Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailerové okénko: Pecky z Comic Conu


ikona
Spooner
trailery
Letošní svátek geeků nám přinesl čerstvé zombíky, Vikingy, britského Sherlocka i nečekanou fantasy pecku! 

Trailerové okénko si u nás dalo nějaký ten pátek pauzu. Kdy jindy ho ovšem obnovit, než při největší události všech filmových fandů a comicsových nerdů, slavném Comic Conu, že? I letošní ročník nám totiž přinesl nejen první pohled na řadu očekávaných filmových kousků, ale dorazili na něj i téměř všechny prestižní stanice, aby zde prezentovali své očekávané seriálové kousky. A že bylo letos opravdu na co koukat. Kromě očekávaného traileru na pokračování Evil Dead v něm totiž lákali na nové série nejen slavné hity v čele s Živými mrtvými, Sherlockem a Vikingy, ale také řada nečekaných televizních novinek. Z téhle vydatné a povedené porce upoutávek by si svého favorita měl zkrátka vybrat snad každý.

The Walking Dead Season 6
Jestli je nějaký seriál zaručenou jistotou v servírování výtečných upoutávek, tak je to megahit The Walking Dead. A svým letošním Comic Con zářezem to jenom potvrzuje. I tentokrát nám totiž tvůrci prezentují zatraceně nadupaný a lákavý trailer, který navnazuje na hodně nadějný konflikt mezi Rickem a starým dobrým Morganem, a samozřejmě také na napjatou atmosféru v samotné Alexandrii, v níž budou některé postavy zřejmě měnit strany častěji než ponožky. A nezapomene se logicky i na pár usekaných zombie hlav. Vypadá to zkrátka zase velmi dobře. Škoda, že potenciál nadupaných ukázek se jim zřejmě zase nepodaří naplnit.

Fear The Walking Dead
Všežravých zombíků se ovšem nezbavíme ani v další ochutnávce. Za pár týdnů se totiž nevrátí jen Rick a spol., ale dočkáme se také napjatě očekávaného spin-offu s hodně stupidním názvem. Ten nás zavede do počátků zombie apokalypsy a měl by nám ukázat průběh samotné nákazy. A asi není žádným překvapením, že i v televizním bratříčkovi mají tvůrci své řemeslo silně v paži a servírují nám opět hodně lákavou, a navíc i solidně obsazenou, zombie jízdu. Snad tedy Robert Kirkman a spol. nezahodí slibný potenciál a rozšíří svůj post-apokalyptický svět konečně malinko zajímavějším směrem.

Vikings Season 4
Neflákal se však ani další již tradiční účastník geekovské párty, řezník Ragnar Lothbrok. A je to opět ten správný vikingský masakr! V Kattegatu či Francii se tak budou zase kout pikle, Floki bude trpět, Bjorn se bude čím dál více podobat charismatickému tatíkovi a sexy Lagertha vás zase jednou přesvědčí, že s ní byste si rozhodně zahrávat neměli. A divák jen slintá a marně vyhlíží více jak půl roku vzdálenou premiéru.

Heroes Reborn
Ale jo, takhle by to šlo. Návrat kultovních Hrdinů se sice asi nestane televizní událostí podzimu, jak by si mnozí přáli, tenhle materiál už ovšem přeci jen vzbuzuje poněkud větší zájem. Tvůrcům se totiž v hutné tříminutové upoutávce povedlo celkem solidně propojit nostalgii plnou známých charakterů s rebootem okolo nových postav a prodává ho v řemeslně bezchybné práci. Do naprostého těšení nás čeká ještě velká cesta. Menší zvědavost už však přeci jen je. A vraždící záporák Chuck je tu až nečekaně cool.

Sherlock Christmas Special
Činili se však i šikulové z britské BBC, která nám ukázala hned své dva nejslavnější kousky. Ne, na čtvrtou sérii výtečného Sherlocka si ještě budeme muset sakra dlouho počkat. Již v prosinci se ale dočkáme vyhlíženého vánočního speciálu. V něm se ovšem nedočkáme našeho oblíbeného moderního pojetí detektivní dvojice. Tvůrci se totiž rozhodli, že tentokrát vzdají hold knižní klasice a předvedou nám kriminálního génia tak, jak ho známe nejlépe, s fajfkou a ve viktoriánském Londýně. A první ukázka dává tušit, že půjde o poctu se vším všudy.

Doctor Who Season 9
Britský tvůrce Steven Moffat se však neflákal ani u svého druhého slavného kousku, Doctora Who. A návrat Petera Capaldiho do kůže legendární postavy nám prezentují v jaksepatří nadupaném a osudovém podání. Fanoušci navíc už nyní horečně spekulují, koho že si to tady Starkovic Arya vlastně zahraje. A tak to má být.

The Shannara Chronicles
Ne, tohle vážně není HBO ani jiná ze zvučných kabelovek. Tuhle nečekanou fantasy pecku má totiž na svědomí do nedávné doby ještě vysmívané, a před dávnými časy i hudební, MTV! Když si tahle stanice vzala do parády slavnou fantay ságu Shannara z pera Terryho Brookse a mluvilo se o ní jako o menší konkurenci Hry o trůny, nikdo je nebral příliš vážně. Stačil však první pohled do zákulisí a diváci už teď marně chytají čelist. Po vizuální stránce se nám tu totiž rýsuje nečekaný povedený kousek, který už na první pohled hodlá hrát tu nejvyšší seriálovou ligu! A vypadá to fakt parádně. Samozřejmě, teenagerské ksichty malinko děsí a stále se z toho může vyklubat vysokorozpočtová Xena (ta hudba mi jí nevím proč připomněla). Zatím se nám tu však rýsuje překvapivá a vizuálně vymazlená fantasy pecka, jež si asi nenechá ujít žádný fanoušek žánru. Natěšení je veliké.

Into the Badlands
Zpomalovat však nebudeme ani u další novinky. Také AMC totiž přichází s nečekaně zajímavým projektem. Chyběl vám tedy v bedně snad lahůdkový bojový seriál po vzoru asijských mlátiček plný ostrých katan, hektolitrů krve a s menší příchutí westernu? Novinka Into the Badlands vám ji evidentně hodlá dopřát! Z prvního ochutnávky to potom vypadá na nečekaně nabušenou akční jízdu s povedenými choreografií i několika známými tvářemi. Nejspíše se nám tu rýsuje jeden z černých koňů podzimní sezóny.

Outcast
Nyní ovšem zpátky ke comicsovému oblíbenci Robertu Kirkmanovi. Ten nám kromě svých zombie hitů chystá i adaptaci dalšího ze svých sešitových kousků, démonického Outcast. V něm budeme sledovat osud hrdiny, jenž byl v dětství posednut ďáblem a snaží se najít odpovědi ke svému ďábelskému stavu a vrátit se zpátky k normálnímu životu. Jenže se to tak trochu nepovede. První atmosférický teaser potom dává tušit, že zde by nás rozhodně nemusela čekat jen obyčejná duchařina.

Colony
Nyní už se přesuneme do malinko nudnějších vod. Josh Holloway býval ještě před pár lety velkou televizní hvězdou. Éra Ztracených už je ale nenávratně pryč a on se stále marně snaží najít svůj další hit. A průměrně vyhlížející kousek Colony, v němž bude v okupovaných Spojených státech zachraňovat svoji rodinu a spojí se přitom s nepřítelem, to podle nudného a rutinního materiálu evidentně nebude.

Damien
Zajímalo vás někdy, co se stalo s tím malým děsivým chlapečkem z kultovního hororu Satan přichází? Že ne? Na kabelovce A&E vám to stejně prozradí. Televizní novinka Damien nám totiž ukáže, jak se titulní hrdina vyrovnává se svým nehezkým osudem a bojuje s nadpřirozenými silami. A zatím to bohužel vypadá přesně tak zbytečně a nudně, jak to zní.

Expanse
S novým seriálem pak do San Diega přispěchala také vysmívaná kabelovka Syfy, jenž zde představila svůj další céčkový sci-fi kousek Expanse, ve kterém se bude, jak jinak, hrát o osud lidské rasy. A samozřejmě u toho nebudou chybět příšerné triky ani směšné dialogy. Proč tedy o této zbytečnosti vůbec píšu? Protože se v ní bohužel objevuje také neprávem přehlížený, a evidentně již ve filmech zcela zabitý, Thomas Jane. Vidět totiž charismatického sympaťáka v podobném odpadu je opravdu k pláči.

The Man in the High Castle
Skončíme ovšem raději něčím veselejším. Internetový Amazon nás s nedávným pilotem ambiciózního The Man in the High Castle podle předlohy Philipa K. Dicka hodně příjemně překvapil. Natáčení první řady je proto už v plném proudu a tvůrci tedy svoji potenciální pecku připomínají hodně povedeným trailerem. A i když v něm prezentují povětšinou již záběry dávno viděné, stejně se nemohu zbavit dojmu, že se nám zde před očima rýsuje velký hit.

Hannibal Season 3
A nakonec si dáme opravdovou chuťovku. Třetí, a dost možná i poslední, série Hannibala je již v plném proudu. Ani to však nebrání stanici NBC vyrukovat s hodně kulervoucím materiálem. V něm nám představí napjatě očekávaného záporáka druhé poloviny sezóny, nechvalně známého Červeného draka s tváří Richarda “Thorina“ Armitage. A mrazivější uvedení na scénu si snad ani nemohl přát. Jen si tuhle husinu nahánějící a událostmi nabytou upoutávku raději nepouštějte před spaním. Jo, a bacha na spoilery.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (15)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace