Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tuna novinek o Aktech X


ikona
Davies182
aktafiles
Přinášíme cca miliardu a půl čerstvých informací o nejsledovanějším seriálovém sequelu všech dob!  

Stýská se vám po článcích o malých zelených mužíčcích? Není problém. FOXové (haha) se totiž zdaleka neflákají, to se jim musí nechat. Je toho vážně hrozně moc, takže to pro jednou vezmeme ručně stručně a v rychlosti si povíme, co všechno nového svět aktuálně začátkem května ví o chystané desáté řadě vzkříšených Akt X. Internet tyhle vděčné novinky přehazuje lopatou! Nemusíme snad zdůrazňovat, že následuje menší spoileroidní gulášek, takže pokud se nechcete připravit o pár roztomilých překvapení, je na čase shodit monitor ze stolu!

• bylo potvrzeno, že z postav se vrátí jak Muž s cigaretou (William B. Davis), tak i obrýlený nadřízený Muldera a Scullyové, přísňácký ředitel Walter Skinner (Mitch Pileggi). Někdo prý agenty musí hlídat, aby netropili hlouposti.

• kdo se naopak nevrátí jsou tvůrci Vince Gilligan (Better Call Saul) a Howard Gordon (Homeland). Oba se pilně věnují svým nynějším projektům a z natáčení se omluvili. Počítat nemáme ani s agentem Johnem Doggettem (Robert Patrick), který se upsal televiznímu Scorpionu a nestíhá.

• o comebacku dalších postav jako jsou Marita Covarrubiasová (Laurie Holden), Alex Krycek (Nicholas Lea) a Monica Reyes (Annabeth Gish) se toho zatím moc neví, produkční by si ale klidně mohli nechat nějaké to překvápko v rukávu!

• úvodní epizodu, kterých bude celkem šest o klasické stopáži plus minus čtyřicet minut, sepsal samotný Chris Carter. Režírovat pak bude pravděpodobně nejen on, ale zejména potvrzení X-Files matadoři Glen a Darin Morganovi s Jamesem Wongem.

• natáčení oficiálně startuje již 8. června v kanadském Vancouveru, s premiérovým uvedením mysteriózního revivalu se pak počítá na jaro 2016. Carter, Duchovny i Anderson se společně vyjádřili, že budou v případě kladných diváckých reakcí milerádi točit další nové mini-sériové epizody každý rok.

• vztah obou vyšetřovatelů FBI prý bude diametrálně odlišný od toho z konce druhého filmu. Uplynulo několik let a postavy si prožily své. Jednotlivé díly by na sebe měly zlehka navazovat (namísto samostatných monster-of-the-week výplachů), čekat máme spíše thriller s konspiračně-politickým podtextem, nikoli plnokrevný horor.

Z celkového shrnutí nám tedy vyplývá, že se ke kultovnímu seriálu stoprocentně vrací nejen spousta oblíbených tvůrců, ale i nadšených herců. Slibotechnové drby o nakousnutém ději, vývoji postav nebo vypravěčském konceptu epizod zatím nicméně berte s rezervou. Netřeba se zbytečně děsit, že by z chystaných Akt X zcela vymizela hororová složka, nebo že by v nich náhle Scullyová řešila případy s kočárkem po ruce a Mulder mezitím v kanclu sepisoval žádost o rozvod. Pod Chrisovým dohledem to v "x-files týmu" se scénáři umějí, před dvaceti lety se tu přeci jen právě díky němu formovaly hotové televizní legendy... Těšíme se čím dál tím víc!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (6)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace