn, tak třetí Targeryan a linie Stannise půjde ve stopách knihy nebo dopadne úplně jinak (čekám že se do jeho osudu víc zapíše Brianne).[/spoiler]
0 0
reagovat

Davies182

Prožil sem právě matematický průjem počítající s neexistující nultou sérií a kombinující číslička špatným způsobem. Ano, čtyřiačtyřicáté, protože deset + deset + deset + deset + čtyři. Epolodžíš sajr...
15734
Prožil sem právě matematický průjem počítající s neexistující nultou sérií a kombinující číslička špatným způsobem. Ano, čtyřiačtyřicáté, protože deset + deset + deset + deset + čtyři. Epolodžíš sajr...
Davies182
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se